Středa 25. září 2024
Svátek slaví Zlata, zítra Andrea
Oblačno, déšť 18°C

Vážně je jí 86? Jane Fonda zářila na mole v Paříži! Která další starší herečka bodovala?

25. září 2024 | 05:04

Jako každoročně se konala přehlídka Le Défilé od L'Oréal Paris v rámci pařížského týdne módy, 7. ročník za sebou jdoucí. Na módní show oficiálního partnera eventu Paris Fashion Week se postavily do role modelky ty nejvýznamnější ambasadorky značky jako Cara Delevingne, Kendall Jenner, ale i Andie MacDowell či Jane Fonda. A právě tyto starší dámy byly hotovými klenoty show. V jakých modelech zazářily?

Oslava ženské rovnoprávnosti

Módní přehlídka Le Défilé od L'Oréal Paris se konala na oslavu ženské rovnoprávnosti a podporuje tak zároveň demokratizaci módy a krásy. Show se proměnila v jedinečnou ukázku neobyčejné ženskosti a vedle modelek jako Cara Delevingne či Kendall Jenner se v jejich roli představily i starší herecké ikonyJane Fondovou v popředí.

Herecká legenda v roli modelky

Legendě ověnčenou hereckými cenami byste jen stěží hádaly na její věk. Herečka, která zanedlouho oslaví své 87. narozeniny, totiž na show doslova zářila. Oblékla luxusní trenčkot, který dominoval svojí na dálku svítivou metalickou barvou, ale i elegantním opaskem s kontrastní zlatou sponou. Stříbrný podzimní svrchník, který bude i letošní sezonu na módním výsluní, ladil pospolu s mladistvými teniskami i jejími charakteristickými šedivými vlasy. Neobyčejný jas do tváře ji dodal nejen samotný kabát, ale i růžový odstín rtěnky.

Jakými dalšími stylistickými triky na podzim si ubrat na věku? To se dozvíte v rozhovoru s renomovanou stylistkou Irenou Vokrojovou:

Video se připravuje ...
Velký přehled podzimních trendů: Co sluší zralým ženám a co stylistka doporučuje ženám větších velikostí? • VIDEO: Videoredakce ženských titulů

Korzety v hlavní roli

Stejná barevná souhra zafungovala i u věhlasné herečky Andie MacDowell (66), která vynesla stříbrné šaty kopírující ženskou siluetu. Vyjímaly se svou barvou, ale i korzetovým živůtkem. Korzety letos obecně hrají prim a už se nestaví do role omezení a útlaku.

Místo úlohy vytvořit své nositelce vosí pas i za cenu zdraví, se v současné době nosí v o dost volnějším duchu. A to v podobě vrstvení. Dodají do looku jistou dávku šmrncu, pakliže korzet obléknete na košili nebo docela obyčejný top. V korzetovém tvaru, respektive bandeau střihu, jemu připomínající, si můžete pořídit i top, který bude tvořit skvělou kombinaci pospolu s palazzo kalhotami.

Nákupní tip: Korzet, Gate, 448 Kč
Autor: archiv značky

Nákupní tip: Bandeau top, H&M, 1199 Kč
Autor: archiv značky

Jaký model oblékla Eva Longoria nebo Heidi Klum? Na modely z přehlídky se podívejte v naší fotogalerii.

Autor: Žaneta Podlahová