Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Synovu závislost na drogách jsem si dlouho nedokázala připustit a brala jsem ji jako vlastní selhání

Video se připravuje ...
VIDEO: Videohub
4. července 2022 | 06:00

Mnohdy se podivujeme nad tím, jak se mohlo stát, že dítě, které vyrůstá ve spořádané rodině, skončilo na drogách. Jenže to se může stát každému a o to víc je to potom šokující. Jaké to je zjistit, že vaše dítě je závislé na drogách, o tom bude další díl pořadu Nejsi v tom sama, a to s šéfredaktorkou časopisu Blesk pro ženy Marií Dvořákovou.

Do těch nejtemnějších momentů našich životů se neradi vracíme a je to vždy velmi emotivní. Není lehké o nich hovořit, přestože už jsou za námi a celá situace nakonec dobře dopadla. Právě proto jsem velmi vděčná své kolegyni Majce, že sebrala odvahu k tomu, si se mnou právě o této životní zkušenosti popovídat.

Zjistit, že vaše dítě je závislé na drogách, a ocitnout se v situaci, kdy se cítíte absolutně bezmocná a nevíte, jak mu pomoct, musí být neskutečně náročné. Rodiče se vždy snaží své děti chránit a pomáhat jim, jak je to jen možné, ale v některých okamžicích dojdete do bodu, kdy se musíte zachovat tak, že vám to rve srdce. Ale je to jediné možné východisko a doufáte, že to nakonec bude fungovat...

Boj s drogovou závislostí není v dnešní době bohužel nic neobvyklého a možná jste v stejné situaci, jako byla před lety Majka, i vy. Její příběh a zpověď můžou být inspirací a dodat vám sílu v okamžiku, kdy jste na dně a zoufalá. Nic totiž není ztraceno. Poslechněte si náš rozhovor, abyste zjistila, jak se s touto situací vypořádala Majka – a celá její rodina.

Video se připravuje ...