Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Ester Geislerová: Mým dětem už je čtrnáct, ale jako modely si je nedokážu představit

Video se připravuje ...
VIDEO: Adam Balažovič/BPŽ
4. září 2019 | 06:00

Ester Geislerová (35) má za sebou také kariéru modelky, ale když jsme se potkaly na vyhlašování nejkrásnějších tváří Elite model look, nedovedla si ještě představit, že by mezi soutěžícími byla její čtrnáctiletá dvojčata. Ester měla na sobě velmi krásné šaty a prozradila nám také, od koho jsou a jak si vybírá, kdo ji na podobné příležitosti oblékne.

 

Jak dlouho jste vybírala, čí šaty si dnes večer obléknete?
Zcela intuitivně jsem oslovila návrhářku Leedu, tedy Lucii Kutálkovou, řekla jsem jí, že jdu sem a ať mi něco vymyslí, a to, co mám na sobě, je výsledek.

Na podobné akce asi chodíte často, jak tedy na ně vybíráte designéry?
Mám spoustu lidí, které obdivuji, a nechodím na tolik akcí, abych je všechny vystřídala. Výběr je vždy intuitivní, kdo mi utkví v paměti nebo s kým jsme si kdy říkali, že by bylo hezké spolupracovat. Je tolik talentovaných českých návrhářů.

Dovedete si představit, že si třeba ušijete něco sama, protože módu také děláte?
Dovedu, je to moc hezká představa. To, co děláme s Josefinou Bakošovou, to byly všechno věci, které jsme si dělaly pro sebe. Dělaly jsme si trička, která budeme mít rády a na která se budeme těšit. Stejně jako šaty To a jen sen, kde jsme sbíraly inspiraci, měly obrovské balónové rukávy jako pro princezny a zároveň to vycházelo z touhy mít na sobě pyžamo nebo košili a být pořád zasněný, a to mě moc bavilo. Technicky sice moc nevím, jak se dělají střihy, ale cítím tu hmotu. Vidím, kde to zúžit nebo naopak popustit.

Je tu kolem nás spousta mladých nadějných modelů a modelek. Jak vzpomínáte na svou kariéru modelky?
Jako na období zodpovědnosti a zároveň svobody. Bavilo mě cestovat a pracovat a bylo to velké dobrodružství.

Vaše děti jsou téměř ve stejném věku, dovedete si představit, že by byly mezi nimi?
Napadlo mě to, protože jsou tu podobné typy. Mým dětem je už čtrnáct, ale nějak si to nedovedu v tuhle chvíli ještě spojit dohromady.

Takže to nevypadá, že budou kráčet ve vašich šlépějích?
Kdo ví?

Vy jste teď hodně obsazovanou herečkou, a dokonce jste natáčela film s finskou koprodukcí, je to tak?
Ano, je to česko-finsko-lotyšská koprodukce a film se jmenuje Psi nenosí kalhoty a bude mít premiéru na Valentýna příští rok.

Kde všude se film natáčel, kam jste se podívala?
Natáčel se převážně v Lotyšsku u jezera a nádrže. Většina mých scén je totiž pod vodou. Není to žádný výkon mého života. Postava je ve filmu důležitá a je tam často, ale mám ten film moc ráda jako celek a jsem na něj moc pyšná a určitě mu přeji strašně moc diváků.

 

 

Video se připravuje ...