Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Princezna Kate při korunovaci vyrazila všem dech: Šperky vzdala hold zesnulé Dianě i královně

6. května 2023 | 14:16

Westminsterské opatství dnes kvůli korunovaci krále Karla III. přivítalo stovky hostů. Pozornost byla zaměřena nejen na krále a královnu, ale také na další členy královské rodiny. Ani tentokrát nešlápla princezna Kate vedle a všem přítomným vyrazila dech. Nejen její šaty, ale také šperky vydaly v tento významný den za tisíce slov.

Princezna Kate dorazila do Westminsterského opatství v dobré náladě. Vypadala uvolněně, rozdávala úsměvy, a jak už u ní bývá zvykem, všechny naprosto oslnila výběrem svých korunovačních šatů. Je známo, že si pro významné události často vybírá šaty z dílny Alexandra McQueena, šaty od oblíbeného návrháře měla na své svatbě i na křtech svých tří dětí, a tak ani dnešek nebyl výjimkou.

Na korunovaci vyrazila v elegantních dlouhých hedvábných šatech v barvě slonoviny, na kterých byly stříbrnou nití vyšity symboly všech čtyř národů Velké Británie: anglická růže, skotský bodlák, velšský narcis a irský trojlístek. Róbu princezny Kate zakrývalo slavnostní roucho, které si vyžádal sám král Karel III.

VIDEO: 5 věcí, které má Kate Middleton společné s princeznou Dianou...

Video se připravuje ...
5 věcí, které má Kate Middleton společné s princeznou Dianou • VIDEO: Videohub

Na korunovaci nezvolila tradiční diadém, ale odpovídající čelenku z dílny Jess Collett a Alexander McQueen. Ta je zdobena stříbrnými pruty, krystaly a trojrozměrnými listy. Stejná čelenka, ale v menším provedení, zdobila i hlavu  princezny Charlotte.

Není žádným překvapením, že se princezna Kate vždy snaží malými detaily vzdát hold princezně Dianě, a nezapomněla na to ani v tento významný den. Uši jí zdobily diamantové náušnice s perlami, které dostala Diana v roce 1981. Princezna nezapomněla ani na zesnulou královnu a její památku uctila skrze diamantový náhrdelník, který v roce 1950 nechal pro svou dceru vyrobit král Jiří VI. Volba šperků je jasným důkazem toho, jak moc ctí princezna Kate historii a že nezapomíná na členy, kteří pro britskou monarchii mnoho znamenali. 

 

 

Autor: Aneta Valešová