Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Když se potkají nejžádanější trendy sezony: Tohle stylové 2v1 seženete už od 129 korun

2. listopadu 2023 | 06:00

Hledáte-li způsob, jak neupadnout opět do obvyklých podzimních šlépějí a neutopit se v šedi ponurých dní, máme pro vás jednoduchou a účinnou radu: červené punčocháče. Pořídíte je totiž doslova za pár stovek a povznesou váš look ve vteřině. Jak je začlenit do každodenních outfitů?

"It" kousek sezony za pár korun

Červená převzala štafetu po letní edici růžové mánie, ta se přerodila v nynější kralující „it“ barvu sezony. Právě nejrůznější odstíny barvy lásky, vášně i neutuchající energie měly nejvíce konzistentní linku napříč přehlídkovými drahami – stejně tak jako barevné punčocháče. Když se pak spojí hot trendy sezony, vznikne z toho must-have kousek, který jednoduše pobízí k vyzkoušení. A vítr v peněžence vám rozhodně neudělá, ty nejlepší punčochové kalhoty v tónech červené seženete za pár korun.

Když se potká žhavý trend se základy šatníku

Pro důkaz, že červená okouzlila nejen designéry světového formátu, nemusíme chodit příliš daleko. Stačí scrollovat instagramovým feedem, z něhož na vás bude vyskakovat v podobě vizuálně působivých vlněných kabátů, sofistikovaných kardiganů s jistou dávkou francouzského šarmu, kabelek, nadčasových bot, ale i sofistikovaných šatů.

Nejžádanější barva v podání první dámy

A právě v šatech v oku libé, zraky poutající výrazné červené vystoupila Eva Pavlová z davu formální tmavé palety barev při příležitosti slavnostní ceremonie předávání státních vyznamenání. Dlouhá večerní z dílny renomované návrhářky, královny večerních toalet Tatiany Kovaříkové respektovala svým střihem vysoce slavnostní akt i samotnou nositelku. Na působivosti modelu přidala okázalá pelerína, kterou jsme na ní neviděli poprvé. Obdobný střih, avšak s kratšími rukávy a asymetrickým provedením vynesla na charitativním večeru nadace modelky Petry Němcové.

Skrytá symbolika

Za povšimnutí však stojí, že červenou vynáší zejména při významných událostech. Její příběh začal při samotném vkročení do zbrusu nové funkce první dámy. Eva Pavlová ji totiž oblékla v podobě kašmírového kabátu minimalistických linií od designérky a stylistky Štěpánky Pivcové. Kabát se vyjímal na blankytně modrých šatech z exkluzivního buklé pocházejících od české designérky Zuzany Kubíčkové. Červenou tak vzdává hold i české státnosti, tato barva má dominantní postavení v symbolické trikoloře. Červená totiž nepojednává jen o lásce a vášni, symbolizuje také moc, sílu, sebevědomí, ale především odráží slavnostní náladu. Významnou symboliku za sebou nechala vyznít i při setkání s hercem a vyslancem dobré vůle UNICEF Orlandem Bloomem. Na jaký model tehdy vsadila, se dočtete v následujícím článku:

Co ještě znamenají další barvy v šatníku Evy Pavlové? To nám zhodnotila renomovaná designérka a stylistka Kamila Vodochodská: 

Video se připravuje ...
 • VIDEO: Videoredakce ženských webů

Řekněte to doplňkem

Zpět ale k červeným punčochovým kalhotám. Ty budou vhodné pro všechny, které se s červenou zatím seznamují. Ne každá z nás totiž dokáže unést její výraznost zářící na hony daleko a obléknout ji v dominantním postavení skrze zraky poutající červený kabát. Červené punčocháče vybalancují doslova šeď elegantního svrchníku – kabátu v tmavých odstínech. Ruku v ruce pak půjdou s lodičkami v ostré špičce na titěrném podpatku, ale i s balerínami, mokasínami či mary jane shoes. A pokud jste přece jen méně odvážná, s červenou můžete začít jen v podobě ponožek, které ozvláštní docela prostý look.  

Stylový outfit za skvělou cenu pořídíte na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Na ty nejlepší červené punčocháče i červenou v šatníku první dámy se podívejte ve fotogalerii. 

Autor: Žaneta Podlahová