Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Dana Morávková: Doma mám tolik brýlí, že to ani nemohu říct nahlas

13. května 2022 | 06:00

Herečka Dana Morávková (50) se pomalu stává influencerkou pro své fanynky. Ona se tomu sice brání, ale ukázalo se, že po kabelkách, na které už si zvykly, začala navrhovat i brýle, a tak nyní dámy ladí o sto šest. 

Kdy jste začala, Dano, nosit dioptrické brýle? 

Když se narodil syn, takže je nosím už čtyřiadvacet let. Asi jsem jako každá maminka chtěla mít své dítě na očích. Od puberty jsem je nosila jen do divadla, do kina a na řízení, ale po narození syna už to bylo téměř pořád.

Jaký vztah jste k brýlím měla?

Vždycky jsem měla strašně ráda Naďu Urbánkovou, ta uměla brýle vynosit. Mám ji ráda doteď a díky ní jsem měla i k brýlím pozitivní vztah. 

Jaký máte nejraději tvar a střídáte i barvy?

Miluji ten kočičí a mám doma i barevné brýle, ale velmi často je to tak, že si jedny vyberu a pak je nosím pořád třeba čtrnáct dní a pak si třeba vezmu jiné do společnosti a jiné k šatům.

Video se připravuje ...
Dana Morávková: Kterému kolegovi strhla kalhoty, pod kterými byl naostro? • VIDEO: Markéta Reinischová

Kolikatery brýle doma máte?

Já ani nevím, hrozně moc, ale je to tím, že je neničím, pěkně se o ně starám. Brýle, ve kterých jsem hrála Andreu v Rodinných poutech, mám doma dodnes. Třeba se budou někdy hodit k nějakému divadelnímu představení. Brýle zkrátka neztrácím ani neničím. Mám také stále stejné dioptrie, celá ta léta, a tak si dovedete představit, kolik jsem jich za tu dobu už stačila nasbírat. 

Dneska jsme se tu všichni setkali – i s vaším stylistou Martinem. Pracujete i s jinými, nebo máte svého dvorního?

Martin je můj kamarád, a pokud to jde, tak si ho k projektu přizvu, ale na natáčení nebo na to, když mě fotí pro časopis, mají své stylisty a já se tomu nebráním. 

Jak dlouho vám tedy trvalo najít si stylistu, se kterým jste takhle napojena?

My jsme hlavně byli nejdříve kamarádi, než mě začal oblékat, známe se už od již zmíněných Rodinných pout.

Má to s vámi někdy těžké?

My se vždycky na všem domluvíme, jsme skvělí kamarádi. Byla bych schopna s ním jet i na dovolenou, takže je to opravdu po všech směrech nekonfliktní vztah. On by mi nikdy nic nenutil. 

Říkala jste, že vaše fanynky chodí na vás do divadla s kabelkami, které navrhujete, teď volají, aby s nimi sladily brýle, jste pro ně tedy jistou influencerkou…

Rozhodně se necítím být influencerkou, spoluprací nemám moc, ale mám je moc pěkné a kvalitní a s některými pracuji už přes deset let. Jsem věrná svým značkám a ony jsou věrné mně. Že si dámy ladí kabelky ode mne s brýlemi z mé kolekce, o tom jsem dneska slyšela poprvé, a to mě tedy velmi potěšilo.

 

Video se připravuje ...