Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Je to ona? Z gotické Wednesday Addams řecká bohyně! Kdo na Glóbech ještě zazářil?

11. ledna 2023 | 12:00

80. ročník Zlatých glóbů se po valné kritice i pandemii navrátil s oslavným běhounem v čele s večerními róbami slavných krásek. Kdo z nich vsadil na plisovanou okázalost, smyslnou černou nebo vybočoval sexy modelem?

Středobodem, tedy hlavním dějištěm, se tradičně stal věhlasný hotel Beverly Hilton v Los Angeles a mnohé z nás se nemohly dočkat opulentních rób a sofistikovaných modelů slavných krásek z red carpet. Minulý ročník se totiž obešel bez obvyklé pompy i módy z červeného koberce vzhledem k valné kritice směrem k asociaci.

Proč se televizní stanice NBC, která slavnostní udílení každoročně vysílala, rozhodla minulé filmové ceny nepřenášet, jakým obviněním čelila asociace a kterými změnami si za poslední dobu prošla? To a více se dozvíte v našem článku zde:

Letošní jubilejní udílení se neslo na vlně střídmějších střihů, aktuálních módních hitů, převážně pastelové paletě barev, ale i sofistikované černé. Vybočujících modelů bylo pramálo, avšak notnou dávku vkusu zvládla převážná většina hvězd filmové scény.

Jak se obléknout na společenskou událost, jakmile je v pozvánce předepsaný dress code Black Tie nebo White Tie? Na to se podívejte ve videu:

Video se připravuje ...
 • VIDEO: Videohub

Noblesou a hvězdným třpytem oplývala herečka Jenna Ortega, představitelka netflixového trháku Wednesday. Na svůj debut na výroční ceremonii dorazila v dlouhé róbě z dílny Gucci, která dominovala elegantním plisováním i smyslnými průstřihy na břiše. I přes odhalující střih i hluboký výstřih nezaváněl sebemenší vulgaritou, ba naopak, vyzníval až antickým dojmem. Z coby gotické Wednesday Addams, která neoblékla na sebe jinou barvu než černou, se rázem stala řecká bohyně.

O černou okázalost jsme ale ochuzené nebyly a nepochybně zavládla vedle pastelových odstínů jako jemná růžová, oku lahodící levandulová či baby blue. Jeden ze skvostných modelů vynesla barbadoská diva Rihanna, která se vyjímala v sametovém modelu korzetového střihu s dramatickým řasením po celé své délce a dlouhou vlečkou.

Vedle rób střídmější siluety vybočovala supermodelka Heidi Klum se svými třpytivými šaty značky Germanier. Oslnivý design modelu z jarní kolekce 2023 se opíral o hot trendy, jako je peří, pastelový i metalický odstín či mini střih.

Na které dlouhé večerní vsadily ostatní krásky? Na to se podívejte do naší fotogalerie!

Autor: Žaneta Podlahová