Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Zorka Hejdová ví, jak na kila navíc i jak vydělávat přes sociální sítě. Co jí závidí kamarádky?

Video se připravuje ...
VIDEO: Adam Balažovič / BPŽ
2. ledna 2019 | 06:00

Zorka Hejdová (28) má postavičku jako ze žurnálu, přestože si klidně dopřeje i tříchodové menu a každý den potřebuje k životu nějakou sladkost. Je to prostě přesně ta otravná blondýna, kterou v duchu nesnášíme, protože nám kila přibývají, jen se podíváme na dort ve výloze. Jak si svou dokonalou postavu udržuje a jak vydělává peníze díky svým sociálním sítím, prozradila v rozhovoru.

Postavičku máš jako lusk, takže na běh jsi nezanevřela. Ještě k tomu nějak cvičíš?
Je to takový trvalý stav, stále běhám a k tomu cvičím. Jen v zimě teď běhám doma na pásu, protože jakmile je venku zima, tak mě tam nikdo nedostane. Také mám svého trenéra, cvičíme ve fitku.

Jak často musí člověk cvičit, aby měl takovéhle bříško?
Moje tělo má jednu výhodu, a to tu, že si hodně pamatuje. Byly doby, kdy jsem cvičila třikrát až čtyřikrát v týdnu a výsledky byly vidět a bylo to super. Teď už to zdaleka tak není, teď chodím jednou, maximálně dvakrát v týdnu, což je dost málo, ale zase lepší než nic. Přiznávám, že někdy nejdu vůbec.

Vnímáš zimu jako horší období pro cvičení, že se ti nechce vylézt nikam?
Jak na co, na běh určitě. Miluji dlouhé dny, kdy je venku ještě sluníčko. Když přijdu z práce, ještě si jdu s chutí zaběhat. To se v zimě rozhodně nestane, ale cvičení je v pohodě. V zimě mi totiž není líto strávit čas ve fitku, nemyslím na to, že by mi něco mohlo venku utéct. V létě svádí kamarádi na grilovačku, pak je zase moc horko a lepší je jít na koupání. V létě figuru zanedbávám mnohem víc, v zimě si máknu.

V létě všichni hubnou do plavek, takže si kontrolují, co jedí, v zimě se popouští uzda. Vánoce, bramborový salát a cukroví – přibíráš v zimě?
Mám to konstantně rozložené, v zimě je od přírody asi dané to, že má člověk větší apetit. Na druhou stranu – když si vezmu, co všechno jsem schopná v létě spořádat při grilování... A tím, že jsou delší dny, je člověk schopen ládovat se i v deset večer. Takže z hlediska kalorií je asi úplně jedno, které je roční období, ale důležité je vědět, že když jíte, tak je pak třeba se také adekvátně hýbat.

Které cviky nesnášíš? Které ti dělají největší potíže?
Cviky na nohy, takže dřepy, výpady, tedy to, co nejvíc funguje. Na to se nejvíc zaměřujeme, protože to je oblast, kterou potřebuju zdokonalit. Co se břicha týče, mám výhodu, že stačí pár sedů lehů a už se zase vracím do formy. Ale nohy a zadek se zpevňují hodně těžce a nejvíc to bolí!

Takže když cvičíš jen jednou týdně, což opravdu není moc, doháníš to striktní stravou?
Asi jsem šťastný člověk. Moje kamarádky mi závidí a jen kroutí hlavami, co všechno dokážu spořádat – jako tři chody včetně dezertu, které u mě nejsou úplně výjimkou. Můj trenér z toho nemá takovou radost, ale já se snažím jíst zdravě, jen si nedovedu představit život bez sladkého. Denně musím mít sladké kafe nebo dezert. Stravu bych chtěla mnohem víc kontrolovat, protože je to důležité, ale je to takový celoživotní boj. Dokud se pohybuji dvě kila nahoře, dvě kila dole, tak to neřeším.

Když otevřeš doma lednici, co v ní najdeš?
Najde se tam všehochuť, ale tolik prasárniček tam nenajdeš. Základ je si to nekupovat, pak je nemáš šanci jíst. Milujeme vajíčka, takže ta tam jsou vždycky, stejně jako mléčné výrobky, jogurty, sýry. Lednička je v pohodě, myslím, že mnohem horší je to, co člověk sní v poklusu přes den.

Co teď vlastně děláš? Došlo k nějakým změnám?
Dělám Snídani s Novou, moderuji různé akce, což mě nejvíc zaměstnává. Jsem tváří několika značek, takže mám super spolupráce, za které jsem vděčná – jako třeba tady s Adidas. Od Nového roku mě čeká nový projekt, nemohu zatím nic prozradit, ale něco se chystá.

Pomáhají ti v pracovních příležitostech tvé úspěšné sociální sítě?
Pojďme si to říct upřímně. Je jasné, že pokud má člověk nějaký záběr, lidi zajímá a má určitý počet followerů, tak je hned zajímavější. Jde to ruku v ruce.

Baví tě pořád plnit obsah svých stránek a každý den se dělit se svými fanoušky o svůj život?
Baví mě to, znám spoustu lidí, které to nebaví a kteří to dělají už jen kvůli tomu, že jim to přináší peníze, a je to na tom znát, ukáže se to na kvalitě profilu. Mám pořád co sdílet, a když nastane okamžik, že nemám chuť nebo nemám co, tak nesdílím a dám si klidně tři dny bez příspěvků a nijak mě to netrápí. Mám docela akční život a je toho spousta, co chci s lidmi sdílet, takže zatím nemám problém.

Co je klíčem k tomu, být úspěšným influencerem?
To je dobrá otázka. Já to vlastně nevím. U někoho fungují takové ty perfektní, vybroušené fotky, které mají holky, které se tím primárně živí, lidé to od nich očekávají. U mě to takhle nefunguje, čím víc se fotkou zabývám a snažím se, aby byla perfektní, tím méně to lidi zajímá. Na druhou stranu je zajímá můj život a moje práce, takže se snažím být sama sebou, a dokud je to baví, tak je to fajn, a až je to přestane bavit, tak se zamyslím nad tím, co a jak změnit. Myslím si, že každý má svou vlastní strategii, a proto je každý profil jedinečný.

 

Video se připravuje ...