Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Pecky z redakce: Pivo zdarma, májové pokušení, diamantové vlny a výhry za chůzi

3. května 2023 | 06:00

Tahle nálož pecek z redakce je tedy opravdu výživná. Nejenže dneska můžete na Petříně pít pivo zdarma, ale ježděním na výlety a aktivním pohybem i můžete vyhrát spoustu hodnotných cen. No a samozřejmě v našich tipech nechybí ani něco na zub, kosmetika a novinky v elektronice.

Bohémská třešeň

V bohémském stylu není jen název krušovické novinky Bohéma, ale i jeho představení široké veřejnosti. To proběhne 1. května na svátek zamilovaných, a kde jinde než pod rozkvetlou třešní právě na Petříně. Před restaurací Nebozízek vyroste na Prvního máje speciální, 4 metry vysoká bohémská třešeň. Její koruna nebude jen posetá typicky růžovými květy, ale také hojně prorostlá pro Bohéma typickým chmelem. Pod touto unikátní „zachmelenou“ třešní se budou moct návštěvníci políbit, vyfotit na památku a následně i ochutnat bohémskou novinku z Krušovic během prvomájového dne zdarma.

Video se připravuje ...
Je to tady! Česká republika má nového pivního mistra! • VIDEO: Videohub

Nesmíte propásnout

Pražské Quadriennale scénografie a divadelního prostoru spustilo předprodej jednodenních a třídenních festival pasů a zveřejnilo podrobný program letošního ročníku. Uskuteční se od 8. do 18. června v Holešovické tržnici, ve Veletržním paláci a na DAMU. Zároveň představuje programovou sekci PQ Talks, která je koncipována jako série přednášek a rozhovorů o současném designu performance/scénografii v jejich různých podobách. Na festivalu se představí umělci z více než 100 zemí světa, prezentující živé performance, proměnlivé a inovativní divadelní prostory, zásadní scénografická díla, práce zkoumající možnosti digitálních technologií a mnoho dalšího. V rámci diskusního fóra PQ Talks vystoupí renomovaní zahraniční hosté: oceňovaná dramatička, producentka, performerka a umělecká ředitelka Mezinárodního divadelního festivalu Kampala v Ugandě, Asiimwe Deborah Kawe, ukrajinský kulturní kolektiv IZOLYATSIA nebo německá scénografka Katrin Brack.

Dopřejte si lázně

Piešťany jsou lázeňské město v západním Slovensku, které se pyšní jedinečnými termálními prameny a léčebnými procedurami zaměřenými především na pohybový aparát. Tamní lázně jsou největšími a nejvýznamnějšími termálními lázněmi na Slovensku. Piešťany mají skutečně bohatou lázeňskou tradici a už od 19. století se těší mezinárodnímu uznání. Navíc poskytují i mnoho možností k trávení volného času, od procházek, výletů na kole až po návštěvy památek, galerií či muzeí. Piešťany jsou primárně zaměřené na léčbu pohybového ústrojí, která je specificky cílená na úlevu od bolesti a funkční zlepšení. Každého, kdo se rozhodne svůj problém (např. artritidu, artrózu, poruchy muskuskeletárního systému, osteoporózu či rehabilitace po nehodách a operacích) řešit v Piešťanech, nejdříve čeká konzultace s lékařem, který vám pomůže vybrat ty nejvhodnější procedury přímo na míru. Ensana v Piešťanech celkově poskytuje 60 různých procedur. Na rozdíl od ostatních místních lázeňských rezortů také nabízí bahenní koupele. Ty mají schopnost ulevit od bolesti a zlepšit pohyblivost. Ensana nabízí špičkové lázeňské služby, kvalitní ubytování a výbornou stravu, u které je kladen velký důraz na kvalitu a čerstvost surovin, a to ve všech svých hotelech. V Thermia Palace a Esplanade se hosté mohou těšit na kulinářské zážitky ve stylových restauracích a v hotelu Splendid pak na all-inclusive stravu, díky které si mohou pochutnat na širokém výběru jídel a nápojů.

Májové pokušení

Přijďte do kaváren CrossCafe vyzkoušet speciální limitovanou edici májových káv s příchutí třešní a tmavé čokolády. Pochutnat si můžete na cherry flat white s dvojitou porcí kávy nebo na cherry frappé, tradiční ledové kávě původem z Řecka. Aby byl váš chuťový zážitek opravdu dokonalý, všechny májové kávy jsou zdobené lyofilizovanými malinami a čokoládovými hoblinkami.

Vše pro vlasy

Značka Rowenta, která patří mezi lídry v oblasti stylingových a pečujících produktů na vlasy, ohlašuje novou spolupráci s uznávaným kadeřníkem, Tomášem Arsovem. „Náš záměr pro navázání spolupráce s Tomášem Arsovem byl jednoznačný – chceme poskytnout spotřebitelům komplexní praktický návod správné péče o vlasy a vlasovou pokožku, díky němuž je dlouhodobě udrží zdravé a krásné. Jsme si vědomi, že inovativní technologie, které jsou integrovány do moderního designu produktů řady Ultimate Experience, mohou při správném použití pomoci k dokonalosti,“ upřesňuje Ágnes Zappe,produktová manažerka značky Rowenta pro střední Evropu. „Mám velkou radost z nové spolupráce se značkou Rowenta. Jejich závazek k inovacím a kvalitě se perfektně shoduje s hodnotami mými i mé značky. Těší mě, že vzájemným propojením našich produktů a mého know-how vznikne hodnotný edukační obsah, který pomůže lidem vypadat a cítit se skvěle," vysvětluje Tomáš Arsov, profesionální kadeřník.

Chorvatský luxus

Víceúčelový a zelený dovolenkový resort Punta Skala, který spadá pod značku Falkensteiner Hotels & Residences přichází tento rok v červenci s další novinkou. Tentokrát byly investice společnosti nasměrovány do luxusního vilového projektu, který nabízí jedinečný zážitek z dovolené. Luxury Villas Punta Skala tvoří pět vil, které jsou opravdovou oázou hédonismu, má rozlohu 200 m2, soukromou středomořskou zahradu, vyhřívaný bazén a k dispozici je vám personál vily - dokonalá luxusní dovolená nedaleko města Zadar. Z každé vily je výhled na okouzlující zadarské souostroví a může v ní spát až 7 osob. Design je moderní a inspirovaný Středomořím s použitím typických barev a materiálů. Vily se nacházejí v 5* resortu a nabízejí dokonalou kombinaci maximálního soukromí a veškerého vybavení v Punta Skala. Po příjezdu budou hosté přivítáni bublinkami a poté se mohou zcela uvolnit a relaxovat, protože mají k dispozici četné služby, které uspokojí jejich prázdninové potřeby: od hlídání dětí, hlídání psů až po osobní trénink. Mohou si pronajmout auto, limuzínu, loď nebo různé sportovní vybavení, nechat si zorganizovat individuální výlety nebo organizované transfery. Pro vylepšení zážitků hostů je k dispozici také řada možností a služeb, jako je digitální cesta za zákazníkem, hostitel ve vile, soukromý kuchař, plovoucí brunch, organizace akcí s cateringem a personalizované lázeňské procedury ve vilách.

Koncertní pecka

Queen Relived by Queenie. Tak se jmenuje koncertní show, kterou 18. a 19. května 2023 odehraje skupina Queenie. V O2 areně díky nim zazní největší hity i méně známé písně legendární skupiny Queen doprovázené impozantní světelnou, pyrotechnickou a multimediální show. Divákům se tak nabídne zážitek světové úrovně, na který se jen tak nezapomíná. Dle samotné kapely totiž koncerty Queen neznamenaly jen skvělou hudbu, ale i velkolepou podívanou, v tom se jim chtějí Queenie co nejvíce přiblížit a navodit obdobnou fenomenální atmosféru. Díky píli, odhodlání a lásce k hudbě všech členů kapely dokázali tito čeští rodáci vytvořit neobyčejná vystoupení, kterými v roce 2021 nejen vyprodali O2 arenu hned 3× za sebou, ale také vystoupili například před britskou královnu Alžbětu II. či byli pozváni na memoriál Freddieho Mercuryho ve švýcarském Montreaux. Není proto divu, že se řadí ke světové špičce v oblasti tribute band.

Jako samet

Exotická vůně květiny Tiaré i závan sladké čokolády. Dvoufázový tělový olej od Puaree udělá z každé koupelny tropický ráj. Tělový olej Chocolate & Tiaré Infusion pokožku zregeneruje nejen po slunění: postará se o to modrá spirulina a alantoin, které pokožce dodají potřebné enzymy a aloe vera. Sezamový olej a výtažky z rostliny Gotu Kola stimulující produkci kolagenu, pokožce pomůžou v boji proti striím a ovesné hedvábí i lecitin jí dodají další výživné látky. Díky tomuto oleji bude pokožka celého těla krásně elastická, vyživená a sametová.

Májový víkend lásky

Toužíte vy a vaše polovička po odpočinku v krásném prostředí Nízkých Tater? Vyrazte na májové prodloužené víkendy do slovenských lázní Kúpele Brusno. Těšit se můžete na blahodárné léčebné procedury, rehabilitační bazén nebo finskou či parní saunu. Prodloužené odpočinkové májové víkendy ve slovenských lázních Kúpele Brusno nabízí 2 + 1 noc zdarma, a to v termínu5. 5. - 8. 5. 2023. Pobyt zahrnuje 3x ubytování ve dvoulůžkovém pokoji, 3x plnou penzi formou bufetu, konzultaci s lékařem, 5 léčebných procedur a volný vstup do rehabilitačního bazénu. Těšit se také můžete na regenerační účinky finské nebo parní sauny. To vše v nově zrekonstruovaném Lázeňském hotelu Pol‘ana.

Diamantové vlny

Vaše stará mikrovlnná trouba už pomalu dosluhuje a vy se poohížíte po novém přístroji, který obohatí vaši domácnost? Je tu nová mikrovlnná trouba SMW 7023BK od značky Sencor. Příjemně vás překvapí hned v několika ohledech. Oproti jiným zařízením funguje s technologií Flatbed Cavity, která je zcela bez rotačního talíře, takže se dovnitř vejdou i větší, či oválné nádoby! Jak se ale jídlo spolehlivě prohřeje, ptáte se? S tím si snadno poradí systém Diamond Pattern, který zajišťuje pečlivou distribuci mikrovln. I když je tato trouba nabitá šikovnými technologiemi, ovládá se opravdu jednoduše. Vše vyřešíte na intuitivním dotykovém LED panelu, a to pomocí jednoho z 8 nabízených programů. V neposlední řadě je důležité říci, že tento produkt dokáže vykonávat svou práci na 5 různých stupních výkonu. Můžete tak rozmražovat, ohřívat, ale třeba i vařit.

Choďte a vyhrajte

Aplikace Mapy.cz připravila ve spolupráci s outdoorovou značkou Columbia interaktivní soutěžní projekt S modrou po zelené, který je určený všem, kdo rádi chodí na výlety a objevují krásy Česka. Účastníci této turistické výzvy s aplikací Mapy.cz mohou vyhrát špičkové outdoorové oblečení a obuv značky Columbia Sportswear. Stačí se jednoduše zaregistrovat na www.smodroupozelene.cz, stáhnout si mobilní aplikaci Mapy.cz a v ní si pak zapnout vždy, když vyrazí na výlet, funkci Stopař, která bude trasu a nachozené kilometry zaznamenávat. Na konci každého výletu je potřeba aktivitu v této funkci uložit a Stopaře vypnout. Nachozené kilometry se tak registrovaným načtou a započítají do soutěže. Cílem výzvy je nachodit do 31.5.2023 S modrou po zelené co nejvíce kilometrů. Zatím účastníci v rámci projektu ušli za necelý měsíc celkem přes 38 000 km.

Bota od olympioničky

Converse představuje nový model AS-1 PRO, který vytvořil spolu se skatboardistkou a olympijskou závodnicí Alexis Sablone. Bota stvořená pro život na prkně. Alexis Sablone toho dokázala již hodně. Jde o uznávanou sportovkyni a oproti jiným skaterkám má za sebou bohatou historii i na poli architektury a designu. Converse AS-1 PRO jsou ale její první návrhářský počin a do detailů promyšlený model tak představuje další její úspěch. Společná práce Alexis a Converse trvala přes rok, během něhož měla Alexis naprostou volnost, kterou si může při navrhování užívat jen málokterý sportovec. Ukázala, jak dobře jde propojit svět skejtu a designu díky jejímu unikátnímu vhledu do obou světů. Model AS-1 PRO si bere vizuální inspiraci z basketbalového dědictví Converse z 80. let a využívá současné technické inovace značky tak, aby vznikla cool a přitom vysoce funkční bota. Jde doslova o model pro každého. To je také největší výhoda AS-1 PRO nemá uspokojit jen jeden typ člověka, ale nabízí využití napříč všemi sportovnímu subkulturami i široké veřejnosti. Silueta je celá z kůže a má minimalistické asymetrické detaily jako například Star Chevron logo. Na jazyku najdete klasické CONS jednobarevné logo. Špička boty je speciálně vyztužená pro maximální pohodlí. Výjimečný je model i tím, že jde o první Converse skatovou verzi s takovým typem podrážky. Podle Alexis návrhu se podařilo inovativně vyřešit co nejlepší přilnavost boty na skate a model AS-1 PRO nabízí to nejlepší pro všechny typy jezdců.

Stříbrná mince

Společnost Golden Gate vydává již šestou stříbrnou minci ze série České hory. Mince je věnována nejvyššímu bodu Žďárských vrchů Devět skal. Z každé prodané mince přispěje Golden Gate 50 korun na ochranu ptačích hnízd a stromů na Vysočině pod záštitou České společnosti ornitologické. Cena mince je 2 390 Kč. Skalní komplex Devět skal je s nadmořskou výškou 836 metrů druhým nejvyšším vrcholem celé Českomoravské vrchoviny a představuje jednu z nejkrásnějších tuzemských přírodních památek. Design mince doplňuje největší evropská sova výr velký. Mince je ražena z ryzího stříbra o hmotnosti 1 oz (31,1 g) v nejvyšší kvalitě proof. Náklad této ražby mincí činí pouze 3000 kusů. Mince Devět skal doplňuje pět předchozích mincí, které zobrazují Sněžku, Plechý, Lysou horu, Bukovec a Klínovec.

Léčba během

 

Kromě toho, že běh je vysoce obohacující cvičení, které posiluje srdce a dýchací systém, přináší běhání jedinečné fyzické a duševní výhody těm, kteří bojují s nadměrným stresem – i s drogovou závislostí. Právě proto nestátní nezisková organizace SANANIM pořádá v pátek 26. května 2023 prostřednictvím dárcovské výzvy otevřený štafetový běh, jehož cílem je jak unikátní sportovní výkon, tak i podpora organizace a zároveň ukázání schopností klientů účastnit se extrémního štafetového běhu. Poprvé v historii si běžci užijí možnost běžet přes nádhernou přírodu Národního parku České Švýcarsko, několika chráněných krajinných oblastí a na závěr obdivovat krásy Krkonošského národního parku.

Květinou nezarmoutíš

Je tu máj – měsíc prvních teplých večerů a rozkvetlých stromů i keřů. Na druhou květnovou neděli připadá Den matek. Věděli jste, že Den matek slavili už starověcí Řekové? V Česku se začal slavit zhruba v roce 1923, ale vzestup zažil až po Sametové revoluci. Historii tak má tento svátekdlouhou a rozhodně bychom jej neměli opomíjet. Přemýšlíte, čím letos obdarovat nejdůležitější ženu vašeho života? Máme pro vás perfektní tip. V Kauflandu najdete omamně vonící růže až z Keni nebo květinový mix, které se pyšní certifikací Fairtrade. To znamená, že květiny byly vypěstovány šetrně k životnímu prostředí, v souladu s dodržováním lidských práv a byly zemědělským producentům zajištěny důstojné existenční podmínky. Tyto květiny jsou k dispozici na prodejnách Kaufland celý rok a seženete je v mnoha pestrých barvách, ale i v klasickém sytě rudém odstínu. K férové květině doporučujeme připojit ještě Fairtrade čokoládu a perfektní dárek pro maminku je na světě.

Zlato pro věčné mládí

Creme Royal Pleťový krém je výjimečným produktem, v němž se snoubí tajemství dlouhověkosti mateří kašičky a zcela mimořádné účinky 24karátového zlata proti stárnutí. Tento luxusní krém se pyšní sametově jemnou texturou a příjemnou medovo-květinovou vůní. Vyhlazuje vrásky, rozjasňuje pleť a dodává jí pevnost a hebkost. Vaše pleť bude oslavovat mládí. Tmavé pigmentové skvrny zesvětlají a návrat vaší pleti do života bude triumfální! Creme Royal má výjimečné regenerační, protivráskové a tonizační účinky. Svou silou ochraňuje a udržuje mladistvý vzhled pokožky. Pomáhá napravit pigmentační nedokonalosti pleti a viditelně ji rozzáří.

Legendy ožívají

V historii novoměstského hodinářského podniku najdeme řadu legendárních modelů. Hodinky s názvem ELTON SPORT jsou bezpochyby jedním z nich. Aktuální novinka českých hodinářů je poklonou tomuto klasickému sportovnímu modelu. Motivací ke vzniku původních hodinek ELTON SPORT se stal úspěch a popularita modelu ORLÍK. Když se tehdejší ministerstvo obrany přesvědčilo, že na schopnosti a um novoměstských hodinářů se může opravdu spolehnout, přišlo koncem 60. let s novým úkolem. Dodat dalších 600 kusů vodotěsných hodinek. Protože se v podniku právě v té době uvažovalo o vytvoření sportovních hodinek pro širokou veřejnost, spojilo vedení oba cíle v jeden. Konstruktéři museli překonat řadu malých i větších problémů, výsledek ale stál za to. ELTON SPORT se stal prvním z řady úspěšných sportovních vodotěsných hodinek z Nového Města nad Metují, pro které se vžil název „sportky“. Od té doby sice uplynulo více než půl století, ikonický design však inspiruje dodnes. ELTON SPORT 2023 jsou odolným sportovním modelem, který v mnohém navazuje na slavného předchůdce, technologie a materiály jsou však ryze současné. Odolné nerezové pouzdro klasických tvarů zdobí výrazný modrý číselník s dobře čitelnými žlutými indexy. Sportovní vzhled hodinek podtrhuje kontrastní otočný kroužek se sestupnou stupnicí a lumi bodem i kaučukový řemínek s nápaditým designem. Hodinky jsou osazeny manufakturním strojkem PRIM s ručním nátahem, který společně s nápisem Czechoslovakia na číselníku odkazuje na legendární model z roku 1969. Vodotěsnost 6 ATM má svůj symbolický význam. Hodinky byly v 60. letech původně odzkoušeny na 5 ATM, zadavatel však trval na zvýšení této hodnoty. Aby se v tehdejším národním podniku ušetřilo, použila se již vyrobená víka, pouze se číslice 5 přerazila číslicí 6. Vznikla tak pověstná „eltonská šestka“, která z hodinek vytvořila mimořádně vyhledávaný sběratelský kousek.

Nový facelift

Chcete vypadat mladší, ale nechcete klasický facelift? Aktuálně velmi populární technikou faceliftu je Deep plane facelift, která je ideální volbou pro všechny, kteří na klasický facelift nechtějí. „Tato metoda respektuje jedinečnou a přirozenou anatomii obličeje a zachovává jeho autentický výraz, což eliminuje nežádoucí "přetáhnutý" či umělý výsledek. Deep plane facelift přináší výrazně lepší a trvalejší výsledky ve srovnání s běžnými technikami faceliftu, čímž vám zajistí výsledky minimálně na další dekádu. Velkou devizou je, že okolí by na první pohled nemělo poznat, že klient podstoupil operaci obličeje, ale má působí spíše svěžeji a odpočatě. Cílem operace není změna vzhledu pacienta, ale jeho vylepšení a omlazení. Výsledek operace má působit přirozeně,“ říká plastický chirurg MUDr. Roman Kufa z Perfect Clinic. Při Deep plane faceliftu se neprovádí rozsáhlá separace kůže od hlubší vrstvy (SMAS), ale preparujeme z větší části pouze hloubkově pod vrstvou SMAS, což je velkou výhodou. Snižujeme tím riziko krvácení pod uvolněnou kůži a minimalizujeme vznik modřin a otoků po operaci. Zároveň tímto způsobem zákrok zlepšuje celkovou strukturu obličeje a poskytuje efekt, který zaujme svou přirozeností a dlouhodobostí. Jedná se o ale náročnější metodu a měl by jí tak provádět zkušený chirurg.