Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Nejlepší romantické filmy posledních let, které vás nažhaví, pobaví i rozpláčou

8. listopadu 2021 | 06:00

Přiznávám se bez mučení, že romantické filmy jsou taková moje malá slabůstka. Mohu se na ně dívat v podstatě kdykoliv. Mám pocit, že jsem snad viděla vše, co tento žánr nabízí, od toho nejlepšího až k romantickému dnu. Vybrat z posledních let takové filmy, které vás nezklamou, proto pro mě nebylo úplně lehké. Je jich tolik!

Záleží na tom, co od romantického filmu čekáte. Chcete se zasmát, prožít akční scény nebo se naladit na erotickou vlnu hlavních představitelů? Rozhodla jsem se proto výběr romanťáren rozdělit do pěti sekcí. Komedie, akční, sexy, srdeční a vánoční.

Určitě nejsem jediná, kdo miluje romantické filmy, a jsem si jistá, že každá z nás má svůj seznam favoritů, které sleduje stále dokola. Možná je ale na čase trochu ten seznam obohatit a třeba právě mezi těmi následujícími filmy najdete ten další, na který nedáte dopustit. Ke každé kategorii jsem vybrala jednoho hlavního zástupce a zbytek najdete v galerii.

Čtěte pozorně až do konce! Na závěr článku budete mít dostatek informací na to, abyste se mohli zapojit do soutěže prostřednictvím aplikace Kvízuj!  

Komedie
Dokážeš udržet tajemství?
Autor: archiv firem

Komedie jsou oblíbeným žánrem a je to logické. Když člověk přijde unavený z práce, tak se chce bavit a tohle je jasně nejsnazší formou zábavy. Není ovšem komedie jako komedie, ale když se povede, je to super, procvičí to vaši bránici a přinese ten hřejivý pocit u srdíčka. Film Dokážeš udržet tajemství? je klasický příběh, kdy se bohatý šéf zamiluje do úplně obyčejně neobyčejné dívky. Já vím, to už jste viděla tolikrát, ale ono se to neokouká, především když v hlavních rolích máte dvojici, která spolu pěkně ladí, což Alexandra Daddario a Tyler Hoechlin splňují. On je sexy, ona krásně upřímná. Co se stane, když muži svých snů hned na začátku prozradíte úplně všechny své nedostatky?

Video se připravuje ...
Dokážeš udržet tajemství? Film podle knižního bestselleru pro ženy od spisovatelky Sophie Kinsella • VIDEO: Bontonfilm

(Není to romantika?, Někdo skvělý, Srážka s láskou, Ibiza, Ten pravý, ta pravá?, Svatební radosti, Stánek s polibky)

Akční
Video se připravuje ...
Špión, který mi dal kopačky • VIDEO: total film

Akce a romantika, to je skvělá kombinace, pokud se chcete dívat na film se svým přítelem. Přestože existují muži, kterým nevadí romantické filmy, není to tak běžné. Akční, vtipný a s romantickou zápletkou, to je ovšem něco jiného. Špión, který mi dal kopačky tento žánr splňuje. V hlavních rolích Mila Kunis a Kate McKinnon, dvojka, která se dost povedla. Když hlavní hrdinka zjistí, že její přítel nebyl tím, za koho ho měla, a octne se v situaci, kdy musí zachránit svět, jde do toho i s nejlepší kamarádkou. Je jasné, že je čeká spousta nebezpečných, ale i komických situací a milostného jiskření si ve filmu užijete také dost.

(Dokud nás vražda nerozdělí, The Aeronauts, Alita, Neviditelná noční hra)

Vánoční

Video se připravuje ...
Předvánoční večer je romantická novodobá pohádka • VIDEO: Netflix

Vánoce samy o sobě jsou obdobím, kdy ve vzduchu poletuje láska, k romantice je jen krůček. Proto jsou vánoční romantické filmy speciální kapitolou. Každoročně vychází nespočet nových romantických filmů s vánoční tematikou, a to jak v kinech, tak v rámci televizního vysílání na různých platformách, jako jsou Netflix, HBO a další. Láska nebeská se stala pojmem, ale i v posledních letech se najdou filmy, které stojí za zhlédnutí. Předvánoční večer je o rytíři ze 14. století, který se octne v našem čase. Vanessa Hudgens, která hraje hlavní ženskou roli, srazí nechtěně rytíře autem a jejich osudy se rázem spojí a láska je na spadnutí. Která z nás by se nezamilovala do rytíře s chováním gentlemana?

(Last Christmas, Sněží, sněží…)

Srdeční

Video se připravuje ...
Slunce je také hvězda vás chytne za srdce • VIDEO: total film

Silný romantický příběh, v němž hrdinové musí mnohdy projít nelehkou zkouškou a u kterého vám ukápne nejedna slzička, to je srdeční záležitost. Takových příběhů, se kterými se snadno ztotožňujeme, je spousta! Tenhle druh romantických filmů mám stejně asi nejraději a film Slunce je také hvězda si mě okamžitě získal. V hlavních rolích jsou dva mladí lidé. Daniela hraje Charles Melton a Natašu Yara Shahidi. Hned, jak se potkají, tak je jasné, že mezi nimi přeskočila jiskra. Nataša s celou rodinou ovšem čelí náhlé deportaci ze země, a tak se zdá, že téhle love story osud nepřeje. Jak se s tím ti dva poperou?

(Dokonalé rande, Chemical Hearts, Poslední léto, Malé ženy, Půlnoční láska, The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society, Irreplaceable You, Den co den, Život psíma očima, Five Feet Apart, Dej mi své jméno, Všechno, úplně všechno)

Sexy

hollywood-dirt
Autor: archiv firem

Sex na plátně a erotické napětí mezi hlavními hrdiny jsou jedním z dalších lákadel. Pokud chcete trochu povzbudit a navnadit na žhavou noc, potom si určitě dejte některý z těchto filmů. Milostné scény mezi hrdiny rozhodně nejsou nijak upejpavé. Hollywood Dirt – česky by se dalo přeložit jako Špína Hollywoodu – se odehrává v malém městečku na jihu USA, kam přijede natáčet filmová hvězda. Mezi místními si najde krásku, jež se hodí přesně do role v právě natáčeném filmu. Jižanská kráska má ovšem i horký temperament. Nečekejte žádné velké herecké výkony, ale pěkná těla a erotické jiskření. V hlavních rolích Emma Rigby a Johann Urb.

(365 dní, 50 odstínů,  After: Polibek, The Matchmaker's Playbook, Dirty Sexy Saint, Below Her Mouth)

Dočetli jste na konec článku, ale zábava rozhodně nekončí! Odpovězte na různé otázky prostřednictvím nové české aplikace Kvízuj, a soutěžte tak o peněžité ceny. Aplikaci si můžete stáhnout ZDE.  

Podívejte se na nejlepší filmy roku 2021 >>>