Pondělí 7. října 2024
Svátek slaví Justýna, zítra Věra
Oblačno 16°C

Móda z Cen Thálie: Jednou z ozdob byla Helena Vondráčková (77)! Kdo byl ještě na jedničku?

7. října 2024 | 13:03

Letošní 31. ročník předávání Cen Thálie konající se v lukrativních prostorách Národního divadla přinesl pompu oslavného rudého běhounu odpovídající charakteru události. Nejen soškou oceněné dámy totiž vynesly, a to až na výjimky, lukrativní dlouhé večerní róby. Kdo tentokrát bodoval nejvíce?

Metalické divy

Dlouhé róby měly hned několik společných módních ekvivalentů. Těmi nejhlasitějšími byly bezesporu metalické odlesky stříbrné i zlatavé palety barev, jež odpovídala náladě výjimečného večera. Na působivý zlatý odstín vsadila moderátorka a herečka Kateřina Pechová, jež oblékla model s ukázkovým rukopisem české značky Machač.

Ta je totiž charakteristická pro prudce elegantní šaty vysoce kvalitních materiálů s ženskými detaily, často v podobě volánů, mašlí či kaskádové siluety. Šaty vynesené půvabnou Kateřinou byly dominantní opulentními rukávy právě s přídavkem ženských volánů. Na straně druhé česká značka nejde proti pohodlnosti, a tak i v tomto případě, se vyjímaly volnou siluetou a i přesto neubíraly byť na sebemenší ženskosti.

Značku Machač oblékla i oceněná Markéta Schimmerová Procházková, jež ovládla muzikálovou kategorii a porotou byla oceněna za mimořádné jevištní výkony v muzikálu Chicago, ve kterém hraje vražedkyni Velmu Kellyovou. Přímo zářila ve stříbrných dlouhých šatech, které nabývaly na zajímavosti nejen vzdušnými balonovými rukávy, ale i opaskem s mašlí.

Co stojí za příběhem české značky Machač? To se dozvíte v rozhovoru:

Video se připravuje ...
Česká módní firma Machač: Milují ji ženy od 25 do 80 let, i dámy ve velikosti 46 • VIDEO: Videoredakce ženských titulů

V podobném stylu šatů se na pódium vyjímala i moderátorka události, Světlana Witowská, jež oblékla svoji dvorní návrhářku Beatu Rajskou. Šaty jednoduchého střihu byly ozvláštněny proplétaným opaskem, avšak v tomto případě spíše eskalovaly do stylu antické bohyně.

Černá sofistikovanost

Ozdobou večera byla bezesporu také ikonická zpěvačka Helena Vondráčková, která převzala cenu za celoživotní mistrovství. Při této příležitosti oblékla sofistikovanou róbu korzetového střihu z dílny Tatiany Kovaříkové, na který byl v horní části navrstvený průhledný tyl dekorovaný blyštivými kytičkami. Mladistvé, elegantní pojetí, které i přes černou barvou nepřidávalo na věku. Doslova korunou za jejím mladistvým vzhledem byl objemný, vyfoukaný účes.

Zahalena v sametu

Samet patří mezi ten nejlukrativnější společenský materiál, na který vsadila i oceněná herečka Kamila Janovičová. Zcela jí lichotil model v tmavé barvě, který vypadal luxusně díky své minimalistické siluetě kopírující křivky a halter střihu soustředěný vysoko u krku. Na podobný materiál vsadila i operní pěvkyně Tereza Mátlová, jež vynesla šaty v siluetě mořské panny.

Na fotografie z večera se podívejte v galerii.

Autor: Žaneta Podlahová