Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Zorka Hejdová: Nosit diamanty je trochu stresující

Video se připravuje ...
VIDEO: Adam Balažovič/BPŽ
11. září 2019 | 06:00

Moderátorka Zorka Hejdová (29) je jako chameleon, v jeden okamžik pobíhá s mikrofonem v ruce a dělá rozhovory a najednou v dokonalých šatech pózuje před fotografy. Jak shání modely na luxusní akce, jaký byl nejdražší šperk, jaký kdy vynesla, a kolikrát denně se musí líčit?

Zatím tady pobíháš s mikrofonem a pracuješ a overal asi vyměníš za něco jiného. Čí šaty dnes oblékneš?
Určitě nepůjdu na dnešní večer ve volnočasovém overalu, obléknu šaty od Mišky Kováčika, což je můj kamarád a oblíbený návrhář. Miluji jeho modely, jsou sexy a zároveň pohodlné a cítím se v nich velmi dobře. Už se těším, až se do nich obléknu.

Když máš takhle velkou akci, jak vybíráš, čí šaty oblékneš?
Tady byla volba jasná, už jsem měla jeho šaty loni. Člověk vždycky vybírá ze svých oblíbenců, kterých není tolik, a my jsme už delší dobu byli domluveni. Nebylo to tak, že bych se včera probudila a zjistila, že nemám co na sebe.

Když se ti líbí nějaký český nebo slovenský návrhář, stačí ti jen zavolat a šaty ti půjčí?
Ještě se mi nestalo, že bych volala někomu, s kým jsem se ještě nikdy osobně nesetkala. Spíš je to o osudu a o tom, s kým se člověk potká, protože díky práci se potkávám se spoustou lidí. Když se poznáme, tak si kolikrát řekneme, že spolu musíme něco vymyslet, a je to.

Oblékla bys na akci, která se dnes koná ve Španělském sále, overal nebo něco v pánském stylu?
Pod dress code black tie se overal moc nehodí, ale na druhou stranu, pokud je to opravdu luxusní model, tak jsou dnes možnosti volby více otevřeny a občas mi nevadí lehce porušovat pravidla, takže pokud by se hodil, proč ne. Pokud jde o takhle krásnou akci, tak je hezké, když lidi dress code dodržují a hezky se na to obléknou.

Při výběru šatů máš raději jednobarevné, nebo divoké motivy?
Pravda je, že se nevyhýbám ničemu a nevadí mi ani divočejší modely, ale dnes jsem se držela při zemi a mám jednobarevné šaty, takže trochu minimalističtější. Poslední dobou se v minimalismu cítím o fous lépe.

Dnes ses svěřila se svým účesem i make-upem do rukou odborníků, děláš to tak vždy, nebo si dovedeš doma něco podobného vykouzlit?
Z devadesáti procent se nechávám učesat a nalíčit, sama to tak dokonale nezvládnu a líbí se mi ten servis, co je kolem. Člověk se nemusí trápit doma v koupelně a já si toho s vlasy tolik nevymyslím.

Necháváš to na nich, nebo už máš dopředu představu?
Většinou to už nemusím řešit, protože ti lidé, se kterými se setkávám, mě už dokonale znají a vědí, co mi sluší. Eliška Matějková mě líčí tak dvakrát do týdne. Nechávám to v tom případě na ní, a jen když dopředu vím, jaký budu mít model, tak to ladíme a já jí řeknu, na co se v dané situaci cítím.

Teď přinesli kolekci diamantových šperků, jejichž hodnota je kolikrát ve stovkách tisíc. Jaký nejdražší šperk jsi měla na sobě a jak ses v tom cítila?
Nejdražší byly v řádech statisíců a je pravda, že se v tom člověk necítí úplně komfortně, když za ně má zodpovědnost. Možná kdyby ručil za své, bylo by to něco jiného. Jednou jsem letěla na filmový festival do Benátek a měla jsem s sebou opravdu hodně drahé šperky, a o to větší to byly nervy. Přece jen v letadle si člověk hlídá to zavazadlo, kde šperky má, a jen se modlí, aby se něco nestalo, takže je to lehce stresující. Když si pak ty šperky dá člověk na sebe a může v tom zazářit, tak to za to stojí.

Já jsem byla u toho, když Simona Krainová ztratila diamantovou náušnici na akci. To se ti nikdy nestalo?
Naštěstí takovou zkušenost nemám a doufám, že ani nebudu. Dnes to v řádech statisíců nebude, kladu důraz na model, ne na šperky.

Jak moc máš nabitý diář a kolik akcí za týden musíš stihnout?
Jednou, dvakrát za týden to je vždycky, ale přes léto to pro moderátory není úplně nejživější období. V sezóně, když jsou tiskovky, večírky a plesy, tak je toho víc. To se kolikrát líčím dvakrát až třikrát za den, aby to bylo úměrné akci, na kterou jdu, takže pleť dostává docela zabrat.

Měla jsi čas si v létě užít i nějakou fajn dovolenou a odpočinout si?
Letos v létě jsem to měla docela dost pracovní, ale zcela dobrovolně. Brala jsem nějaké záskoky v rádiu a pár akcí. Takže pokud budeme brát léto jako červenec a srpen, tak to jsem si moc neodpočinula, ale předtím jsme byli na přelomu dubna a května ve státech, kde jsme cestovali a oba to tam s partnerem milujeme. Pár víkendů se taky našlo, byli jsme třeba jen na tři dny v Chorvatsku, ale i na otočku to stálo za to.

 

Video se připravuje ...