Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

For You oslavilo druhé narozeniny!

16. prosince 2014 | 08:00
Prezentace klienta |

Projekt For You, jehož patronkou je Lucie Bílá, spustila ING Životní pojišťovna 6. 12. 2012 s cílem podpořit ženy v boji proti rakovině prsu a pohlavních orgánů. Za pouhé dva roky působení na českém trhu si For You vybudovalo respekt nejen mezi onkologickými odborníky a pracovníky souvisejících charit, ale především mezi ženami, pro které je tento unikátní projekt určen.

Od samého začátku bylo posláním For You zvýšit povědomí o prevenci rakoviny prsu a ženských pohlavních orgánů a vybudovat pro ženy kvalitní platformu, kde mohou své obavy sdílet a diskrétně řešit. Projekt propojuje pacientskou, odbornou a laickou veřejnost tak, aby ženám zajistil jak kvalitní informace, tak maximální podporu v případě diagnózy této nemoci.

Páteří projektu jsou webové stránky www.foryou.cz, které za uplynulé dva roky navštívilo už téměř 1,5 milionu návštěvnic. Ženy zde kromě široké škály užitečných informací o prevenci a léčbě nemoci najdou i osobní příběhy žen, které v minulosti s rakovinou bojovaly, tematické videorozhovory s různými odborníky a reportáže z četných charitativních projektů a akcí, na nichž For You participuje. K dispozici je i internetová poradna, prostřednictvím které mohou ženy své starosti konzultovat se zkušenými odborníky a lékaři. Za pozornost určitě stojí také facebookové stránky For You – Chraňte si svá prsa, které mají už více než jedenáct tisíc fanoušků. I zde se ženy dozvědí spoustu cenných informací a zároveň mohou mezi sebou sdílet své zkušenosti a navzájem se podporovat.

Nedílnou součástí For You je podpora charitativních aktivit. Za dobu svého působení For You přispělo na charitativní programy částkou bezmála 2 miliony korun, včetně 250 000 Kč, které věnovalo na rozšíření onkologického stacionáře ve Fakultní nemocnici v Motole. Významná je i dlouhodobá spolupráce s Aliancí žen s rakovinou prsu, zejména projekt Nejde jen o prsa, který už přes rok seznamuje studentky středních škol a odborných učilišť se zásadami prevence rakoviny prsu. Celkově se společně podařilo realizovat 144 seminářů, prostřednictvím kterých bylo proškoleno více než 3000 studentek.

Autor: For You

„Mám velkou radost, že se nám díky projektu Nejde jen o prsa podařilo rozšířit osvětu mezi takové množství mladých dívek. Dostatek informací a zodpovědný přístup k rakovině prsu dokážou ročně zachránit tisíce životů. A čím dříve si zásady prevence dívky osvojí, tím větší mají šanci, že je nemoc v průběhu života nezaskočí. Naším cílem je dosáhnout toho, aby byl v oblasti prevence rakoviny prsu aktivní co největší počet žen, a projekt Nejde jen o prsa je jednou z cest, díky nimž se k této metě přibližujeme,“ uvedla k projektu Helena Lazosová, ředitelka marketingu a produktového vývoje ING Životní pojišťovny.

"Kromě tohoto projektu jsme spolu s Aliancí žen s rakovinou prsu realizovali i komplexní průzkum o dopadu rakoviny prsu na každodenní život žen, které se s touto nemocí potýkají. Ten přinesl laické i odborné veřejnosti velice cenné informace, ať už šlo o vliv rakoviny na psychiku žen, jejich partnerské vztahy či pracovní možnosti a finanční situaci."

V neposlední řadě je třeba zmínit samotné pojištění For You  pro případ rakoviny prsu a pohlavních orgánů, které je na trhu unikem a sjednalo si jej už tisíce žen. Jeho hlavní výhodou je diskrétnost a jednoduchost sjednání; pojištění lze vyřídit on-line během několika minut a není k tomu potřeba žádná zdravotní dokumentace či lékařská prohlídka. Předností tohoto pojištění je pojistná částka až do výše 750 tisíc korun, která je vyplacena ihned po diagnóze nemoci, a dále pak široká škála asistenčních služeb. Pojistné je dle věku ženy odstupňováno v rozpětí 200 až 300 Kč měsíčně a ani s rostoucím věkem se jeho výše dále nemění. Další nespornou výhodou je i to, že už druhý týden po sjednání pojištění mohou klientky neomezeně využívat program prevence, jehož součástí jsou i telefonické konzultace s odborníky v oblasti zdraví.