Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Monika Bagárová: Svou dvouletou dceru pořád kojím a nestydím se za to

1. června 2022 | 06:00

Dcera Moniky Bagárové (27) Ruminka oslavila druhé narozeniny a Monika přiznala, že stále kojí. Čtyři roky nepije alkohol a vůbec jí nechybí, zato jí prý chybí ještě o tři kila zhubnout, aby byla na své předporodní váze. Cvičení prý ale není její parketa a nedonutí ji ani chytré hodinky, jejichž je tváří. 

Moniko, pomáhají vám chytré hodinky třeba víc, když jste teď maminka?

Myslím si, že chytré hodinky pomůžou každé mamce. Ty si propojíte s mobilem a ono vám to neskutečně ušetří čas. Nemusíte nikde nic tahat z kapes nebo kabelky, což je strašně praktické. Navíc jsou krásné, takže je můžete mít jak k šatům, tak k teplákovce.

Máte jen jeden model, nebo jich střídáte víc?

Mám ještě jeden model, ten, který byl před těmito novými. Ty jsou zase černé se zlatem a moc krásné, elegantní.

Jakou funkci na hodinkách nejvíc využijete?

Jsem praktická žena a nevyužívám věci jako měření kroků, i když to tu funkci má. Nejúžasnější je, že mohu brát hovory na telefonu hodinkami a mluvit do hodinek, čtu si na nich SMS zprávy, abych věděla, co je důležité, a předpověď počasí si tam také hlídám.

Video se připravuje ...
Těhotná Bagárová: Tchyni ještě nezná, ukáže se jí až s miminem! • VIDEO: Markéta Reinischová, Aleš Brunclík

Na sport je tedy moc nevyužíváte?

Protože nesportuji. Ještě jsem se k tomu nějak nedostala. Než jsem byla těhotná, museli mě dokopat k tomu, abych šla, a teď, když jsem maminka, tak to nestíhám vůbec.

Takže to jste takhle od přírody?

Po porodu mi ještě chybí shodit tři kila, abych se dostala na váhu, kterou jsem měla předtím. Jsem ale mile překvapená, jak to moje tělo zvládlo. Myslím, že je to dost kojením a celkovým tempem, protože rozhodně nesedím doma na zadku.

Vy ještě kojíte?

Kojím a nestydím se za to, kéž by tak vydrželo víc maminek. Říkají mi sice "opičí mámo", ale taky vím, že některé maminky nemají to štěstí. Mně se poštěstilo a užívám si to.

Takže alkohol jste neměla jak dlouho už?

Čtyři roky a vůbec mi to nechybí. Nikdy jsem nebyla moc na alkohol, sem tam jsem si ráda dala dobré víno, k tomu hroznové víno a sýry, to bylo fajn. Možná že by ani nevadilo, kdybych si půl skleničky dala doma, to by malá možná ani nepoznala.

Možná by líp spala?

No tak to by se nám hodilo, protože chodí spát tak ve dvanáct v noci a možná by usnula dřív. My pak zase nejsme běžně ranní ptáčata, vstáváme třeba až kolem desáté.

Máte doma tu malou princeznu, která se ráda obléká?

Strašně se to u ní mění, teď se chce třeba oblékat sama, ale poslední tři dny chodí nejraději nahá.

Máte malou zrzečku, to je super!

Ono se jí to mění, teď mi přijde, že jde do blond.

Už jde ve vašich šlépějích?

Zpívá, a to pořád, byla jsem neuvěřitelně překvapená. Dědeček si ji vzal a začal ji učit, takže normálně zpívá všechny české písničky a taky si tančí a zpívá Ledové království. Ale také dělá s dědečkem dřepy a kliky, tak uvidíme, kam se to pohne, jestli bude víc já, nebo táta.

Už se stěhujete do nového domečku?

Všechno je ještě v procesu. Jeden dům máme tady v Praze a druhý stavím s rodiči. To je ten nový a je mimo Prahu.

A vy si tam všechno navrhujete podle svých představ?

Oslovila mě firma Tempus Design a všechno mi navrhli na základě nějaké mé představy. Strefili se na první dobrou a já si vůbec nedovedu představit, že bych tohle všechno dělala sama. Chtěla jsem čistý interiér, s bílou, béžovou, takové nude barvy, a první nástřel byl hned úžasný.

Do léta tedy bydlíte?

Spíš po létě, protože ještě tam schne beton a spousta jiných věcí se táhne. Všichni nás varovali, že to nikdy neklapne na termín, který byl původně v plánu, takže asi na podzim by to mohlo vyjít.

Dovolenou máte nějak naplánovanou?

Já moc neplánuji. Mně se v létě moc nikam nechce, když je hezky tady. Spíš si budeme zkrášlovat domeček a vyrazíme po výletech tady u nás. Je toho tu pořád spousta, co stojí za vidění. Malá miluje zvířátka, tak chceme jezdit po různých farmách a tam, kde je příroda na dosah.

Video se připravuje ...