Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Kateřina Sokolová: Největší trapas byl, když jsem při přehlídce omylem ukázala i to, co jsem nechtěla

13. září 2022 | 06:00

Miss České republiky 2007 Kateřina Sokolová (33) vypadá nádherně a daří se jí nejen u nás, ale i ve světě. Celé léto procestovala a teď se opět vrhla do práce, především ve svém nadačním fondu pro rodiny autistických dětí. Potkaly jsme se nedávno na párty po finále Elite Model Look a prozradila mi, na jaký trapas nikdy nezapomene.

Katko, vy máte dneska na sobě opravdu nádherné šperky, odkud jsou?

Jsou z ALO Diamonds a mají hodnotu přes půl milionu korun. Je to moje první spolupráce a strašně si to užívám, protože samozřejmě tuhle značku registruji už dlouhou dobu.

Nejste nervózní, že máte na sobě něco tak drahého?

Ani ne, možná bych měla být, ale nejsem. Jak se říká, diamanty jsou zkrátka nejlepšími přáteli žen.

Jak se vám líbilo světové finále Schwarzkopf Elite Model Look?

Bylo to skvělé, myslím si, že má domovská agentura Elite Prague se toho zhostila neskutečně, opravdu klobouk dolů. Měla jsem favority, kteří se tedy neumístili, ale myslím si, že vítězové si to určitě zaslouží. Velmi mě dojal ten moment, kdy se vítězka pod tíhou emocí složila.

Když vidíte takhle ta mladá módní koťátka, vzpomínáte na své začátky?

Určitě. My jsme seděli v první řadě, a když jsem viděla, jak byly ty dívky ve vysokých podpatcích chvilkami nejisté, a byly tam dva takové hodně napínavé momenty, tak jsem s nimi soucítila.

Video se připravuje ...
Kateřina Sokolová: Kvůli bratrovi autistovi založila nadaci! • VIDEO: Markéta Reinischová

Jak jste vy získala tu jistotu chůze na podpatcích?

Určitě je to o praxi, člověk si to molo musí několikrát prochodit, aby získal jistotu, ale stane se to i zkušeným. Pamatuji si, že na jedné módní přehlídce mě oblékačka špatně převlékla a já jsem se opravdu na mole málem přizabila – úplně zamotaná do šatů. Někdy to není ve vaší moci.

Vy na to zřejmě nezapomenete, ale vzpomínají na to i jiní?

Vyšlo to všude v novinách. Měla jsem totiž vlečku vepředu a tím, jak jsem si ji chtěla podržet, abych nespadla, ukázala jsem kalhotky a v podstatě vše, co bylo pod šaty. Takže na to určitě nezapomene víc lidí. Byl to v podstatě můj největší společenský trapas, aspoň co se modelingu týče.

Jak se teď vůbec máte, co děláte?

Mám se moc fajn, měla jsem krásné léto, které jsem hodně procestovala, a teď se chystám vrhnout se zase víc do práce. Rozjelo se nám hodně akcí i s naším nadačním fondem AutTalk, připravujeme velkou nadační večeři v listopadu, bude to velké a těším se na to.

Impulz založit váš nadační fond pochází z vašich vlastních rodinných zkušeností, že?

Ano, jinak by mě to asi ani nenapadlo. Tím, že mám brášku autistu, tak zkušenost je motor veškeré naší aktivity. Podporujeme především rodiny pečující o autistické děti. Fungujeme už šest let a podařilo se nám rozdat už přes sedm milionů, což je moc hezká částka, a funguje to především díky našim partnerům, bez kterých by to nešlo.

Je třeba ještě nějaká věc, kterou byste ráda podporovala a která je ve vašem hledáčku?

Upřímně musím říct, že AutTalk mi zabírá hodně času a energie a je to moje srdcovka, takže je to jediný charitativní projekt, který podporuji. Samozřejmě ráda podpořím i další projekty, jako je třeba Nadační běh Terezy Maxové na mém Instagramu, to je moc krásný projekt. Ale aby člověk mohl něco dělat opravdu naplno, musí do toho dát všechno, a tím pádem mi stačí jeden projekt.

Říkala jste, že léto jste tedy procestovala. Můžete prozradit, kde jste byla a jak se vám tam líbilo?

Procestovala jsem celou Itálii, byla jsem na Mallorce, v Barceloně, ve Švýcarsku, takže toho bylo opravdu docela hodně. Miluji cestování a musím říct, že bych si nemohla vybrat jednoho favorita, každé místo má něco do sebe.

Kde jste ještě nebyla a kam byste se ráda podívala?

Taková moje snová destinace je v Japonsku v Tokiu.

Takže máte ráda i jejich jídlo! To tady v SaSaZu musíte být také jako v ráji!

Přesně tak, asijská kuchyně patří rozhodně k mým oblíbeným.

Jaké jídlo se nejčastěji objevuje na vašem talíři?

Avokádo, řecký jogurt, borůvky, ořechy a ryby.

Co umíte nejlépe vařit?

Umím velice dobrý štrúdl, kuře na paprice a roštěnou. Já se nezdám, ale česká jídla umím vařit moc dobře, byla jsem k tomu vycvičená z domova.

Jakému lákadlu je pro vás nejtěžší odolat?

To je strašně těžká otázka. Já jsem teď v podstatě přestala jíst sladké, ale ono jakmile to jednou přestanete jíst, tak si na to tělo zvykne a už to tolik nevyžaduje. Takže to neznamená, že po "zakázaném" sladkém nějak zoufale toužím. Záleží jak kdy, někdy mám samozřejmě chuť na smažák nebo svíčkovou se šesti, ale nemohu si to dávat každý den, protože bych vypadala jinak.

Na co se teď nejvíc těšíte?

Na podzim, na rychlé tempo, kdy bude hodně akcí, hodně práce. Jsem trochu workoholik.

Video se připravuje ...