Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Otestováno za vás: Tyhle pomocníky v kuchyni si oblíbí i vaše děti

  • 30. července 2021 | 06:00

    Tentokrát jsme zaměřily naše redakční testování na pomocníky v kuchyni. Pod drobnohled jsme si tak vzaly domácí zmrzlinovač nebo cestovní kávovar. Tyto přístroje jsou adepty na to, aby se zabydlely ve vaší domácnosti, protože život s nimi je o fous lepší.

    Jestli máte doma mlsouny, tak si u nich pořádně šplhnete. Sladké bublinky k pití budete mít připraveny během pár minut, osvěžující domácí zmrzlina jak ze špičkové cukrárny, vafle a grilované sendviče budou na denním pořádku!

  • Výrobník zmrzliny Sage BCI600, 8990 Kč, www.sagecz.cz

    Mým nejoblíbenějším dezertem je zmrzlina, takže vyzkoušet si domácí zmrzlinovač jsem prostě musela. Musím říct, že jsem se trochu bála, abych to zvládla technicky, ale Sage je absolutně jednoduchý. Recept na zmrzlinu jsem si našla na internetu: malinová s mascarpone a kousky čokolády. Ingredience jsem smíchala dle návodu, do předchlazeného zmrzlinovače jsem nalila směs a za hodinu bylo hotovo. Zmrzlinovač se dá nastavit na sorbet, jogurtovou zmrzlinu, gellato nebo klasickou zmrzku. Přesně v tomto pořadí se totiž zvyšuje hustota směsi. Kdo má větší mrazák, může si udělat více druhů a pak postupně konzumovat. Zmrzlina je nádherně nadýchaná, a pokud ji hodláte sníst s partou kamarádů nebo máte velkou rodinu, můžete rovnou, protože ve zmrzlinovači vydrží díky chlazení i pro ty, kdo dorazí později. S tímto přístrojem můžete mlsat i zdravě a je na vás, jaké ingredience použijete, fantazii se meze nekladou a přesně víte, co jíte! Skvělé je, že je také velmi rychlý, a když přístroj spustíte na začátku večeře, na konci už bude zmrzlina připravena k servírování.

    Video se připravuje ...
    Jak poznat, že je zmrzlina z kvalitních surovin a ne plná chemie • VIDEO: Adam Balažovič

  • Sendvičovač MS 903BK, Mora, 1590 Kč

    Tak jestli jsem si něco ve své kuchyni oblíbila, tak tenhle sendvičovač s funkcí vaflovače a zároveň grilu. Úplně jsem se navrátila do dětských let, kdy jsme doma dělali toasty o sto šest. Hojně ho ale využívám i na tortilly, zkrátka multifunkční pomocník, který je malý rozhodně jen velikostí! Nejvíce mě však potěšil tím, že i když sýr z toastu vyteče ven, lze ho z hliníkové desky sundat naprosto okamžitě, protože se nepřipaluje. V tom vnímám jeho velkou výhodu. A to, že všechno jídlo z něho vyndané je naprosto delikátní, snad nemusím ani dodávat. Pokud bych ho měla hodnotit známkou jako ve škole, dostal by ode mě jedničku podtrženou!

    Video se připravuje ...
    Co má obsahovat kvalitní nanuk pro děti?

  • Cestovní kávovar Staresso, 1399 Kč, koupíte na www.kavanacesty.cz

    Pokud patříte mezi milovníky dobré kávy stejně jako já a neodpustíte si ji ani na cestách, tenhle šikovný ruční kávovar Staresso pro vás bude naprostý must have! Pomocí jednoduchého pumpování si během chvilky připravíte svůj oblíbený kávový nápoj, a to jak ve studené, tak teplé fomě, ale zvládne klidně i čaj. Kávovar váží pouhých 600 gramů, takže jej můžete vzít opravdu kamkoliv. Součástí je také sklenička, do které si svůj nápoj ihned připravíte. Kávovar je vyroben z odolného plastu a nerezové oceli, jednoduše se rozloží a během chvilky umyje. Staresso pracuje s mletou kávou, ale také pomocí kapslí typu Nespresso. Rozhodně to je můj nepostradatelný dovolenkový společník tohoto léta!

  • SodaStream Spirit Megapack, 2299 Kč, www.sodastream.cz

    V letních dnech pro všechny milovníky bublinkových nápojů je Sodastream prostě pecka společník. Já jsem děsně netechnický typ, ale i tak jsem byla schopna absolutně jednoduché ovládání zvládnout bez jakékoliv pomoci. Bomba, která je součástí balení, se nasadí do zadní části a můžete začít. Balení obsahuje také sadu sirupů, díky nimž si v pohodlí domova můžete namixovat mirindu, pepsi nebo 7up! Zjistila jsem třeba, že i s menším množstvím sirupu je limonáda dobrá. Mám z toho pak lepší pocit, že to není taková kalorická bomba. Lahev, ve které si „nabubláte“ limonádu, se dá krásně vychladit do lednice. Více než na limonádu ovšem používám sodovku do osvěžujících letních stříčků. Pamatuji se na sifonovač, který používala babička s dědou, a musím říct, že vývoj nezastavíš – přestože oldschool je fajn, tenhle pomocník je praktický, a ještě má jednoduchý a příjemný design.

     

Diskuse ke článku
.