Úterý 10. září 2024
Svátek slaví Irma, zítra Denisa
Oblačno, déšť 20°C

Rekordní počet sňatků celebrit: Kdo se rozvádí a vdává jako na běžícím pásu?

  • Rekordní počet sňatků celebrit: Kdo se rozvádí a vdává jako na běžícím pásu?
    11. srpna 2024 | 06:00

    Můžeme to nazvat třeba legalizovanou promiskuitou. Jsou zkrátka lidé, kterým jeden partner nestačí. Rychle se zamilují, impulzivně lásku stvrdí svatbou, ale už o pár měsíců či let později se rozvádějí, všechno hodí za hlavu a znovu se vydávají na lov své osudové lásky. A mnohým z nich to docela dlouho trvá, než najdou tu pravou či toho pravého. Pro jiného jsou krátké lásky běžnou součástí života a ve spokojeném a dlouholetém manželství nezakotví nikdy. A někdo má prostě jen smůlu. Kdo ze zahraničních, ale i našich celebrit má za sebou nejvyšší počet svateb a rozvodů? Zaměříme se na ženy.

  • Osm svateb Elizabeth Taylor

    Začněme zahraničními hvězdami a přednost mají dámy. Snad nikdo ještě netrumfnul herečku Elizabeth Taylor (†79), která za svůj život stihla osm svateb. V roce 1950 se v osmnácti vdala za bohatého dědice Conrada Hiltona. Na svatbě bylo tehdy 700 hostů, ale jejich manželství vydrželo pouhý rok. A už o rok později se vdávala znovu. Tentokrát si vzala o skoro dvacet let staršího herce Michaela Wildinga. Vztah jim vydržel trochu déle, rozváděli se až po pěti letech, ale už za měsíc byla Elizabeth znovu vdaná za svou životní lásku Mika Todda. Tento vztah však nečekal rozvod, ale neštěstí. Osudový muž slavné herečky zahynul při havárii letadla.

    Útěchou se Elizabeth stal blízký Mikův kamarád, kterého si vzala a strávila s ním v manželství pět let. Její další láskou byl pak ještě Richard Burton, kterého si vzala dokonce dvakrát. Do tohoto herce se Elizabeth beznadějně zamilovala při natáčení filmu Kleopatra. Tato vášnivá láska jen tak nevyprchala, rok po rozvodu se totiž vzali znovu. Nakonec ale herečka spočinula v náruči politika Johna Warnera. Posledním manželem jí byl dělník Larry Fortensky, kterého poznala na ranči Michaela Jacksona. Ale ani tohle manželství hvězdě nevydrželo…

  • Manželství nevydrželo ani rok

    Docela podobně na tom byla blonďatá kráska z Pobřežní hlídky, Pamela Anderson (57). Ta se totiž prozatím vdala šestkrát. Jejím prvním manželem byl bubeník Tommy Lee. Bezhlavě se za něj provdala po 96 hodinách známosti v roce 1995. Po bouřlivých třech letech a dvou narozených dětech, kdy ji manžel stihl několikrát fyzicky napadnout, se jejich manželství rozpadlo, ale ani potom to Pamele nestačilo a několikrát se k němu znovu vracela. V roce 2006 si pak vzala rockera Kida Rocka, ale jejich manželství trvalo jenom půl roku. Následovalo manželství s Rickem Salomonem, které bylo opět po půl roce anulováno. A aby toho nebylo málo, vzali se znovu v roce 2014, jenomže opět to po pár měsících vzdali.

    Tajný sňatek čekal Pamelu v roce 2020, vzala si Johna Peterse, ale jak už asi tušíte, po pár měsících všechno opět skončilo. Ještě v témže roce si Pamela vzala svého bodyguarda Dana Hayhursta. Ale ani tento vztah nevydržel…

    VIDEO: Trailer k dokumentu z dílny Netflixu Pamela, a love story

    Video se připravuje ...
     • VIDEO: Netflix

  • Devětkrát vdaná

    A přece jen někdo trumfnul v počtu sňatku Elizabeth Taylor. Byla to maďarská herečka Zsa Zsa Gabor (†99). Tato hvězda padesátých let se totiž vdávala devětkrát. V roce 1986 už měla za sebou sedm rozvodů a jedno anulované manželství. Následně si vzala Frédérica Prinze von Anhalta, obchodníka, kterého jako dospělého adoptovala princezna Marie-Auguste z Anhaltu. Tento muž byl o šestadvacet let mladší než Zsa Zsa a měl už také ledacos za sebou, protože to byl jeho šestý sňatek. Ale právě proto už oba nasbírali dostatek životních zkušeností na to, aby jim to konečně vydrželo. Hvězda už zůstala vdaná až do svých 99 let, kdy v roce 2016 zemřela.

  • Osudová láska Melanie Griffith a Antonia Banderase

    Herečka Melanie Griffith (67) také nelenila a provdala se celkem čtyřikrát. V roce 1976 si vzala herce Dona Johnsona, s nímž se ale ani ne po roce rozvedla. O pár let později si vzala Stevena Bauera, s nímž má syna Alexandra. Pak se ale stalo něco překvapivého – Melanie rozvrátila rodinu a znovu se vdala za svého prvního manžela, Dona Johnsona. Manželství trvalo déle a narodila se jim dcera Dakota. Když jí bylo pět let, rodiče se rozešli. Velkou láskou, byl ale pro Melanii herec Antonio Banderas, do něhož se zamilovala v průběhu natáčení. Toto čtvrté manželství však vydrželo 19 let, než se rozpadlo…

  • Jennifer Lopez

    Čtyři svatby má za sebou také herečka a zpěvačka Jennifer Lopez (55). Rok byla vdaná za číšníka jménem Ojani Noa, dva roky za tanečníka Crise Judda a deset let za zpěváka Marca Anthonyho, s nímž má dvojčata. Nakonec se zamilovala do herce Bena Afflecka, kterého si vzala v roce 2022. Podle webu Daily Mail však Jennifer Lopez podala žádost o rozvod. Již delší dobu se šuškalo o jejich krizi, kdy se v poslední době objevovali na veřejnosti každý zvlášť.

  • Čtyři svatby, čtyři děti a čtyři rozvody

    Čtyři svatby a čtyři rozvody má za sebou oblíbená herečka Jane Seymourová (73), kterou proslavila role v seriálu Doktorka Quinnová. Vdaná byla čtyřikrát, z těchto vztahů se jí narodily čtyři děti, z toho jedna dvojčata. První manželství s režisérem trvalo dva roky, druhé pouhý rok, třetí deset let a vzešly z něho dvě děti. Pro četné manželovy nevěry a alkoholismus herečka málem skončila na mizině. Štěstí měla teprve počtvrté, kdy se provdala za režiséra seriálu Doktorka Quinnová. V tomto vztahu po čtyřicítce porodila dvojčata. Ale ani toto manželství nevydrželo a s posledním manželem se krásná herečka rozvedla po dvaceti letech v roce 2015.

  • Život jako z románu

    A podobně je na tom také snad nejprodávanější a nejbohatší spisovatelka na světě Danielle Steelová (77). Ta se vdala pětkrát, porodila sedm dětí, pořídila si i dvě nevlastní a prožila snad všechno to, o čem píše ve svých románech a ostatně celý její život by vydal na román.

  • Manžel ji chtěl prodat arabskému šejkovi

    Další rekordmankou v počtu sňatků je herečka Joan Collins (91), kterou nejvíce proslavila role Alexis z nekonečného seriálu Dynastie. Provdala se celkem pětkrát. Poprvé si v devatenácti letech vzala Maxwella Reeda. Manželství trvalo pět let, ale ukázkové nejspíše nebylo. V jedné ze svých knih si herečka postěžovala, že ji chtěl manžel prodat na jednu noc arabskému šejkovi za 25 000 dolarů. Vdávala se pak ještě čtyřikrát. V roce 2002 si vzala svého posledního manžela, a to o 35 let mladšího Percyho Gibsona, se kterým je dodnes. Podle svých vlastních slov na zajíčky nedá dopustit a s mužem svého věku by žít rozhodně nechtěla.

  • Se sportovci jí to nevyšlo

    A co české hvězdy? Určitě je jich více, ale zmínit můžeme například modelku Vlaďku Erbovou (43), která se ve svém věku stačila vdát už potřetí. V roce 2007 si vzala hokejistu Zdeňka Bahenského. Manželství trvalo jen čtyři roky a narodila se jim dcera Viktorie. Dva roky po rozvodu se vdala za dalšího sportovce, tentokrát fotbalistu Tomáše Řepku, s nímž má pro změnu syna Markuse, který se narodil rok před svatbou. Ale ani toto manželství nevydrželo a Vlaďka se letos provdala potřetí. Své třetí ano řekla restauratéru Petru Hynkovi 2. června 2024. Snad bude mít tentokrát více štěstí…

Autor: Taťána Kročková
Klíčová slova:  vip, ze života hvězd
Diskuse ke článku
.