Neděle 7. července 2024
Svátek slaví Bohuslava, zítra Nora
Polojasno, bouřka 31°C

Tyhle na Instagramu nepotkáte! Které celebrity nesnášejí sociální sítě?

  • Tyhle na Instagramu nepotkáte! Které celebrity nesnáší sociální sítě?
    4. července 2024 | 06:00

    Některé celebrity se záměrně vyhýbají sociálním sítím, a to hned z několika důvodů: touží po soukromí, mají obavy o své duševní zdraví, vede je k tomuto kroku prostá nechuť k neustálému sdílení osobního života. Na koho ze slavných tváří v on-line světě tedy rozhodně nenarazíte?

     

  • Jennifer Lawrence (33)

    Autor: profimedia.cz

    Důvodem, proč oscarová herečka nemá sociální sítě, je její nepříliš pozitivní vztah k technologiím. „S telefony mi to moc nejde. Nestíhám ani číst všechny maily, takže představa, že bych měla Twitter, je pro mě strašidelná,“ přiznala Jennifer Lawrence v roce 2014 pro BBC Radio 1. Její averze k sociálním sítím trvá dodnes. „Pokud někdy uvidíte Facebook, Instagram nebo Twitter s mým jménem, téměř jistě to nejsem já,“ dodala.

    VIDEO: Tyto celebrity pojí příbuzenský vztah, věřila byste?

    Video se připravuje ...
    Tyto celebrity pojí příbuzenský vztah, věřili byste? • VIDEO: Videohub

  • Kristen Stewart (34)

    Autor: profimedia.cz

    Herečka se dlouhodobě vyhýbá platformám jako Twitter, Instagram nebo Facebook kvůli touze po soukromí. V rozhovoru pro Vanity Fair z roku 2017 uvedla, že je velmi opatrná na to, jaké informace o sobě odhaluje a že by se cítila velmi nepříjemně, kdyby měla svůj osobní život sdílet na sociálních sítích. Zároveň řekla, že by se těžko vyrovnávala s tlakem na neustálé sdílení obsahu. Raději se proto zaměřila na svou kariéru a duševní pohodu.

  • Brad Pitt (60)

    Autor: profimedia.cz

    Pokud by si Brad někdy založil sociální sítě, jistě by potěšil většinu žen. Hollywoodský fešák několikrát uvedl, že chápe jejich výhody, ale že se bez Facebooku nebo Instagramu v pohodě obejde. Stejně jako většina celebrit, odsuzujících sociální sítě, si chce zachovat kousek svého soukromí. 

  • George Clooney (63)

    Autor: profimedia.cz

    Sociálním sítím nepropadl ani charismatický George Clooney. Několikrát uvedl, že pro něj není důležité ani nutné sdílet každý detail ze svého života s veřejností a že si chce zachovat alespoň trochu anonymity. Svůj život si tak užívá bez zbytečných rušivých vlivů, které s sebou působení na sociálních sítích často přináší.

  • Keira Knightley (39)

    Autor: profimedia.cz

    Keira Knightley měla účet na Twitteru, ale jak sama uvedla, měla ho několik minut a hned jej smazala. Děsila ji představa sdílení osobních detailů s naprosto cizími lidmi a dodnes nechápe, kolik informací o sobě lidé pouštějí do světa. Bez sociálních sítí se cítí naprosto spokojená. 

  • Daniel Radcliffe (34)

    Autor: profimedia.cz

    Ani představitel Harryho Pottera nepropadl sociálním sítím. Naopak z nich vůbec nemá dobrý pocit. „Není to tak, že bych je nesnášel, ale rozhodně by mi to nešlo. Jsem ten typ, který by se s někým neustále hádal. Navíc se obávám, že bych na internet neměl dostatečné znalosti, takže by to nakonec dostal na starost někdo jiný a v tu chvíli by veškerá autenticita mých profilů byla pryč,“ uvedl v show Busy Tonight.

  • Scarlett Johansson (39)

    Autor: profimedia.cz

    Přestože by její fanoušci rádi viděli, co každý den dělá, herečku pouhá představa, že s celým světem sdílí svůj osobní život, doslova děsí. Několikrát řekla, že nikdy nepochopila, proč má společnost tak velkou touhu neustále něco sdílet. Proto se raději zaměřila na sebe, své nejbližší, práci a sociální sítě nechala jiným. 

  • Bradley Cooper (49)

    Autor: profimedia.cz

    V rozhovoru pro People v roce 2014 Bradley Cooper vysvětlil, že nemá zájem o sdílení svého osobního života s veřejností a že chce udržet svůj soukromý život co nejvíce chráněný. Dále uvedl, že mu sociální média nepřinášejí žádnou přidanou hodnotu a že raději svůj čas tráví jinak. 

  • Mila Kunis (40)

    Autor: profimedia.cz

    Herečka se občas objeví na sociálních sítích svého manžela Ashtona Kutchera, sama však svůj profil nemá a vůbec toho nelituje. „Když bylo hlavním smyslem spojovat lidi, dávalo to zřejmě nějaký smysl. Ale celé se to zvrhlo a dneska je to jen o tom, kdo je nejvíc slyšet, kdo je nejvíc naštvaný nebo negativní. Popravdě na tom nevidím nic zábavného,“ řekla.

  • Emily Blunt (41)

    Autor: profimedia.cz

    Někdo si neumí život bez sociálních sítí představit, pro herečku Emily Blunt je to naprosto přirozená věc. S technologiemi si údajně moc nerozumí a je ráda, když dokáže odpovědět na textovou zprávu. Preferuje zkrátka osobní komunikaci. 

  • Kate Winslet (48)

    Autor: profimedia.cz

    Pro Kate Winslet představují sociální sítě velkou hrozbu. „Sociální média mají obrovský dopad na sebevědomí mladých žen, protože vše, co dělají, je s jedním záměrem, zalíbit se. To má za následek například poruchy přijmu potravy, a z toho se mi vaří krev. Proto v našem domě sociální sítě nemáme,“ řekla herečka v rozhovoru pro Sunday Times.

     

     

Autor: Aneta Valešová
Diskuse ke článku
.