Sobota 29. června 2024
Svátek slaví Petr a Pavel, zítra Šárka
Polojasno 31°C

Bára Nesvadbová milovnicí vintage módy: Nosí 23 let starou bundu, za její stav ale schytala kritiku!

Video se připravuje ...
V šatníku slavných: Bára Nesvadbová
VIDEO: Videoredakce ženských titulů
27. června 2024 | 05:00

V šatníku slavných. Pořad, který představuje nejen styl řady významných dam i pánů naší společnosti, ale odkryje mimo jiné i poklady z designérské scény. Dnes nám odtajní svůj styl spisovatelka, novinářka a zakladatelka Be Charity Barbara Nesvadbová. Černá barva je přímo signifikantním prvkem jejího stylu, stejně tak platinové vlasy či rudé rty. Jaké dlouholeté poklady ukrývá v šatníku a co nakupuje v řetězcích?

Černá od hlavy až po paty

Úspěšná spisovatelka se již dlouhá léta prezentuje minimalistickým šatníkem bez vzorů, a jak sama říká, v přespříliš pestrobarevných barvách se necítí dobře a neumí v nich být sama sebou. Notoricky známá je zejména nošením černé barvy.

Již zmíněné atributy tak tvoří její charakter, její styl, který přiřazuje k DNA. „Jsem přesvědčená, že každý dá alespoň trochu na první pohled, a že tím, jak na lidi působíme – a nejen oblečením, ale i úsměvem, pohledem, stiskem ruky, to mnohé o nás říká,“ vysvětlila Bára Nesvadbová.

Pakliže se ale volí all black looky, je nutné v tomto monochromatickém outfitu mísit textury a materiály. To potvrdila i renomovaná stylistka Irena Vokrojová, která svým odborným komentářem doprovází celý pořad. „U monochromatických outfitů, tedy jednobarevných, je nezbytně nutné kombinovat různé materiály. Kůži s hedvábím nebo s úpletem, jako je kašmír. Takže pozor, nezapomínat na to, aby outfit celkově nepůsobil příliš tvrdě.“

Oblíbený kousek? Bunda, která je starší než její dcera!

Výjimky potvrzují pravidlo a tak vyjma již zmíněné tmavé barvy se jí do stylu vtiskly i červené a bílé odstíny. Avšak černá na plné čáře vyhrává, kdy nosí šaty jednoduchých linií, doplňky a zejména kožené bundičky v této tonalitě. „Mám ráda krátké kožené bundy, ale legrační na tom je, jak existují sociální sítě, tak já mám jednu bundu, kterou absolutně miluji. Je od Peti Balvínové, a té bundě už je opravdu hodně let. Je starší než moje dcera, což je co říct, a často mi psali lidé na Instagram, že ta bunda by už opravdu potřebovala maličko jako refresh. Já se snažila vždycky pořídit spoustu jiných, podobných bund, ale pochopitelně to nikdy nebylo to samé. A pak už Petra rezignovala a říkala: ,Prosím tě, přijď do toho butiku, už píšou lidi i mně. Fakt je to ostuda a chodíš v něčem, co je opravdu staré a špinavé.' No, tak jsem ji nechala obarvit a nosím ji pořád,“ prozradila o svém velmi starém a oblíbeném kousku.

A jak tento módní atribut s příběhem zhodnotila stylistka Irena Vokrojová? „Miluju vintage kousky a je mi na Báře sympatické, že ona také. Ale je nutné je kombinovat i s těmi aktuálními. A v momentě, kdy ty vintage kousky už nemají svoji kvalitu, tak se s nimi prostě rozloučit.“

Nejcennější věc

O tom nejcennějším kousku má Bára jasno. Je jím pelerína ušitá její dcerou Bibianou. „Bohužel první pelerínu neudělala mně, ale svému partnerovi Jáchymovi, ale druhou, černou s krajkami, ušila pro mě. To je pro mě nejdražší věc, kterou mám,“ svěřila se.

Nakupuje Bára v běžně dostupných řetězcích, a jakou ještě starší věc než koženou bundu spisovatelka vlastní? To a více se dozvíte v pořadu V šatníku slavných v úvodu článku!

Další díly o stylu slavných naleznete níže. Třeba se dozvíte to, v čem je Veronika Kašáková nudná, čeho má nejvíce Terezie Kovalová a proč Vlastina Svátková změnila svůj styl.

Autor: Žaneta Podlahová, Tereza Víchová