Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Nemáte je také? 5 vlastností zralých žen, které muže odrazují

  • Starší ženy mívají některé vlastnosti, které muže odrazují
    10. května 2023 | 06:00

    I když se říká, že mají zralejší ženy více zkušeností, a proto mohou mít i spokojenější vztah se svým mužským protějškem, ne vždy tomu tak musí být. Najdou se oblasti, ve kterých zejména starší ženy dělají školácké chyby. Neděláte je náhodou také? Tyto zlozvyky a vlastnosti vám dokážou pokazit seznamování nebo vztah s vaším partnerem!

  • Výrazně jste omezila kontakt s okolím

    Uzavíráte se poslední dobou víc do sebe, nekompromisně seškrtáváte seznam známých a vyhýbáte se téměř každé společenské události? Nejraději trávíte svůj volný čas u oblíbených seriálů v televizi? I když je občas každý rád sám doma nebo jen s pár vyvolenými, úplný společenský distanc vašemu šarmu moc nepřidá. Když pomineme fakt, že doma na gauči se s žádným sympatickým protějškem nejspíš neseznámíte, všeho moc škodí. Jen málokterý muž chce mít po boku ženu, která ho nikam nedoprovází a dělá jí problém si i na malou chvilku někam vyrazit s kamarádkami.

    VIDEO: Jakých návyků se musíte zbavit, aby vám vztah vydržel? Podívejte se:

    Video se připravuje ...
    Chcete, aby vám vztah vydržel? Zbavte se návyků, které ho zabíjí! • VIDEO: mapylasky.cz

  • Zatracujete vše, co je pro vás nové

    Dělá vám už několik let problém přizpůsobit se čemukoliv novému? Říkáte si, proč si pořizovat nový chytrý telefon, měnit práci, kde jste řadu let nebo se vydávat tak daleko za oceán na dovolenou? Čas od času s většími novinkami mívá problém každý. Pokud se to ale u vás začíná stávat pravidlem a kromě používání nových moderních technologií je vaším nepřítelem i jakákoliv další změna, určitě tím svého partnera moc nepotěšíte. Navíc je možné, že pokud to vnímá on zcela jinak, ztratí k vám postupně respekt. Muži totiž daleko lépe a častěji než ženy dokážou vycházet ze své komfortní zóny, aby se i v pokročilejším věku naučili něčemu novému. Do toho se ale obvykle ženám moc nechce. A to je velká chyba. Pamatujte na to, že posouvat se kupředu můžete neustále. Bez ohledu na věk a pohlaví. Uvidíte, že když se vám podaří těchto negativních reakcí zbavit, nebo je alespoň výrazně eliminujete, rozhodně stoupnete v očích svého partnera.

  • Jste jako vševědoucí přechytřelá horákyně

    Asi se nenajde nikdo, kdo by si občas nepustil pusu na špacír. Jestliže je ale neustálé poučování, pomlouvání a snaha mít vždy poslední slovo z vaší strany denním chlebem, u opačného pohlaví si tím rozhodně dobrou vizitku neuděláte. A pokud každý den, když přijdete domů děláte to stejné před svým mužem, když mu vyprávíte o problémech cizích lidí, rozhodně to vašemu vztahu nijak neprospěje. Až budete příště zase někoho pomlouvat, popřemýšlejte někdy nad tím, jaké by vám bylo, kdyby to stejné někde vykládal někdo o vás. A až zase budete chtít opravit partnera, který přece rozhodně nemá pravdu, raději se kousněte do jazyka.

    Pamatujte, že nic se nemá přehánět, a i když jsou sebevědomé ženy s vlastními názory společensky ceněné, zcela opačnou stránkou věci jsou nevyžádané rady a klepy. Takové věci v kombinaci s kritikou v druhém povětšinou vyvolávají pouze negativní emoce a podráždění. Rozhodně nečekejte, že tím snad svůj protějšek zaujmete a bude k vám s takovým chováním mít nějakou úctu. Jaký má smysl rozdávat poučky, když se vás o ně nikdo neprosil? V každém věku pamatujte především na slušnost i na to, že to, co rozdáváte, se vám vrátí jako bumerang.

  • Šetříte, ovšem až moc

    Nelehká doba si vyžaduje i trochu té spořivosti. Co když už to s ní ale skutečně přeháníte? Pokud byste si viditelně nechala pro korunu i koleno vrtat a při každé příležitosti všem dáváte veřejně a hlasitě najevo, že máte hlouběji do kapsy, rozhodně nečekejte, že tím k sobě přitáhnete pozornost opačného pohlaví. Tedy zcela jistě ne takovou, jakou byste si asi představovala. I když je i dnes nepsaným pravidlem, že některé výdaje za ženu platí muž jako správný džentlmen, rozhodně byste se neměla chovat jako skrblík ani jako zlatokopka. Je na místě, abyste alespoň občas také vytáhla svou peněženku a vzala si na starost účet. Je jedno, zda zaplatíte společnou večeři, kino nebo nákup. Určitě byste neměla nechávat vše jen na svém partnerovi, protože tím si jeho náklonnost skutečně nezískáte.

    Nehledě na to, že když přestanete splachovat záchod, používat v domácnosti osvětlení a koupání omezíte na jednou týdně, rozhodně to z vás šťastnou ani bohatší osobu neudělá. Naopak s tím ztratíte pocit pohodlí a volnosti. Myslete na to, že lidé, kteří až moc šetří, nežijí naplno. Pokud nemáte jinou možnost, než se omezit, zkuste začít s věcmi, které nejsou tak radikální a jejich oželení vás nebude tak „bolet“.

  • Zapomínáte o sebe pečovat

    Řada žen v pokročilejším věku rezignuje na péči o svůj zevnějšek i osobní hygienu. Povětšinou podléhají pocitům, že už nikoho nezajímají, a tak se o sebe nemusí úzkostlivě starat. To je ovšem velká chyba. Žena může příjemně vonět a vypadat v jakémkoli věku a nejen její protějšek to náležitě ocení. Nezapomínejte proto neustále udržovat svůj dech svěží a čistý a po každém aromatickém jídle, jako je česnek či syrová cibule, si vyčistěte zuby. Používejte deodoranty a parfém a svému oblečení při praní dodávejte vůni aviváží. Myslete také na to, že oblékat se přiměřeně svému věku se nevylučuje s možností následovat současné trendy. Používejte kvalitní krémy na pleť a dodržujte zásady zdravé životosprávy včetně dostatečného pitného režimu, který vám i vaší pleti napomůže cítit se zdravě a plná energie. Najděte si nějakou sportovní aktivitu, která vás udrží v dobré kondici a alespoň občas se hezky a decentně namalujte. Uvidíte, že pozornosti mužského protějšku určitě neuniknete.

Autor: Tereza Brožová
Diskuse ke článku
.