Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Princezna Kate sklidila ovace bižuterií za 500 Kč. Čím ale rozvášnila fanoušky?

20. února 2023 | 11:30

76. ročník udělování cen British Academy Film Awards (BAFTA), jež jsou britskou obdobou a předzvěstí Oscarů, ovládlo nejen válečné drama Na západní frontě klid, ale i tradiční pompa červeného koberce s princeznou Kate v popředí. Čím se vyjímala v londýnské Royal Festival Hall?

Princezna Kate a princ William, který je mimo jiné od roku 2010 prezidentem udělování těchto ocenění, jsou čestnými hosty slavnostní ceremonie. Kate přímo ovládla oslavný red carpet upcyklovanými šaty, ve kterých zářila už v roce 2019. Tehdy bylo však její levé rameno zdobeno něžnými květy, nyní se vyjímalo v decentní, ale na druhou stranu i dominantní přehozené mašli, která šatům dodala absolutně jiný vibe.

Jak šel čas s princeznou Kate? Na to se podívejte ve videu:

Video se připravuje ...
 • VIDEO: Profimedia/BPŽ

Asymetrické šaty Alexander McQueen s vypasovaným živůtkem a splývavou sukní tančící s každým pohybem doplnila velmi dlouhými sametovými rukavicemi, které obzvlášť mezi fanynkami vzbudily valné emoce. Zatímco na ně jedni fanoušci pěli ódu a označovali je za smyslný prvek looku, který ho absolutně ozvláštnil a povýšil o laťku výše, jiní nešetřili kritikou. „Ačkoliv jsou tyto rukavice krásné, k těmto šatům a náušnicím jsou opravdu špatnou volbou. Omlouvám se, ale tentokrát ve stylingu pochybila,“ zaznělo od jedné z fanynek. „Rukavice těmto šatům nelichotí,“ opakovalo se. Jiná fanynka princeznin outfit dokonce označila za ten nejmizernější.

Kate se odvázala nejen při výběru sametových rukaviček, jež šly doslova ruku v ruce s Williamovým dvouřadým smokingem v černém sametu, ale i při volbě náušnic. Metalické visací náušnice byly totiž dalším z výrazných doplňků. Kovový atribut s opulentními květinovými aplikacemi pochází ze španělského řetězce Zara, který se řadí mezi stálice v šatníku princezny Kate. Výrazný kovový doplněk za bezmála 500 Kč je již beznadějně vyprodaný. Z této kolekce si však můžete pořídit široký náramek za 499 Kč, květinový pásek za 599 Kč nebo kaskádový náhrdelník za 699 Kč.

A v jakých róbách se blýskly ostatní známé krásky? Na to se podívejte do naší fotogalerie.

Autor: Žaneta Podlahová