Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Magnetické řasy: Trend, který potřebujete! Proč jsou lepší než ty nalepovací?

...
10. září 2019 | 06:00

Každá žena touží mít oči jako mrkací panenka. U některých však příroda trochu šetřila, a tak je potřeba hledat pomoc někde jinde. Slyšela jste už o trendu v podobě magnetických řas? Poradíme vám, jak s nimi pracovat, aby vypadaly co nejpřirozeněji!

Možná máte pocit, že prodlužování řas patří k novodobým trendům? Není to však pravda. Už kolem roku 1800 si Pařížanky nechávaly své řasy prodlužovat zastrašující metodou, kdy si na oční víčka našívaly klasické vlasy. Dnes je všechno naštěstí trochu jinak a ty ženy, které si nevystačí s klasikou řasenkou, mohou zvolit méně drastické metody. Kromě klasických umělých řas nebo techniky prodlužování, kdy se lepí řasa na řasu, můžete zvolit taky řasy magnetické. V čem tkví jejich kouzlo

Už název napovídá, že jde o umělé řasy, které fungují na principu mikromagnetek. K jejich aplikaci tedy nepotřebujete žádné lepidlo. Řasy jsou složeny ze dvou dílů, které obsahují několik magnetických proužků. Jeden díl přiložíte svrchu svých řas a druhý zespodu. Díky magnetickým proužkům obalí umělé řasy ty vaše.

Jak si nasadit magnetické řasy?

Před použitím naneste na své řasy řasenku, abyste sjednotila barvu. Řasenka zajistí přilnavost horní i dolní vrstvy magnetických řas a budou tak na víčku lépe sedět. K nasazování použijte pinzetu nebo speciální kleštičky, díky kterým bude aplikace jednodušší. 

Nandejte nejdřív vrchní řasy, které se následně zafixují spodními řasami. Trik je v tom, abyste vždy přikládala jeden magnet na druhý. Řasy by měly hezky zacvaknout. Aplikace se nemusí povést hned napoprvé, není to totiž tak snadné jako u nalepovacích řas. Není ani možné je zastřihnout, protože jakmile magnetku zkrátíte, řasy nebudou držet. Dalším problémem může být, že se řasy secvaknou dál než u kořínků a jsou tak hodně viditelné. Musíte je tedy zkoušet nasazovat znovu a znovu. Bez tréninku to totiž nepůjde.

Jak sundat magnetické řasy?

Magnetické řasy drží dost pevně, a tak se o ně během dne nemusíte moc starat. Při sundávání buďte opatrná a neškubejte s nimi, mohla byste si totiž vytrhnout své vlastní řasy. Magnetky od sebe jemně oddělte, nejlépe je opatrně promněte, jako když solíte jídlo. Tak se zruší přitažlivá síla, kterou na sebe navzájem působí. 

Magnetické řasy vám na víčku vydrží, i když se zapotíte, nemusíte používat lepidlo a vydrží mnohem déle než řasy nalepovací. Na druhou stranu jejich aplikace není úplně snadná a chce to trochu trpělivosti a tréninku. Magnetický proužek je na pohled nápadnější, a proto ho zamaskujte výraznou černou oční linkou.

Autor: Aneta Valešová