Pondělí 9. září 2024
Svátek slaví Daniela, zítra Irma
Polojasno 30°C

Když výrazy celebrit na olympiádě mluví za vše: Tom Cruise i Nicole Kidman v úžasu z Bilesové, Anna Wintour v napětí

1. srpna 2024 | 05:00

Všechny oči jsou nyní upřeny na Paříž, kde ti nejlepší sportovci útočí na vítězné kovy. V čele pozornosti je však zejména královna gymnastiky Simone Biles, která svými dechberoucími dovednostmi uchvátila v publiku i hollywoodské hvězdy. Jedním z jejích velkých fanoušků je Tom Cruise, jehož výraz při jejích skocích a salt, mluví za vše. Kdo další přiletěl do Paříže podpořit nejen tuto sportovní superstar?

Zrodila se legenda

Není divu, že potom, co v roce 2016 na olympiádě v brazilském Riu de Janeiru získala čtyři zlaté medaile a jeden bronz, se Simon Biles začalo přezdívat G.O.A.T. (The Greatest of All Time). Tedy v přeneseném významu ta nejlepší vůbec.

Video: Podívejte se v detailu na českou nástupovou kolekci.

Video se připravuje ...
 • VIDEO: olympijskytym.cz

Podlomené duševní zdraví

Na další olympiádě v Tokiu se ji na zlaté medaile však nepodařilo zaútočit. Odstoupila kvůli svému psychickému zdraví, kdy se potýkala s mentálním blokem, nesoucí název „twisties“. Ten spočívá v problému zorientovat se během rotací ve vzduchu a rozpoznat, kde se nachází její tělo v porovnání se zemí. Ztratit kontrolu nad svou pozicí, je v její disciplíně enormně nebezpečné.

Narušení psychického zdraví však mohlo podle gymnastické šampionky souviset se sexuálním zneužíváním, kdy se v roce 2018 přihlásila jako jedna z mnoha obětí sexuálního zneužívání bývalým lékařem týmu USA Larrym Nassarem. „Teď, když o tom přemýšlím, možná vzadu v hlavě, pravděpodobně ano…Existují určité spouštěče, o kterých ani nevíte, a myslím, že mě to mohlo ovlivnit,“ nechala se tehdy slyšet v rozhovoru pro TODAY.com.

Celebrity v úžasu

Od gymnastiky si dala dva roky pauzu, v roce 2023 se ale vrátila zpět a opět byla ověnčena výherními kovy. Její ohromující výkony během kariéry ji katapultovaly na titul legendy, postavily ji ale i do role superstar a celebrity, která přilákává pozornost ostatních celebrit, hollywoodských hvězd.

Jeden z jejích velkých fanoušků je americký herec Tom Cruise, kdy mu jedno z Bilesových vystoupení v Paříži vzalo absolutně dech a to i přesto, že ho předchází pověst krále vysoce rizikových kaskadérských kousků. V publiku horlivě tleskal ve stoje a jeho výraz úžasu mluvil za vše. Není divu, že se video s fandícím Tomem Cruisem stalo virálním. Podívat se na něj můžete zde (klikněte na link)

Hvězdný comeback

Svoji pověst legendy Simon Biles stvrdila následně 30. července, kdy dovedla sportovní gymnastky USA k vítězství v soutěži družstev. Sedmadvacetiletá gymnastka tak získala pod pěti kruhy své páté zlato. K tomuto vítězství přihlížely v hledišti hollywoodské star jako Natalie Portman, která zářila na dálku ve žlutém sukňovém kostýmku a ani ona neudržela emoce na uzdě. Horlivé focení střídaly údivy i vřelé úsměvy. Vystoupení šampionky si nenechala ujít ani královna tenisu Serena Williams nebo herečka Nicole Kidman.

Do Paříže přijely podpořit sportovní talenty i další celebrity jako umělkyně Lady Gaga, topmodelka Cindy Crawford s dcerou Kaiou Gerber, zpěvák Ed Sheeran, rapper Snoop Dogg nebo módní ikona a novinářka Anna Wintour, která s napětím sledovala ženský tenisový zápas.

Na fotografie celebrit a jejich výrazy se podívejte v naší galerii.

Autor: Žaneta Podlahová