Sobota 29. června 2024
Svátek slaví Petr a Pavel, zítra Šárka
Polojasno 31°C

To nejlepší ze stylu princezny Kate: Čím v minulosti vyrazila všem dech a co vyvolalo pozdvižení?

27. června 2024 | 05:04

Princezna Kate se poprvé od oznámení své diagnózy objevila na veřejnosti, a to při příležitosti oslavy narozenin panovníka Karla III. I přesto byla na ni upřena veškerá pozornost a její přítomnost chyběla všem. Mimo jiné i módním milovníkům, kteří holdují jejímu stylu. Pojďme si tak připomenout její ikonické modely loňského roku, kterými zcela učarovala svět, něčím však i vyvolala velké emoce. O čem se tu vede řeč a co byste měla zařadit podle této bohyně stylu do svého letního šatníku?

Princezna Catherine šokovala v březnu tohoto roku celý svět videovzkazem, ve kterém oznámila ranou fázi léčby rakoviny. Nemoc lékaři odhalili po plánované operaci břicha, kterou podstoupila v lednu. Nyní, po třech měsících léčby, vydala oficiální prohlášení o svém zlepšujícím se zdravotním stavu, ve kterém však stojí, že má přirozeně lepší i horší dny a její léčba bude ještě několik měsíců trvat.

Video: Princezna Kate promluvila o své rakovině.

Video se připravuje ...
 • VIDEO: Instagram

Dala ale jasně najevo své kroky k návratu i účast na již zmíněné tradiční oslavě panovníka. Na vojenskou přehlídku Trooping the Colour zvolila prudce elegantní look sestávající z šatů z dílny britské návrhářky Jenny Packham. Hlavní módní atribut stylizovala v monochromatické bílé tonalitě, k tomu přidala šikmý klobouk od Philipa Treacyho a lodičky s ostrou špičkou. Jaké vysílala signály zvoleným lookem, ale i svými gesty, se dočtete v našem článku zde:

Podle nespočtu módní analýz je tak zřejmé, že Kate mimo jiné chyběla i všem módním znalcům, kritikům i milovníkům jejího stylu. Pojďme si tak připomenout její výrazné módní momenty loňského roku.

British Academy Film Awards & detaily, které vyvolaly emoce

Kate učarovala už na počátku roku 2023, a to na 76. ročníku udílení cen BAFTA, jež jsou britskou obdobou a předzvěstí Oscarů. Kate při této příležitosti vynesla upcyklované asymetrické šaty Alexander McQueen, které doplnila opulentními náušnicemi ze španělského řetězce Zara, který s oblibou také obléká. Sklidila s nimi ovace, což se nedá říct o jiném doplňku. O čem je přesně řeč, se dočtete ve článku níže:

Při korunovaci vzdala hold zesnulé Dianě i královně

V loňském roce se psala v Británii historie. Na trůn totiž usedl nový panovník, kdy žezlo po své matce Alžbětě II. převzal král Karel III. V tento výjimečný den na sebe princezna Kate oblékla šaty v barvě slonové kosti, na kterých byly stříbrnou nití vyšity symboly všech čtyř národů Velké Británie: anglická růže, skotský bodlák, velšský narcis a irský trojlístek. Róbu princezny Kate zakrývalo slavnostní roucho, které si vyžádal sám král Karel III. Uctila tak nejen samotného krále, ale i zesnulou královnu i princeznu Dianu. Čím jim vzdala hold, se dozvíte zde:

Ikona obuvi

Všemi oblíbená Kate má tak cit nejen pro hlavní módní atributy, šperky, ale především pro doplňující obuv, což je kolikrát základním kamenem úrazu za stylovým lookem. V létě nedává dopustit na espadrilky na klínovém podpatku, které často kombinuje s elegantními a praktickými košilovými šaty. Kdo se postaral o jejich největší reklamu, se dočtete zde:

Na vlně trendů i monochromatického stylingu

I přesto, že se princeznin šatník skládá z nadčasových kvalitních kousků, nevylučuje se to s tím, že má aktuální módní trendy v malíčku. To potvrdila i v loňském roce, kdy předvedla celorůžový model v Barbie estetice, která byla tehdy na vrcholu trendů. O „Barbiecore“ trendu se dočtete zde:

Obecně vzato se dá ale říct, že je Kate charakteristická monochromatickým odíváním, tedy stylingem, který je založen na jedné barvě různých odstínů. Ty nejlepší outfity s jednou barvou najdete zde:

Na její vizuálně působivé outfity z loňského roku se podívejte do galerie.

Autor: Žaneta Podlahová