Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Aristokratky bez nich v létě nedají ani ránu! Jediné boty, které letos užijete i vy

23. května 2023 | 14:00

V letní obuvi se chceme cítit lehce, vzdušně a komfortně. O (opětovné) slovo se tak hlásí jižanské espadrilky, které vás budou doprovázet na cestě za letním dobrodružstvím. Které se letos stanou vašimi oblíbenkyněmi?

Tyto boty na jutovém klínku s vázáním či pásky kolem kotníků jsou naprostou esencí udržitelného a nadčasového šatníku. Vyzařují sofistikovanou lehkost a jsou vhodnou volbou i pro ty, které nechtějí pověsit podpatky na hřebík, ale zároveň touží po větší svobodě kroku. Zkrátka a jednoduše řečeno – jediné podpatky, které jsou akceptovatelné námi všemi. A razítko schválení těmto klínovým espadrilkám daly i členky královské šlechty.

Tip na video: Podívejte se, jak kombinovat balerínky podle stylistky!

Nepostradatelnou součástí jarního a letního šatníku jsou totiž pro vévodkyni Kate či Letiziu Španělskou. Už si ani neumíme představit, že by jiné boty doplňovaly overaly nebo vzdušné midi či maxi šaty královny Španělska. Stejně tak poskytují dokonalou souhru s modely princezny Kate.

S chválou klínových espadrilek, o jejichž největší reklamu se zasloužil v 70. letech francouzský módní návrhář Yves Saint Laurent, ale nekončíme! Nejenže jsou pohodlné a praktické do městské džungle či do práce, ale prokážou vám nenahraditelnou službu i na zahradních párty, především pak na svatbách vašich blízkých. Absence jehlového podpatku vás totiž ochrání před zabodáváním se do zeminy, a tak s nimi budete mít opravdu (a doslova!) pevnou půdu pod nohama.

Navíc vzhledem k jejich vázání na látkové pásky v nich budete mít nohy jako bohyně! Ostatně vázání na textilní šňůrku je ultra cool! Tak ho dopřejte i svým půvabným nožkám! Letos se k espadrilkám z bavlněného plátna přidají i semišové či kožené, takže se nebojte zvolit i jiný, lehce netradiční materiál těchto španělských bot.

Trendy boty za skvělé ceny vybírejte na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Podívejte se do naší fotogalerie na výběr těch nejlepších!

Autor: Žaneta Podlahová