Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Osudoví muži božské Marilyn Monroe: Kdo prošel její postelí?

6. září 2013 | 10:00

Nejkrásnější herečka historie byla v dobách své slávy idolem milionů mužů. Její krása, kypré tvary a ohnivý temperament přitahovaly muže jako magnet. Kdo byli její osudoví muži?

V současné době probíhá výstava oblečení a fotografii božské Marilyn na Pražském hradě. Vstupenky a mnoho dalších velmi cenných výher můžete získat v naší soutěži Staňte se hvězdou s Marilyn.

Marilyn neměla zrovna šťastné dětství. Svého otce nikdy nepoznala a její matka skončila v ústavu pro duševně choré. Malá Marilyn putovala z jedné pěstounské rodiny do druhé a nakonec žila 2 roky v sirotčinci.

První manžel James Dougherty
Autor: profimedia.cz

V 16 letech se vdala za Jamese Doughertyho. Díky sňatku se konečně dostala z nenáviděného sirotčince a začala žít spokojený život. Jejich manželství bylo zpočátku velmi šťastné, ale později musel James narukovat k námořnictvu a po 4 letech manželství přišel rozvod.

Druhý manžel despotický Joe DiMaggio
Autor: profimedia.cz
Druhým manželem MM byl baseballový hráč Joe DiMaggio. Jejich vztah velmi kazily Joeho představy o tom, jak bude Marilyn žena v domácnosti a hlavně matka. Ona ovšem byla rozhodnutá dobýt svět. Později se z něj vyklubal tyran, který byl schopný ji uhodit i na veřejnosti. Marilyn po 9 měsících od svatby požádala o rozvod. Joe se už nikdy neoženil.

Třetí manžel introvertní Arthur Miller
Autor: profimedia.cz
Velkou oporou se pro Marilyn stal zpěvák Frank Sinatra, který se také vzpamatovával z rozpadu vztahu. Společně se podporovali a odjeli spolu na dovolenou. Z velkého přátelství se později vyklubal milenecký vztah. Sinatra se později zamiloval do jiné ženy a vztah s Marilyn ukončil.

Během románku s Frankem Sinatrou se potřetí vdala, a to za scénáristu Arthura Millera. Ten byl velmi uzavřený a preferoval samotu před společností. To Marilyn těžce nesla a pravidelně utíkala za extrovertním Sinatrou.

Po rozvodu s Arthurem a rozchodu s Frankem se seznámila s hercem Yvesem Montandem během společného natáčení filmu Pojď, budeme se milovat. Románek trval přesně tak dlouho jako příprava filmu, poté se Yves vrátil domů ke své manželce.

Poslední láska americký prezident John F. Kennedy
Autor: profimedia.cz

Nejslavnější milencem Marilyn Monroe byl americký prezident John F. Kennedy. Svůj milostný poměr tajili nejen kvůli jeho postavení, ale i kvůli jeho manželce. Tajemství ale netrvalo věčně. A tři měsíce od jeho prozrazení byla Marilyn nalezena mrtvá. Příčina smrti je dodnes zahalena závojem tajemství, stejně tak jako vražedný atentát spáchaný na Kennedyho.

Fotografie naleznete v naší galerii.