Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

10 šokujících detailů z Harryho nové knihy: Tohle jste rozhodně netušili!

  • Omrzlý penis, ztráta panictví i hádka s bratrem: Princ Harry ve své knize odkrývá šokující tajemství
    12. ledna 2023 | 14:00

    Po tom, co streamovací platforma Netflix uvedla dokument Harryho a Meghan, přichází další rána pro královskou rodinu. Tou je autobiografie s názvem Spare (Náhradník). Princ Harry se rozhodl, že na své rodině nenechá jedinou nit suchou, a ve své knize odhaluje jednoho šokující tajemství za druhým. 

     

    Jestliže svět doufal, že se válečná sekera mezi Harrym, Meghan a jednotlivými členy královské rodiny brzy zakope, nejspíš se tak kvůli Harryho nové knize nestane. Jaké pikantnosti ze svého života v ní prozradil?

  • Hádka s Williamem

    Jestliže k sobě měli kdysi bratři opravdu blízko, dnes jsou vztahy na bodu mrazu a po vydání Harryho nové knihy se nejspíš jen tak nezlepší. Harry v ní totiž vzpomíná na rok 2019, kdy jej jeho starší bratr fyzicky napadl. Princ William totiž údajně nazval Meghan drzou a neomalenou, což Harryho urazilo. Následovala smršť nadávek a urážek, která vyeskalovala k fyzickému útoku. "Chytil mě za límec, roztrhl mi řetízek a srazil mě na podlahu. Přistál jsem na misce pro psa, která se pode mnou rozpadla a její kusy se do mě zařezávaly,“ popsal situaci Harry.

    Třaskavý dokument Harry a Meghan: další ukázky, další bouře!

    Video se připravuje ...
    Třaskavý dokument Harry a Meghan: další ukázky, další bouře • VIDEO: Netflix, The Duke and Duchess of Sussex, idh

  • Ztráta panictví

    Princ Harry se ve své knize nebojí ani choulostivějších témat, jedním z nich je ztráta panictví, o které přišel se starší ženou. Vévodovi ze Sussexu bylo 17 let a poprvé se miloval na dvorku nějaké velmi rušné hospody. Jméno ženy, se kterou přišel o panictví, však neprozradil. Média nějaký čas spekulovala o tom, že měl Harry první sex s herečkou Elizabeth Hurley, ta však toto tvrzení vyvrátila. 

  • Camillu za macechu nechtěl ani jeden z bratrů

    Princ Harry ani princ William si nepřáli, aby si jejich otec vzal svou životní lásku Camillu. "Přestože jsme ho s Willym požádali, aby to nedělal, otec šel dál. Navzdory hořkosti a smutku, který jsme cítili, že uzavíráme další kapitolu historie naší matky, jsme pochopili, že to bylo nepodstatné,“ napsal. Princové se báli, že z ní bude nepříjemná macecha, nakonec však lásku svého otce akceptovali a popřáli jim do života hodně štěstí.

  • Nacistickou uniformu mu vybrali Kate a William

    V knize Harry vzpomíná také na událost z roku 2005, kdy dorazil na večírek v nacistické uniformě a deník The Sun tuto fotografii zveřejnil na titulní straně. Dle Harryho slov šlo o jeho největší životní chybu, rozhodně je však překvapující, že mu tuto uniformu vybral William s Kate. Harry měl totiž na výběr ze dvou možností - kostým pilota nebo zmíněnou nacistickou uniformu. "Zavolal jsem Willymu a Kate a ptal jsem se jich, co si myslí. Nacistickou uniformu, řekli,“ uvedl princ v knize.

  • Omrzlý penis

    Že se Harry ve své knize nebál odhalit opravdu všechno, dokazuje také popis jeho delikátního zranění, které utrpěl při cestě na Severní pól. Tuto výpravu podnikl v roce 2011, kdy se na čtyři dny připojil k vojákům, kteří chtěli ujít pochod dlouhý 305 kilometrů a vybrat tak peníze pro charitativní organizaci Walking with the Wounded, která podporuje zmrazečné veterány. Harry na této cestě utrpěl vážné omrzliny na uších, tvářích, ale také na penisu.  „Když jsem se vrátil domů z cesty, s hrůzou jsem zjistil, že jsou moje intimní partie stejně postižené. A zatímco uši a tváře se hojily, klín nikoliv,“ vzpomíná ve své knize. V další její části navíc potvrzuje, že jsou s bratrem oba obřezaní.

  • Poslední slova babičce

    V knize vzpomíná také na poslední rozhovor s babičkou, královnou Alžbětou II., který se uskutečnil čtyři dny před její smrtí. V té době byl Harry už ve Velké Británii, protože v Evropě propagoval své hry Invictus Games. On bydlel v Frogmore Cottage ve Windsoru, ona byla na zámku v Balmoralu a po telefonu se bavili o různých věcech. Když pak se zpožděním přijel za zesnulou babičkou, věnoval jí několik slov. "Zašeptal jsem, že doufám, že byla šťastná, a že teď už je s dědečkem. Řekl jsem, že jsem si jí vážil za to, jak dokázala plnit své povinnosti až do konce," uvedl Harry v knize.

  • Věřil, že jeho matka není mrtvá

    Harry v knize vzpomíná také na roky, kdy věřil, že jeho matka Diana není ve skutečnosti mrtvá. "Její život byl mizerný, byla pronásledována, obtěžovali ji, lhali jí. A tak jsem věřil tomu, že zinscenovala nehodu a utekla. To zjištění mi vyrazilo dech, ulevilo se mi," vzpomíná. Se svou teorií se svěřil bratrovi Williamovi, který mu řekl, že o tom také nějakou dobu přemýšlel. Nakonec tuto teorii však zavrhl, protože věřil, že by své syny princezna Diana nevystavila takové bolesti.

  • Ze zásnub Williama a Kate měl smíšené pocity

    Ze zásnub Wiliama a Kate, které proběhly v listopadu 2010, měl Harry rozporuplné pocity. "Vždycky jsem si myslel, že budu první, kdo se ožení. Moc jsem si to přál. Vždycky jsem se chtěl ženit mladý, mít brzo děti. Nechtěl jsem být jako můj otec. Je starší a měl jsem vždycky pocit, že to vytváří problémy a staví to mezi nás určité bariéry," uvádí v knize. Po svatbě Williama a Kate měl Harry pocit, že skončila jedna éra. "Miloval jsem svou novou švagrovou. Byla pro mě jako sestra, kterou jsem si vždycky moc přál. Nemohl jsem se však ubránit dojmu, že bratr, kterého jsem toho rána doprovodil do Westminsterského opatství, byl pryč. Navždy." 

  • Trpí záchvaty paniky

    Záchvaty se u Harry začaly objevovat v roce 2013 a spouštěčem byly často kamery. O dva roky později se tyto ataky natolik zhoršily, že na nějaký čas přestal vycházet z domu. Cítil se sice osamělý, ale osamělost pro něj byla snesitelnější než panika. Se svým problémem se svěřil bratrovi, který jej zpočátku podporoval, později jej ale údajně kvůli záchvatům popichoval. Harry v knize přiznává, že chodil na terapie, kde se mohl otevřít a mluvit například o své zesnulé matce.

  • William na něj žárlil

    Po ukončení vojenské kariéry měl Harry pocit, že potřebuje najít něco, v čem uvidí smysl. Poté, co se zúčastnil Warrior Games (atletické akce pro veterány), rozhodl se ve Velké Británii vytvořit něco podobného. Se svým nápadem se svěřil Williamovi a ten žárlil, že s tím Harry přišel první. "Měl obrovský náskok. Byl ženatý, čekali s Kate dítě a já jsem byl sám," vzpomíná ve své knize. V roce 2014 tak Harry spustil první Invictus Games, které se těší velké oblibě. "Tušil jsem, že Invictus Games budou znamenat něco dobrého, ale ta vlna vděčnosti a uznání mě zaskočila," uvedl.

     

Autor: Aneta Valešová
Diskuse ke článku
.