Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Pecky z redakce: Thajsko nebo Alpy, zvon pro štěstí nebo diamant v Pařížské

26. prosince 2022 | 06:00

Ani tento týden na vás nezapomínám s Peckami z redakce, což jsou ty nejzajímavější věci, které nám prošly redakcí. I tentokrát je myslím z čeho vybírat, od tropů i luxusu hor až po nevšední zážitky, které se už nebudou opakovat.

Nejkouzelnější zima v teple

Thajsko je známé příjemným teplým podnebím v kombinaci s krásnými plážemi a přírodními lokalitami, které vám budou připadat jako ráj. Naleznete zde jiný styl života, který jinde nenajdete, jelikož téměř na každém rohu narazíte na čerstvé exotické ovoce, jakékoliv služby, vlastně je tu téměř cokoliv, co vás napadne. A právě toto je jeden z dalších důvodů, proč je cesta do Thajska jedinečným a fascinujícím zážitkem.

Video se připravuje ...
Tipy na únorové výlety po Česku • VIDEO: Videohub

Udržitelná budoucnost

Zcela novým modelem KONA potvrzuje Hyundai své zaměření na trvale udržitelnou mobilitu a technicky orientovaný přístup k designu. Nová KONA je větším SUV než dosud, ale stále zůstává zaměřena na městský provoz. Její odvážnější design dodává vozu na silnici dynamičtější vzhled a interiér je cíleně orientovaný na řidiče. Hyundai v něm chce zákazníkům poskytnout maximální „životní prostor“. Zcela nový model proto povyrostl v plně elektrické variantě do délky na 4355 mm, což je o 150 mm více než u předchozí generace. V porovnání s dosavadním modelem se zvětšila také šířka, a to o 25 mm, a rozvor náprav o 60 mm, aniž by KONA ztratila cokoli ze své ikonické designové identity.

Kontroverzní premiéra

Vy nejste žena, pane! Aneb když si vybíráme partnera, máme právo zvolit si i jeho pohlaví? Komedie Divadla Radka Brzobohatého zpracovává aktuální společenské téma, ale je dovedené do absurdity – nebo možná už ani ne? Dva cizí lidé, kteří se potřebovali jen přitulit, si domluvili vášnivé rande na anonymní seznamce. Kdyby jen tušili, že jsou oba muži a že se jejich dlouho očekávaná schůzka zvrtne v něco, co si ani v nejšílenějším snu nedokázali představit... V něco, co jim převrátí život vzhůru nohama a co se jim rozhodně nebude líbit. Tato originální komedie divákům nabízí veselou cestu od bláznivého nedorozumění, a to až k neobyčejně korektní totalitě. Režisér a scenárista ve hře vtipným způsobem poukazuje na to, co se může stát, když se z tak intimních věcí, jako jsou sexualita a láska, stane nástroj moci. Jak sám říká, některé scénáře píše na zakázku, ale v tomto případě měl nutkání vyjádřit se k soudobému trendu hyperkorektnosti... A ještě do absurdna dovádí, jak to vše může skončit...

Pohodlně na hory

Anytime, služba sdílených automobilů se sedmi sty vozy, přináší možnost, jak pohodlně vyrazit do hor na víkend, i pokud nemáte vlastní vůz. Vůz si jednoduše můžete půjčit přes aplikaci, kde najdete volné auto nejbližší vašemu bydlišti. Den na Ještědu pořídíte za 2599 Kč, víkend v Jizerkách za 3599 Kč, krkonošský víkend za 3999 Kč, víkendové Krušné hory za 3999 Kč či víkend na Šumavě za 4699 Kč. Balíček zahrnuje zapůjčení auta a pohonné hmoty zdarma. Těšit se můžete na jízdu vozem Toyota z nabídky dle vlastní volby včetně kombíků, vždy s hybridním pohonem a parkovací kamerou.

Zazvoňte si pro štěstí

Pokud patříte mezi aktivní jedince, kteří i během svátků vyhledávají zpestření programu pro celou rodinu, vydejte se na Stezku korunami stromů do Krkonoš, kde panuje poklidná vánoční atmosféra. Procházka po zasněžené stezce zakončená výhledy do majestátní krajiny krkonošských lesů okouzlí všechny generace třeba na Nový rok. Rok se s rokem sešel a opět přichází moment, kdy si již tradičně můžete symbolicky zazvonit pro štěstí do nového roku. Přijďte 1. ledna 2023 zavzpomínat na uplynulý rok a s otevřenou náručí přivítat ten nadcházející. Zvonička bude umístěna na samém vrcholu stezky, a radostné momenty tak doplní jedinečný výhled do krkonošské zimní krajiny. Chybět nebude ani tradiční čočková polévka, kterou vám připraví místní restaurace, aby se vás v následujícím roce drželo štěstí i peníze. Na Nový rok bude zdarma a po výstupu vás příjemně zahřeje.

Je Silnější

Zpěvačka Monika Bagárová vydala po šesti letech nové album Silnější. Producentem alba je Tomi Popovič, který se postaral o jednotu a vzájemný souzvuk skladeb. Nové skladby nahrávali ve studiu v Brně a fanoušci se dosud seznámili se skladbami Vysněná a Karma. Těsně před Vánocemi ještě vydali další singl Něco víc, který nahrála Monika společně s Benem Cristovao. „Album je jiné už jen tím, že je celé v češtině,” řekla Monika Bagárová a dodala: „Mám tam skvělé hudební hosty a z toho se velmi těším. Většinu skladeb napsal Tomi Popovič a album odráží více témat ze života.” Práce na tomto albu otevřela interpretce cesty k jiným umělcům, které dříve až tak moc nevnímala: „Díky tomuto albu jsem poznala skvělé, talentované lidi.”

Pozor na tlapičky

Někteří psi zimu milují, někteří si raději hoví v teple domova. Ať už to má ten váš tak či onak, je dobré se na zimní procházky náležitě připravit. „Psí tlapky jsou velmi náchylné k omrznutí a fakt, že je kůže v přímém kontaktu se sněhem a také solí, jim bohužel vůbec neprospívá. Naštěstí to neznamená, že musíte svému mazlíčkovi hned pořizovat psí botičky. Stačí se vybavit výživným krémem nebo vazelínou a ty poctivě před každou procházkou aplikovat,“ doporučuje Kateřina Franková, veterinářka a ambasadorka Fitmin. Na co je však krém krátký, jsou sněhové kuličky, které se pejskům mohou tvořit mezi prsty. V momentě, kdy vidíte, že pejsek hůře našlapuje nebo nadlehčuje packu, berte to jako signál vrátit se zpět domů do tepla.

Hudební klenot

Nová sluchátka Beyerdynamic Xelento 2 – patentovaná technologie Tesla, ruční výroba v německém Heilbronnu a mimořádný design, díky němuž působí sluchátka v uších jako skutečný šperk vykládaný zlatem. A navíc certifikace Hi-Res Audio a Hi-Res Audio Wireless, které zaručují nejlepší možnou reprodukci zvuku. Tak by se dala velmi zkráceně charakterizovat nová malá sluchátka do uší Beyerdynamic Xelento 2 Remote a Xelento 2 Wireless. Jejich nový akustický filtr poskytuje v pásmu vysokých kmitočtů ještě jemnější detaily než dosud a reprodukci dodává neuvěřitelnou lehkost. Ve spojení s dokonale sladěnými středy, výškami a basy se Beyerdynamiku podařilo pozdvihnout kvalitu zvuku malých sluchátek na novou úroveň. Koncept měničů (reproduktorů) Tesla vyvinutý právě Beyerdynamikem zahrnuje několik unikátních konstrukčních řešení, a to včetně speciálního designu zvukovodu, materiálu membrány, kovového krytu cívky či toho, jak působí magnetické pole uvnitř reproduktoru.

Hurá na Moravu

Bavte se zimními radovánkami s celou rodinou nebo s partou přátel. V Horském resortu Dolní Morava si přijde každý na své, ať už milujete adrenalin na sjezdovkách nebo se rádi jen tak kocháte zimní krajinou. Díky novým balíčkům vstupenek je návštěva zdejších hor ještě přístupnější. Vezměte děti s sebou! Na Dolní Moravě lyžují malí sportovci do 6 let zdarma. Ti odrostlejší se zabaví na různých typech tratí. Zalyžujete si na více než 10 kilometrech. Všichni lyžující návštěvníci si oblíbili večerní lyžování a další příjemná překvapení, která Dolní Morava ukrývá. Jedním z nich je například kombinace skipasů se zážitky světového formátu. Svou úplně první sezonu letos zažívá Sky Bridge 721, nejdelší visutý most na světě. Vyberte si proto jeden ze tří zimních packetů, které vás provedou krásami Dolní Moravy.

Diamant Pařížské ulice

ALO diamonds je historicky první českou značkou, která má svůj butik v Pařížské, nejprestižnější ulici v Čechách. Luxusní a originální interiér butiku, celkově jedenáctý projekt ALO diamonds v Čechách a na Slovensku, navrhl slavný holandský designér Marcel Wanders. Ten realizoval designové projekty pro takové značky, jako je třeba Louis Vuitton. Obdivovat můžete vedle šperků například křišťálové lustry z Itálie a Francie nebo designové koberce z Holandska. Šperky jsou prezentovány na luxusních displejích z Francie. Interiér v boudoir stylu laděný do béžových a bílých odstínů zdobí výrazné originální květinové motivy. V širokém sortimentu najdete dokonalá umělecká díla, která podtrhují přirozenou krásu a hodí se pro výjimečné příležitosti, i kolekce šperků pro denní nošení.

Pouze jeden den

Pouze v jediný večer, v pátek 27. ledna, mohou diváci zažít dechberoucí koncertní film natočený v londýnské O2 areně v rozlišení 4K a se zvukem v Dolby Atmos (tam, kde je k dispozici). Dosud neviděná rozšířená verze tohoto strhujícího koncertního filmu vezme diváky na vizuálně podmanivou cestu talentované Billie Eilish a jejího rekordně vyprodaného turné Happier Than Ever, The World Tour. Tato obrazová extravagance režírovaná Samem Wrenchem, který koncert nasnímal pomocí 20 kamer, zachycuje koncert nabitý 27 písněmi v délce 95 minut a současně zaznamenává i intimní a nezapomenutelné okamžiky mezi Billie a jejím publikem. Předprodej odstartoval 21. prosince, záznam do kin distribuuje společnost Aerofilms.

To je sen

Daleko od alpské elegance a obvyklých horských standardů Golden Hill svítí do zimních dnů: stoletý, současně zrekonstruovaný venkovský dům, čtyři exkluzivní venkovské chaty, extravagantní prémiový chalet a jedinečný panoramatický loft. Ideální místo pro příjemné chvíle, a ještě mnohem víc. Jsou to skutečné skvosty s nádhernými detaily a interiérem, který je z hlediska exkluzivity těžko překonatelný. Každá chata má vlastní soukromé spa, včetně jedinečného 300 m² velkého loftu, který se může pochlubit také 12metrovým bazénem z nerezové oceli. Ochutnáte tu čistý luxus dlouhých zimních procházek nebo běžkování v nádherné krajině nebo si odpočinete a užijete si den u praskajícího krbu. Od tolik vychvalované gurmánské snídaně až po soukromou večeři při svíčkách nebo společné zimní grilování na zahradě – v Golden Hill Country Chalets & Suites se opravdu nemusíte o nic starat. To zní jako sen!