Úterý 8. října 2024
Svátek slaví Věra, zítra Štefan / Sára
Oblačno 16°C

Vetchý, Blažek, Hofmann i Štáfek: Tohle jsou největší fešáci českých kriminálek

8. října 2024 | 05:00

Kriminální a detektivní seriály nejsou jen o napětí a záhadách, ale také o charismatických mužích. Hlavní vyšetřovatelé jsou často drsní, nebojácní a spravedliví a ženám se z nich podlamují kolena. Kdo patří mezi největší fešáky českých kriminálek?

 

České krimi seriály a filmy jsou dlouhodobě oblíbenou součástí televizního programu. Pro kriminální případy a jejich často složitá vyšetřování máme jako diváci zkrátka slabost. A to nejenom kvůli napínavým zápletkám a nečekaným zvratům, ale také kvůli hlavním vyšetřovatelům, kteří často oplývají nepřehlédnutelným charisma.

VIDEO: Seroš X: Případy 1. oddělení

Video se připravuje ...
Seroš X: Případy 1. oddělení • VIDEO: reflex.cz

Jednou z největších tváří českých kriminálek je bezesporu herec Ondřej Vetchý, a to zejména díky roli neústupného majora Tomáše Kozáka v seriálu Případy 1. oddělení. Díky kombinaci tvrdosti a lidskosti byla jeho postava velmi oblíbená. Výraznou roli ve stejném seriálu ztvárnil také Filip Blažek. Jeho postava kapitána Martina Pražáka byla houževnatá, odvážná a nechybělo jí charisma. Filip Blažek se už v příštích dnech představí v poněkud jemnější disciplíně, a tou je tanec. Těšit se na něj můžete v oblíbeném pořadu StarDance, který startuje již tuto sobotu.

Ondřej Vetchý, Případy 1. oddělení.
Autor: www.csfd.cz

Ondřej Vetchý a Filip Blažek však nejsou jediní, kteří okouzlili diváky. David Matásek, známý nejen z role Kuby ve filmu Básníci, ale i z moderního kriminálního seriálu Polda, dodal postavě detektiva především komediální lehkost, která z něj udělala populárního vyšetřovatele.

David Matásek, Polda
Autor: ČSFD

Oblíbeným kriminalistou je také Dan Chládek ze seriálu Odznak Vysočina, kterého ztvárňuje Martin Hofmann. Mezi charakteristické vlastnosti této postavy paří cynismus a ironie, tvrdost, ale také neochvějný smysl pro spravedlnost. Martin Hofmann nezáří pouze v seriálu Odznak Vysočina. Naposledy jste jej mohli vidět v roli kriminalisty v třídílném dramatu Vedlejší produkt, ve kterému si zahrál spolu se slovenským kolegou Tomášem Maštalírem. Další charismatické vyšetřovatele najedete ve fotogalerii.

Martin Hofmann, Tomáš Maštalír, Vedlejší produkt
Autor: www.csfd.cz

 

Autor: Aneta Valešová