Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Neuvěřitelná podoba! Tito herci se téměř neliší od skutečných postav, které hráli

6. května 2022 | 06:00

Osvojit si roli ve filmu či seriálu může být pro některé herce snadné vzhledem k přípravě a jejich talentu. Ovšem výzva a maximální nasazení přicházejí v momentě, kdy je role postavena na skutečné osobnosti, jež zasáhla svými počiny společenské dění. Herci se tak s danou postavou musí zcela ztotožnit. A některým se to povedlo nejen hereckým umem, ale i vlastní vizáží! Které herce byste na první pohled nerozeznali od originálu?

Sžít se s rolí může překročit hranici zdravého rozumu a později to herce přivede na rozcestí fikční reality a skutečného života. S tím, jak si herectví vybralo svou daň, se svěřila umělkyně Lady Gaga, která si připsala na seznam další velkou roli – ztvárnění Patrizie Reggiani ve filmu Klan Gucci. V rozhovoru pro magazín Variety prozradila, že žila v osobním životě jako její postava natolik, že musela vyhledat odbornou pomoc.

„Bylo to stejné jako s filmem Zrodila se hvězda. Byla jsem pořád Ally. A pro tento film jsem byla neustále Patrizia, když jsem celou dobu mluvila s akcentem. A i když jsem se bavila o věcech, které nesouvisely s filmem – nepředstírala jsem, že na mě čeká na schodech Maurizio – stále jsem žila svůj život, ale žila jsem ho jako ona,“ svěřila se Lady Gaga a dodala, že si domů přinášela i temnotu, jelikož život Patrizie byl temný. Během posledních dnů natáčení tak vyhledala pomoc profesionála v oblasti duševního zdraví. „Měla jsem s sebou sestřičku z psychiatrie, protože jsem měla pocit, že ji potřebuji. Cítila jsem, že je to pro mě bezpečnější,“ dodala herečka a zpěvačka informace o stinné stránce své role.

Lady Gaga byla Patrizii podobná ale i svým vzhledem, stejně tak nás o dost podobném vzhledu přesvědčil její filmový partner Adam Driver, který se zhostil role Maurizia Gucciho. Nedávný počin Ridleyho Scotta střídají na filmových plátnech další velkolepé snímky, na našich obrazovkách pak nové seriály.

Jedna z novinek přichází právě dnes a s ní se podíváme zpátky do minulosti. Konkrétně do osmdesátých let 20. století, kdy se na tuzemské hudební scéně zrodila hvězda. Byla jí Iveta Bartošová, označovaná jako romantická princezna československého popu. Třídílná minisérie Iveta sleduje příběh zpěvačky a její vztah s hudebníkem Petrem Sepéšim. Ivetu Bartošovou ztvárnila herečka Anna Fialová, jejího partnera Sepéšiho pak Vojtěch Vodochodský, který je tehdejšímu lamači dívčích srdcí velmi podobný. Na první díl této novinky se můžete ode dneška podívat na Voyo.

Video se připravuje ...
Nová minisérie Iveta odhalí zajímavé momenty ze života Bartošové • VIDEO: Barletta Production

Dokonalou trefou do černého pak bylo obsazení herečky Audrey Tautou do role francouzské módní návrhářky Coco Chanel ve stejnojmenném životopisném filmu. Její půvabný obličej je téměř identický s módní ikonou!

Kteří další herci dokonale ztvárnili předlohu? Na to se podívejte do naší fotogalerie!

Autor: Žaneta Podlahová