Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Pecky z redakce: Zázrak na klíšťata, šperk na míru a Ďáblova cesta

8. května 2023 | 06:00

Je tu další várka zajímavostí, novinek a tipů, které uvízly v redakční síti. Rozhodně je tu pár skvostů, které stojí za to!

Bezva Fest

Bezva Fest je největší rodinný festival v České Republice, na kterém zaplatíte vstup a veškeré atrakce i doprovodný program máte zdarma. Letošní třetí ročník se koná v 5 městech - Hradec Králové (20.5.), Plzeň (27.5.), Slavkov u Brna (10.6.), Litoměřice (24.6.), Ostrava (2.9.). Na hlavní stage se ukáží například: Atmo Music, Ben Cristovao, Pavel Calta, Jelen, Paulie Garand, Sebastian, Olga Lounová nebo Tari a Adam Kajumi a další. Více najdete tady. Mimo hlavní stage si účastníci mohou užít mnoho zábavy v jednotlivých zónách, jako jsou například Zábavná - zdarma 30 atrakcí, Sportovní - 30 sportovních oddílů a klubů (biatlon, americký fotbal a další), Game zóna (CZLan, virtuální realita, simulátory, herní konzole), Beauty, Chlapácká, Kreativní a mnoho dalších zón. V roce 2022 na druhém ročníku dorazilo přes 8, 5 tisíc návštěvníků.

Video se připravuje ...
Rozálie Havelková rozhodně zdědila hudební talent po tatínkovi • VIDEO: Universal music

Klíšťata nemají šanci

Spolehněte se na sílu přírody! Off® Botanicals je repelent na rostlinné bázi, získaný z destilovného oleje stromů Eucalyptus citriodora. Příjemně voní po svěžím eukalyptu a hlavně spolehlivě ochrání před komáry a klíšťaty na dlouhých 5 hodin. Vhodný pro děti od 2 let. Doporučená cena od 99 Kč.

Fascinující legenda

Fascinují vás věci, které se vymykají zažitým principům? Potom by vaší pozornosti rozhodně neměla ujít kniha Život v éteru, jež se věnuje dění kolem první české soukromé hudební stanice Radio 1, která od začátku své existence vzdoruje všem pravidlům. Radio 1 vzniklo jako pirátská stanice, ale v éteru se drží již dlouhých 33 let, aniž by slevilo ze svých původních představ. Jde o unikátní fenomén nejen u nás, ale i ve světě. Autorkou knihy je Jana Kománková, která v Radiu 1 působí už třicet let. V díle poodkrývá zákulisí a ukazuje historii kultovní rozhlasové stanice. Uvidíte rádio pohledem lidí, kteří jsou jeho součástí. Publikace je nyní exkluzivně k zakoupení na Hithitu.

Ďáblova cesta

Nakladatelství Cosmopolis, součást Nakladatelského domu GRADA, přichází s další knihou z nové série bestsellerového autora Roberta Bryndzy. Jeden z nejoblíbenějších autorů posledních let se vrací s dalším, již čtvrtým případem Kate Marshallové, v němž se Kate a Tristan Harper snaží odhalit, co se stalo před jedenácti lety na místě zvaném Ďáblova cesta. Podobně jako u předchozích knih Kanibal z Nine Elms, Mlha nad Shadow Sands a Propastsmrti nepřijdou zkrátka ani posluchači audioknih. V podání Martina Stránského si budou moci poslechnout i Ďáblovu cestu. Neopatrnost při každodenním ranním plavání přivede Kate Marshallovou až do nemocnice, kde potká Jean Julingsovou. Ta jí vypráví srdcervoucí příběh o tom, jak se před jedenácti lety během táboření na místě zvaném Ďáblova cesta ztratil její tříletý vnuk Charlie. Když se Kateina a Tristanova detektivní agentura začne událostmi té osudné noci zabývat, zjistí, že Jean má problematickou minulost, a navíc jim neříká úplnou pravdu. Co se tehdy na Ďáblově cestě uprostřed vřesovišť a bažin stalo? Byl Charlie unesen? Nebo spadl do řeky, která mizí v Ďáblově rokli?

Nové tváře

Agentura Elite Prague vyhlašuje castingy do nejprestižnější modelingové soutěže Schwarzkopf Elite Model Look ČR 2023 Castingová tour se uskuteční ve dnech od 11. května do 20. května v obchodních centrech ve všech regionech České republiky. Do soutěže se mohou přihlásit slečny ve věku 13 až 21 let s výškou nad 170 cm a mladí muži ve věku 15 až 23 let s výškou nad 183 cm. Ambasadorem soutěže je digitální kreativec, cestovatel a youtuber Martin Carev, který bude všemi castingy zároveň provádět. Ředitel soutěže Schwarzkopf Elite Model Look pro ČR a SR Saša Jány k projektu říká: “Castingy jsou skvělou možností pro mladé lidi, jak se nám představit v regionech po celé České republice. Velmi mě těší, že náš projekt, který nehledá dokonalé tváře, ale potenciální talenty, které mají chuť se rozvíjet a uspět v modelingu na špičkové úrovni, se těší takovému zájmu. Jsem velmi hrdý, že Elite Model Look je již více než tři dekády zárukou nejlepšího servisu pro začínající modelky a modely, a zároveň nejúspěšnějším projektem v budování kariér.”

Super biják

Strážci Galaxie: Volume 3, jak už název napovídá, jsou třetím a nejspíše také posledním dílem stejnojmenné trilogie. První díl (Strážci Galaxie) byl uveden do kin v roce 2014 a následné pokračování (Strážci Galaxie Vol. 2) v roce 2017. Všechny díly vznikaly pod režií Jamese Gunna. Tento díl vás opět zavede do světa plného fantazie tvůrců. Je to trochu pohádka, ale nudit se nebudete. Slabší povahy si popláčou, ale ani bránice nezůstane v klidu. Mimo svou sérii se postavy Strážců Galaxie objevili i v dějové lince slavných Avengers (Avengers: Infinity War, Avengers: Endgame nebo Thor: Láska jako hrom). Diváci se opět mohou těšit na Chrise Pratta (Peter Quill), Zoe Saldanu (Gamora), Dave Bautistu (Drax), Vina Diesela (Groot) a Bradleyho Coopera (Rocket) v hlavních rolích. Cinema City uvádí film Strážci Galaxie: Volume 3 v klasickém formátu 2D, 3D ale i ve svých speciálních formátech, kterým jsou 4DX, IMAX a VIP Chodov.

Bublinky

Teplejší dny, více sluníčka a sklenka svěžího Prosecca patří k sobě. V Itálii vědí, jak na něj, a přední český prodejce kvalitních vín Umění vína nabízí svým zákazníkům to nejlepší z tamní produkce. Itinera Prosecco Rosé brut Millesimato 2020 DOC je jedním z těch, co by vám nemělo uniknout. Italské šumivé víno je specifický typ Prosecco Rosé, který vyrábí vinařství Itinera v italském regionu Veneto. Je vyrobené z odrůdy Glera a Pinor Noir, má světle růžovou barvu a nabízí jemné květinové a ovocné vůně s tóny lesních jahod a okvětních lístků růží. Na patře je Itinera Prosecco Rosé svěží a osvěžující, s jasnou chutí červeného ovoce, vyváženou kyselostí a suchým závěrem. Jde o všestranné víno, které si můžete vychutnat samostatně jako aperitiv nebo v kombinaci s řadou jídel, včetně mořských plodů, salátů a lehkých těstovinových pokrmů. Je také oblíbenou volbou pro oslavy a zvláštní příležitosti.

Agrikultura lásky

V Národním zemědělském muzeu byla zahájena výstava Agrikultura lásky, která bude v expozicích NZM k vidění až do 2. 7. 2023. „Někteří lidé poznávají okolní svět více rozumem a jiní zase spíše srdcem. Jsem rád, že se díky této výstavě tyto dva světy propojí a naši návštěvníci tak získají možnost nahlédnout na věci z různých perspektiv,“ řekl během slavnostního zahájení výstavy Zdeněk Novák, generální ředitel Národního zemědělského muzea. Výstavu, kterou pořádá v rámci projektu Hra o klima! Na tahu před změnou klimatu organizace Na mysli, připravily kurátorky Veronika Čechová a Tereza Jindrová, které společně vedou nezávislou galerii Entrance v Praze. Ve své činnosti se dlouhodobě soustředí na problematiky ekologické udržitelnosti a pro výstavu v NZM vybraly především umělkyně a umělce mladé a nastupující generace, s nimiž spolupracují opakovaně. K vidění je tak široké spektrum uměleckých médií a přístupů – od malby přes objektové instalace až po videoperformance.

Na míru

Od 1. května 2023 mají zákazníci online obchodu Still Life možnost objednávat šperky na míru. Z pohodlí domova si zvolí šířku prstenu, tvar, druh či barvu drahokamu, vyberou si velikost a umístění kamene. Na celém procesu je nejdůležitější měření prstu - i v tom Still Life Store pomůže - pro zákazníky má připraveno DIY měřidlo, které si každý může stáhnout na webu stilllife.store. Šperkaři Still Life na Bali se pak postarají o samotnou výrobu prstenu. Každý zákazník má během výrobního procesu možnost online konzultací tak, aby výsledek přinesl maximální spokojenost. Celý proces až po doručení trvá přibližně tři týdny.