Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

5 nejlepších velikonočních filmů: O svátcích si dejte Renée Zellweger i Belmonda

Video se připravuje ...
5 nejlepších velikonočních filmů
VIDEO: Videoredakce ženských titulů
27. března 2024 | 05:00

Pokud se chcete na svátky jara dostatečně naladit, přinášíme vám pět tipů na filmy s velikonoční tematikou. Co si určitě pustit? Podívejte se na ukázky ve videu a vyberte si to pravé podle momentální nálady.

Na tyhle snímky nedáme v redakci dopustit! Uvelebte se na gauč a vychutnejte si některý z pětice velikonočních filmů, které vás pohladí, rozesmějí, případně poučí. 

1. Miss Potter
Za roli anglické spisovatelky a kreslířky Beatrix Potter, jejíž příběhy byly nezřídkakdy prolnuté právě velikonoční tematikou, byla Renée Zellweger nominována na Zlatý glóbus. 

2. Zaječí škola – strážci zlatého vejce
Tento animovaný film pro celou rodinu je plný kouzel a napětí. Prožijte dobrodružství s králíkem Maxem, krásnou králicí Emmou a Madam Hermione.

3. Králíček Petr
Další animák, který vám o svátcích zlepší náladu. Postavu králíčka Petra vytvořila výše zmíněná spisovatelka Beatrix Potter a příběh se dočkal mnoha zpracování.

4. Veselé Velikonoce
Tahle klasika francouzského filmu je velikonočním "must see". Ve snímku z roku 1984 září Jean-Paul Belmondo jako nenapravitelný sukničkář a mladičká Sophie Marceau v roli jeho milenky.

5. Jesus Christ Superstar
Legendární filmové zpracování úspěšného muzikálu si dejte hlavně pokud jste milovníky historie a chcete se dozvědět, proč se vlastně vůbec Velikonoce slaví.

Další zajímavosti o velikonočních filmech najdete ve videu v úvodu článku.

Autor: red, TeSim

Velikonoce

Termín Výpočet data Pašijový týden Velikonoční recepty Zvyky a tradice Velikonoce ve světě Kam na Velikonoce

V našem velikonočním speciálu najdete vše, co hledáte. Víme, kdy budou velikonoční prázdniny i jak budou mít otevřeno v obchodech.  Řekneme vám, jak uplést pomlázku, vyfouknout a obarvit vejce, vyrobit velikonočního zajíčka. Poradíme vám, jak připravit nejlepšího beránka, mazanec nebo nádivku, a dáme vám spoustu receptů z vajec. S námi si Velikonoce užijete!