Zázračná šťáva z kysaného zelí: Léčí záněty, chrání proti rakovině a pomáhá při hubnutí

Zázračná šťáva z kysaného zelí: Léčí záněty, chrání proti rakovině a pomáhá při hubnutí.
20. listopadu 2025 | 05:00

V těle dokáže spravit skoro všechno – zažívání, krevní oběh, zdraví srdce, umí stimulovat imunitu, posílit kosti, snížit cholesterol, léčit záněty, chránit proti rakovině. Objevte účinky kysaného zelí, které je plné vitaminů a dalších blahodárných látek. 

Sice moc nevoní, a i když vzdáleně může připomínat rozmixovaný banán, jeho chuť nemá ani náhodou. Nicméně těžko najdete všestrannější a dostupnější lék. Moje známá, která vyrůstala v malé ruské vesnici, mi vyprávěla, jak měli ve škole v každé třídě velký sud naloženého kysaného zelí. Kdykoli měly děti o přestávce hlad, prostě si ze sudu nabraly porci zdravého šťavnatého kysaného zelí. Geniálně jednoduchý recept, jak děti nasytit, a navíc posílit jejich zdraví a imunitu.

Účinky šťávy z kysaného zelí

Naštěstí si kysaného zelí a hlavně jeho zdravé šťávy začíná poslední dobou považovat stále víc lidí. Jejich lepší zdraví totiž mluví za vše. Chuť má sice svíravou, ocení ji ale žaludek! Prostřednictvím kyseliny mléčné ho dokáže zbavit nežádoucích bakterií, naopak podpoří růst těch dobrých. Obsahuje 12 % doporučené denní dávky draslíku, který ovlivňuje mnoho funkcí v těle, například dokáže snížit tlak a zmenšit riziko vzniku osteoporózy.

Pomoc při hubnutí

Pokud trpíte nadýmáním, bolestmi hlavy, kožními problémy, přibýváním na váze, zácpou, únavou či bolestmi zad, může to být známka, že vaše střeva nemají tu správnou rovnováhu kyselin a bakterií, nejsou tedy schopna trávit jídlo. Šťáva z kysaného zelí ve vašem trávicím traktu rychle nastaví rovnováhu.

Obsahuje také vitaminy A, B1, B2 a vitamin K, pomáhá při hubnutí, zlepšuje funkce mozku, umí tělo ochránit před rakovinnými buňkami a má pozitivní vliv na zmírnění zánětu. Dokonce údajně pomůže zvládat stres, a navíc vám dodá energii. Pokud jste však šťávu z kysaného zelí ještě nikdy neměli, začněte raději s menším množstvím.

Autor: iva
Video se připravuje ...