Středa 17. dubna 2024
Svátek slaví Rudolf, zítra Valérie
Oblačno, déšť 10°C

Pecky z redakce: Sexy tajemství, poprvé v Čechách, humor černější než rakev

  • 15. května 2023 | 06:00

    Jsem tu zase s přívalem novinek, tipů a zajímavostí, které mi uvízly v síti, a doufám, že vás něco z nich zaujme. 

    Je to docela pestrý výběr, jak už je zvykem, tak směle do toho!

  • S masem i bez

    Vařit při jednom pro toho, kdo si potrpí na maso, ale i kdo ho z nějakého důvodu nechce? S naší ojedinělou kuchařkou to nebude žádný problém! Kniha vychází z myšlenky tolerantního flexiteriánství, kdy jídlo má být pro všechny příjemným zážitkem. Proto nabízí recepty, které umožňují, aby se kuchař neschvátil a všichni, kteří se sejdou u společného stolu, se výborně najedli. Kuchařka nabízí širokou škálu receptů, které zahrnují různé kuchyně a hlavně respektují různé chutě. Najdete zde recepty na polévky, těstoviny, saláty, pečená jídla, risotta a mnoho dalšího. Každý recept je doprovázen návodem, jak ingredience rozdělit a jak jídlo správně připravit. Kniha je plná alternativ a také tipů z dlouholeté praxe šéfkuchaře a lektora vaření. Provede začátečníka a obohatí zkušeného. Přejeme vám mnoho příjemných a nezapomenutelných chvil s touto unikátní kuchařkou. Exkluzivně je k dostání na našem kiosku zde....

    VIDEO: Podívejte se, jak správně uvařit rýži:

    Video se připravuje ...
    Recept: Rýže • VIDEO: Videoredakce ženských titulů

     

     

  • Novinka na českém trhu

    Významní mořeplavci ze Saint Malo po staletí vyplouvali poznávat svět a ze svých cest přiváželi vzácné druhy koření a vůní. Produkty Thermes Marins de Saint Malo vás zvou k objevování svých mořských snů, inspirovaných těmito plavbami. Nechte svoji mysl cestovat během pečujícího rituálu, který tvoří ošetření tělovým scrubem, tělovou maskou a masáž. Vychutnejte si blahodárné účinky aktivních složek, smyslnost textur a něžně jemnou vůni. Šest snů o moři: Malvínský, Skandinávský, Vulkanicky, Tropický, Balijský, Okinawa. Kombinace toho nejlepšího z přírody i moře navrací v kosmetice Thermes Marins de Saint Malo plati a pokožce vše, co potřebuje, i proto, aby se poprala s následky civilizačního stresu, navrátila pleti pokožku, jemnost a hebkost.

    VIDEO: Podívejte se na video, jak se správně odličovat:

    Video se připravuje ...
    5 kroků k dokonalému odlíčení makeupu • VIDEO: Martin Molliy

     

  • Ojedinělé spojení

    Velmi netradiční a zcela nové spojení pěveckého sboru a swingového orchestru – mohutný zvuk sborového zpěvu a zároveň strhující taneční hudba. Obojí současně představí 26. června od 19.30 ojedinělý koncert Po stopách Jaroslava Ježka – na vlně zpěvu a swingu v Městské knihovně v Praze. V podání Kühnova smíšeného sboru (KSS) a Orchestru Ježkovy stopy na něm zazní i méně známé skladby Jaroslava Ježka. Novátorskou energii nyní přináší i nový sbormistr Jakub Pikla. Vstupné na koncert je dobrovolné a půjde na rozvoj sborového programu pro handicapované talentované děti. Rezervace vstupenek je možná na vstupenky@kuhnchoir.cz. Koncert je součástí projektu Platform for Singing, který díky své výjimečnosti získal podporu Fondů EHP a Norských fondů.

    Podívejte se na video Rozálie Havelkové:

    Video se připravuje ...
    Rozálie Havelková rozhodně zdědila hudební talent po tatínkovi • VIDEO: Universal music

  • Ženská silueta

    Nadčasová klasika v promyšleném propojení s aktuálními trendy. Linie Zuzana Kubíčková prêt-à-porter dokonale pracuje s myšlenkou, že móda se proměňuje a kráčí vpřed, avšak elegantní ženská silueta je neměnná. Kolekci exkluzivních a do detailu ručně zpracovaných modelů pro každodenní příležitost proto rozvíjí od roku 2018 na bázi rafinovaně propracovaných střihů, které za všech okolností ideálně vykreslují proporce a lichotivě tvarují. Postupně tak z nejkvalitnějších materiálů s důrazem na nadstandardní ruční práci buduje nadčasový šatník vzájemně kombinovatelných modelů. Aktuální kolekce přináší výrazné siluety ramen, širokou paletu pastelových barev, hedvábné potisky i nápadně jemnější a uvolněnější interpretaci jednotlivých kusů. Kompletní kolekci všech modelů si můžete prohlédnout a objednat včetně individuálních úprav v salonu na Pařížské 16 a modely jsou postupně uváděny do prodeje také online.

  • Fascinující drahokam

    Česká klenotnická značka ALO diamonds představila unikátní putovní kolekci Magic Lagoon, která nabízí šperky osazené modrými drahokamy. Objevte i vy nejvzácnější drahokam světa pyšnící se neopakovatelnou barvou mořské laguny. Ani modrá, ani zelená, ale zcela fascinující a výjimečná – paraiba. Ucelená limitovaná kolekce šperků s paraibami v kombinaci s bílými diamanty nejvyšší kvality nabízí náhrdelníky, náušnice a prsteny vyrobené pouze po jednom kuse. Náušnice s paraibou začínají na ceně od 300 000Kč a celková cena kolekce přesahuje 10 milionů Kč. Každý kus je originál, a tak si mohou být zákazníci jisti, že získávají skutečně jedinečný a exkluzivní šperk, který nikdo jiný na světě mít nebude. Kolekce Magic Lagoon nabízí také šperky s dalšími modrými drahokamy-modrým turmalínem, akvamarínem a topazem. Prodejní putovní výstava pro veřejnost potrvá až do 1.6.23 a v rámci České republiky je možné si ji prohlédnout v buticích ALO diamonds v Praze, Brně a Ostravě, kde výstava končí. Termíny výstavy v jednotlivých buticích najdete na alo.cz.

  • Stylový balkon

    Ranní káva na terase nebo možná sladké odpolední lenošení na zahradě… Takové sny se vám obvykle zdají s prvními jarními paprsky slunce. Co však dělat, když místo zahrady plné květin máte balkon uprostřed města? To není problém! Na správně upraveném balkoně si můžete vytvořit vlastní soukromou oázu a užívat si ji od časného jara do pozdního podzimu. Westwing představuje aranžmá ve stylu moderního minimalismu.

  • Interpreti z Guinnessovky

    Není mnoho hudebních interpretů, kteří by se mohli pochlubit zápisem do Guinnessovy knihy rekordů. A angličtí Jamiroquai, kteří vystoupí již zanedlouho na festivalu Metronome Prague, mají hned dva, a to zcela rozdílné. Jejich album Travelling Without Moving z roku 1996 je nejprodávanějším funkovým albem všech dob. Ale to není nic proti tomu, že koncert nazvaný Gig in the Sky a uspořádaný na palubě soukromého Boeingu 757 v únoru 2007 dostal titul nejrychlejšího koncertu. Letadlo tehdy mělo rychlost 1017 kilometrů v hodině. Ty musíte vidět naživo!

  • Kuchyňský zázrak

    Multifunkční varný kuchyňský robot Click & Cook značky Tefal zastane ve vaší kuchyni hned několik spotřebičů. Nabídne vám přístup k 600 receptům na 7palcové digitální obrazovce s dotykovým displejem a 32 funkcí, včetně vaření, míchání, hnětení, šlehání, sekání, mixování a vaření v páře. Umožní vám tak vytvořit širokou škálu pokrmů, od jednoduchých až po složitější a sofistikovanější. Díky integrované kuchyňské váze je přesné měření hračkou a zajistí, že vaše pokrmy budou pokaždé jednoduše perfektní.

  • Pošesté v Praze

    Největší Maker Faire v Česku se již po šesté uskuteční v Praze! Vracíme se na Výstaviště Praha, tentokrát do Křižíkových pavilonů. V hlavním městě přivítáme desítky tvůrců, vynálezců, inovátorů, bastlířů a DIY nadšenců. O víkendu 10. až 11. června 2023 vás čekají makeři z Česka i zahraniční a stovky zajímavých a kreativních projektů. Zapojit se můžete také do mnohých instalací a workshopů. Program se bude odehrávat převážně ve vnitřních prostorech a částečně také venku.

  • Humor černější než rakev

    Již 15. června 2023 se do kin chystá povídkový film plný humoru černějšího než rakev, v němž exceluje například Vanda Hybnerová, Beáta Kaňoková, Jan Nedbal, Jakub Žáček, Tereza Hofová nebo Tomáš Havlínek. Snímek s názvem O malých věcech je dílem multitalentovaného herce a nyní i scénáristy a režiséra Denise Šafaříka a producenta Petera Bebjaka. Partnerské historky s překvapivým koncem a s hodně černým humorem. Co se stane, když se manžel začne dusit u večeře? Když posloucháte, co se děje u sousedů v ložnici? Když nechcete ukázat, kdo vám napsal dopis, nebo když si s bývalým partnerem vzájemně napíšete básničku? Film O malých věcech představí dvanáct krátkých příběhů ve dvanácti bytech jednoho baráku. Každá z povídek přinese silnou zápletku a také její nečekané rozuzlení.

    Podívejte se na rozhovor s Denisem Šafaříkem:

    Video se připravuje ...
    Takhle vypadá štědrovečerní princ! Před natáčením neuměl jezdit na koni • VIDEO: Adam Balažovič / BPŽ

  • Sexy tajemství

    Victoria’s Secret asi každá žena, a dokonce i muž zná. Jejich andílci jsou symbolem dokonalosti. V sortimentu značky najdeme moderní a trendy kolekce, zajímavé vůně, produkty péče o tělo i domácí oblečení. V květnu 2023 se globální síť Victoria’s Secret rozrůstá o první český obchod s kompletním sortimentem, který se otevře v Praze. Najdete ho v obchodním centru Westfield Chodov. Nový obchod také nabídne bezplatnou, personalizovanou službu „bra fitting” – školení odborníci vám tu v rámci one-to-one servisu pomohou s výběrem dokonale padnoucího prádla. V nabídce značky Victoria’s Secret jsou podprsenky v široké plejádě velikostí, od 30AA až po 42 DDD. Podle vlastních preferencí si můžete vybrat i druh podložení – k dispozici jsou modely zcela bez podložení, s lehkým podložením nebo v typu push-up.

     

    Video se připravuje ...
    Modelka Ming Xi upadla během přehlídky VS • VIDEO: Profimedia.cz/Instagram @likebe

  • Den pro lásku

    Kofola si uvědomuje, že je třeba o lásku pečovat. Proto se rozhodla darovat svým zaměstnancům Láskyplný páteček a inspirovat ostatní, aby věnovali svým blízkým to nejcennější – svůj čas. Zavést další speciální den volna pro více než 1300 zaměstnanců není pro společnost velikosti Kofoly jen tak. „Zjistili jsme, že Češi a Slováci na tom vůbec nejsou dobře s časem na své nejbližší. Partneři spolu denně v průměru tráví dvě a půl hodiny, ale většinu z toho rutinou jako sledování televize nebo domácí práce. A to je málo. Abychom začali u sebe, rozhodli jsme se v Kofole zavést tzv. Láskyplný páteček – den na lásku, který nám umožní o ni pečovat, aby nevyprchala. Krom reálného dne volna pro všechny naše zaměstnance jde o celospolečenské otevření tématu. Rádi bychom naší iniciativou za Láskyplný páteček inspirovali i ostatní a nastartovali tak pozitivní změnu napříč společností,“ vysvětluje Jannis Samaras, majitel a náčelník Kofoly ČeskoSlovensko.

  • Není šátek jako šátek

    Šátek není jen pouhým doplňkem, ale výrazným módním prvkem, který dodá styl denním i večerním outfitům. To dokazuje designérka Martina Karafiátová, která ve své nejnovější kolekci Bollicine Brillanti inspirované značkou Mionetto Prosecco propojila dvě ženské radosti – lásku k módě i k oblíbenému proseccu. Zapomeňte na tradiční nošení šátku a probuďte v sobě temperamentní Italku. Uvidíte, že se rázem stanete letní hvězdou.

  • Nový podnik

    Milujete dobře připravenou kávu a rádi si pochutnáte na jídle s nápadem, které je navíc připravené ze sezónních a vysoce kvalitních ingrediencí lokálního původu? Pak by vaší pozornosti neměl uniknout nový podnik ELIAS. Nachází se v samém srdci Prahy, v prostorách ikonického hotelu Alcron, který prošel během loňského roku celkovou renovací a v březnu 2023 byl znovuotevřen jako Almanac X Prague. Sesterskou pobočku ELIAS s totožným konceptem najdete ve vídeňském hotelu Almanac Palais Vienna, který je v provozu od letošního jara.

  • Kdo nepije rum....

    Svátek rumu je tu! V sobotu 20. května od 12 do 21 hodin ožijí Žluté lázně v pražském Podolí chutěmi i vůněmi cukrové třtiny. Budete moct ochutnat rumové poklady z celého světa a dozvědět se řadu zajímavostí. Rozhodně nevynechejte zastávku v jamajském koutku, kde se představí rumy Appleton Estate. Užijte si je samotné nebo v nejznámějším tiki koktejlu Mai Tai. Věděli jste, že jeho jméno pochází z tahitského výrazu pro „vynikající“? Přijďte se o tom v sobotu přesvědčit na Rumfest 2023!

Diskuse ke článku
.