Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Botník Evy Pavlové očima designérky: Které lichotí jejímu věku, a které by měla upozadit?

Video se připravuje ...
Karin Onderková - Boty Evy Pavlové
VIDEO: Videoredakce ženských titulů
9. listopadu 2023 | 05:00

Obuv je leckdy opomíjeným atributem, který však dokáže v momentě povýšit zbytek looku do astronomických výšin stejně tak, jako ho umí zcela znehodnotit. Jak si s tímto módním prvkem počíná první dáma Eva Pavlová? Na to jsme se zeptaly renomované designérky obuvi Karin Onderkové.

Minimalistická elegance a praktičnost v popředí. Tak by se dal v krátkosti popsat módní vkus Evy Pavlové, která zastává funkci první dámy 8 měsíců – na den přesně. Nadčasový minimalismus se odráží i na jejím výběru obuvi, která je využitelná pro nespočet příležitostí. Na jaké typy nedá dopustit, které boty lichotí jejímu věku i postavě a kdo jí může být inspirací?

Světlá paleta udává prim

Jak designérka obuvi úvodem sdělila, její styl prošel značným vývojem. „Na počátku volila spíše pastelovější tóny šatníku i světlejší boty, což kvituji, a myslím, že by v této barevné paletě mohla pokračovat, jelikož lichotí její postavě a noze,” nechala se slyšet a dodala, že v poslední době spíše sází na konzervativnější obuv na nižším, širším podpatku často za doprovodu kulatější špičky i tmavých barev, které však přidávají na věku.

Extravagance u královského dvora

Jak se nechala Karin Onderková slyšet, jistá kapka odlehčení v botníku, zejména v užším podpatku by byla vítána a designérka také doplnila, že inspirací může být manželka francouzského prezidenta Brigitte Macron. Nedá totiž dopustit na klasickou siluetu vysokých lodiček. Stejně tak princezna Catherine.

Brigitte Macron většinou volí siluetu klasických lodiček.

Do jisté míry, alespoň co se extravagance týče, může být vzorem i již zesnulá anglická královna Alžběta II., která i přes vysoce významnou, ostře sledovanou inauguraci, v níž byla oficiálně uvedena do role panovnice, vynesla exkluzivní sandálky od Rogera Viviera. Vynikaly nejen leskem a poutavou barvou, ale i poměrně vysokým podpatkem.

Elegantní boty ve stylu Evy Pavlové vybírejte za výhodné ceny na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Co dalšího prozradila designérka obuvi o stylu bot první dámy? To se dozvíte v úvodním videu!

Autor: Tereza Víchová, Žaneta Podlahová