Čtvrtek 3. října 2024
Svátek slaví Bohumil, zítra František
Oblačno, déšť 12°C

Neuvěříte, že slaví 55 let: Gwen Stefani se změnila k nepoznání! Jaký je její recept na krásu?

3. října 2024 | 06:00

Mnozí vyrostli na její hudbě, byla idolem, módní ikonou, divou, která v devadesátých letech zářila jako frontmanka skupiny No Doubt. Doteď ji její dlouhodobě oddaná fanouškovská základna považuje za jednu z nejlepších umělkyň, tolik talentovanou a milovanou. Ovšem v poslední době své příznivce šokuje svým vzhledem, a to jak pozitivně, tak i negativně. Jaký má recept na krásu dnešní oslavenkyně, která slaví 3. října půlkulaté 55. narozeniny?

Nejvýraznější ikona 90. let

Před více než 30 lety, v roce 1992 debutovala coby frontmanka ve skupině No Doubt. O zhruba uplynutou dekádu přišla Gwen na počátku nového milénia se sólovým albem Love. Angel. Music. Baby., které se těšilo mezinárodnímu úspěchu a ikonická píseň Hollaback Girl (ano, i po letech nám zní v uších) se stala v Americe nejprodávanějším singlem internetu. Včetně její práce s hudební skupinou prodala více než 30 milionů alb.

Oslavován byl nejen její hudební talent, ale i její módní vkus, který nesl prvky hip hopu, rocku, punku, ale i naleštěného hollywoodského glamour stylu. Nechala tak vzniknout svému identickému stylu, a ačkoliv byl opravdu různorodý, přec i jen byla postupem času charakteristická pro svoje blond vlasy, útlé obočí a především červenou rtěnku. A jak několikrát v rozhovorech zmínila, nikdy nenosila stejný odstín červené, vzhledem k tomu, že si je ráda míchá a experimentuje s nimi.

55 let? Nemožné!

Každým rokem, na narozeniny Gwen Stefani, se množí nespočet šokovaných reakcí na její věk. Vždy ji její podporovatelé zahrnou gratulacemi i lichotkami na adresu jejího vzhledu. „Buď Gwen Stefani nestárne, nebo je lyofilizovaná,“ znělo před dvěma lety od jednoho z fanoušků na sociální síti Twitter. Jiná fanynka nemohla pochopit, jak může být stejně stará jako její rodiče, zaznělo ale i zbožné přání: „Prosím, ať stárnu jako Gwen Stefani!“ To napsala jedna z podporovatelek známé krásky.

Ovšem ne všichni jsou vždy na stejné pozitivní vlně. Stále ji totiž mnozí kritizují za její umělý vzhled s prosbou, aby přestala se zkrášlujícími procedurami: „Miluji tě, Gwen, ale už žádný botox, prosím.“Obličej měla hezčí předtím, než ho zpackala.“ „Byla jsi tak krásná, chybí mi tvoje krásná tvářička, co se stalo, zlato?“ Tak píšou mnozí negativní komentáře pod její příspěvky na Instagramu.

Největší mela se však strhla před dvěma lety potom, co byla Gwen hostem televizní show Late Night with Seth Meyers. YouTube kanál se pod videem hemžil valnou kritikou. „Nemůžu uvěřit tomu, co si to udělala s obličejem. Byla jednou z přirozeně nejkrásnějších celebrit,“ napsala jedna z fanynek. Další stejně nevěřícně komentovali vzhled zpěvačky a srovnávali ji s její kolegyní Madonnou, která je podle mnohých plastikami znetvořená.

Základ mladistvosti? Genetika, hydratovaná pleť i láska

Jakými přesně zákroky zpěvačka prošla, není známo, avšak úprava rtů i čela je více než zřetelná. Nemění to však nic na věci, že Gwen má skvělý genetický základ, kdy její rodiče, maminka Patti (78) i tatínek Dennis (79) neodpovídají svému věku.  

V rozhovoru pro časopis LVR, kde zdobila titulní stranu, se na konci roku 2022 svěřila, že svoji mladistvost udržuje zdravým stravováním, cvičením, ale především hydratací pleti. „Líbí se mi, když moje pleť vypadá super orosená.“ Její rutina se skládá z masáže obličeje, aby zamezila případným otokům, vždy chodí spát perfektně odlíčená a nedá dopustit na hydratační krémy i pleťové oleje. Dlouhodobě se také chrání před sluncem. „Svému mladšímu já bych vzkázala, aby se nevystavovalo slunci a nosilo opalovací krém. Když jsem byla mladší, vyrůstala jsem na pláži Orange County v Kalifornii. Opravdu jsem nevěděla, že slunce může poškodit naši pokožku. Nicméně jsem měla štěstí, že jsem se ve 20 letech přestala opalovat,“ řekla v jednom z rozhovorů.

Zpěvačka, módní návrhářka a porotkyně show The Voice se ale nechala před časem slyšet, že láska také hraje velkou roli za mladistvým vzhledem a chemie mezi partnery je podle ní lepší, než lifting obličeje. Od roku 2021 je šťastně provdaná za zpěváka Blakea Sheltona. S prvním manželem, muzikantem Gavinem Rossdalem, který ji podváděl s chůvou, má tři syny.

Na to, jak se Gwen Stefani proměnila za více než 20 let, se podívejte v galerii.

Autor: Žaneta Podlahová