Pátek 20. září 2024
Svátek slaví Oleg, zítra Matouš
Polojasno, déšť 21°C

Celebrity, které to umí: Perfektní módní fígl na podzim předvedla i Jiřina Bohdalová (93)!

20. září 2024 | 05:00

S koncem léta se doslova roztrhl pytel se společenskou sezonou. Od divadelních premiér, přes představení módních či kosmetických novinek, až po křty knih a jubilejní oslavy narozenin. A právě tyto události přilákaly nespočet známých tváří. Jak si vedou půvabné české dámy s módou pro přechodné období?

Když se snoubí ženské a pánské prvky

Hudební skladatel František Janeček oslavil své životní jubileum, nádherné 80. narozeniny. Na jeho oslavě tak nechyběly hudební i herecké ikony české scény, jako kupříkladu Monika Absolonová. Ačkoliv zanedlouho oslaví půl století, vypadá stále neuvěřitelně! Svůj půvab i módní vkus předvedla i tentokrát a dokázala, že si s módou velmi rozumí. Zpěvačka vsází nejvíce na černou tonalitu, které byla věrná i při této příležitosti. Oblékla all black look, který byl opřený o overal s culottes nohavicemi a působivou vázačkou kolem krku. Ryze ženský model zkombinovala s oversized sakem s výraznými klopami a doplnila lesklými lodičkami v ostré špičce, které dodávaly celkovému outfitu punc exkluzivity.

Stylistický trik v podání Jiřiny Bohdalové

Na této jubilejní oslavě samozřejmě nechyběla ani Jiřina Bohdalová, první dáma českého herectví, kterou s hudebním skladatelem Františkem Janečkem pojí dlouholeté pevné přátelství. A vypadala ve svých třiadevadesáti letech přímo fantasticky! Ačkoliv se v základu oblékla do černé barvy, tedy do z části průhledného topu a širokých elegantních kalhot, navrstvila na sebe bílý kardigan se zajímavou texturou ve střihu saka, který ji zcela omladil.

Dámy v pokročilém věku by totiž měly přesně vsázet po vzoru legendární herečky na černé spodní díly a na světlejší barvy v horní části. To nám potvrdila i renomovaná stylistka Irena Vokrojová: „Plošně to funguje tak, že světlé barvy prozařují, omlazují, tmavé barvy zužují, ale mají tendenci přidávat jistou tvrdost do obličeje. Takže pokud už jsou ženy zralejší, doporučila bych zůstat právě třeba s černou spíše na spodních partiích těla, které většinou jako ženy chceme zužovat, ale přidat světlosti do obličeje. Tím pádem celkově ten outfit bude vypadat svěžejší a budeme potom vypadat mladší,“ doporučuje Irena Vokrojová.

Které další stylistické triky prozradila stylistka a co doporučuje malým postavám, ale i těm s větší velikostí? To se dozvíte ve videu:

Video se připravuje ...
 • VIDEO: Videoredakce ženských titulů

Na fotografie z oslavy Františka Janečka se pak podívejte do galerie.

Monochromatické looky na jedničku

Styling založený na jedné barvě působí tím nejluxusnějším dojmem. A jsou si toho moc dobře vědomy i české modelky a influencerky Michaela Štoudková spolu s Anetou Vignerovou, které je zvolily na představení nového vlasového produktu od značky Rowenta. Michaela Štoudková zazářila v hnědých tónech, konkrétně v působivém overalu s krémovým sakem, který doplnila lodičkami s otevřenou špičkou. Aneta vsadila na černou tonalitu a aktuální trendy v podobě mini sukně a kožené bundičky do pasu, které doplnila kabelkou v proplétaném reliéfu a vysokými kozačkami do špičky.

Žhavý podzimní trend

Spisovatel a režisér Patrik Hartl, který brzy roztančí své tělo v pořadu StarDance, pokřtil novou dětskou knihu nesoucí název „Andulka Andula“. Tu podpořila i herečka a moderátorka Michaela Maurerová, která se zcela vyjímala ve žhavém trendu podzimu. O jakém kousku, že tu vedeme řeč? O balonové sukni s výraznými sklady, která se svojí barvou slonové kosti perfektně hrála s denimovou košilí. Vhodný look do přechodného počasí, který skvěle doplní navrstvená bundička do pasu a kovbojské boty.

Autor: Žaneta Podlahová