Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Markéta Muzikářová: Snaha o dítě mě stála strašně moc peněz a času, pomohl mi až tibetský láma

Video se připravuje ...
VIDEO: Videohub
9. května 2022 | 06:00

Děti jsou dar, který si občas dlouho odpíráme, a když se rozhodneme, že bychom je v životě chtěly, už to není tak jednoduché. Některé ženy otěhotní, jen se podívají na muže, a jiným to nejde, ať dělají, co dělají. Co všechno jsme schopny absolvovat, abychom se potomka dočkaly, o tom bude dnešní díl pořadu Nejsi v tom sama s houslistkou Markétou Muzikářovou.

Mým hostem je houslistka a zakladatelka skupiny Inflagranti Markéta Muzikářová, která je ve svých šestačtyřiceti letech potřetí těhotná. Markéta je přesně ten případ ženy, která dlouho o mateřství nechtěla ani slyšet. „Mám děti moc ráda, ale je to hrozná zodpovědnost a já sama jsem z rozvedené rodiny, kdy spolu moji rodiče dodnes nemluví, což byl odstrašující případ,“ vysvětlovala mi Markéta.

V sedmatřiceti se jí ovšem ozvaly biologické hodiny a s manželem zatoužila po dětech. Když se půl roku přirozenou cestou snažili zbytečně, přistoupili na umělé oplodnění, které se povedlo hned napoprvé. Po narození prvního potomka ovšem Markéta poznala, jak je to naplňující a silný emoční zážitek, a u jednoho dítěte nechtěla přestat. Bohužel, druhé otěhotnění se nedařilo a začal „hon na dítě“.

Markéta přiznala, že za pokusy o otěhotnění dala velký balík peněz a vyzkoušela úplně všechno. Nakonec jí pomohl tibetský láma, který žije na hranicích Ruska a Mongolska. Pokud vás zajímá to, jakým způsobem Markétě pomohl, a celé její vyprávění, pusťte si náš rozhovor. Markéta rozhodně není jediná žena prahnoucí po miminku, a tak její příběh může být inspirací třeba právě pro vás.

Video se připravuje ...