Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

3 nejlepší kabáty sezony podle stylistky: Budou slušet všem bez ohledu na velikost i věk

Video se připravuje ...
Nejlepší podzimní kabáty podle stylistky: Tyhle tři vévodí trendům
VIDEO: Videoredakce ženských webů
12. října 2023 | 05:00

Klasika, minimalismus a nadčasovost přejí letošním kabátům. Jaké další atributy letos ovlivní jejich vzhled a na co bychom se měly zaměřit při jejich výběru?

Na materiálu záleží

Letošní podzimní a zimní sezoně budou vévodit klasické kabáty v délce do poloviny lýtek, ale i v tom nejdelším maxi střihu až po kotníky, což nám potvrdila stylistka a designérka Kamila Vodochodská. Při výběru se však u tohoto ikonického, tolik všestranného prvku nevyplatí šetřit, radí Kamila a dodává: „Vybírejte s rozmyslem a nejlépe ty z vlny nebo z vlněné směsi tak, aby vám bylo příjemně, abyste se zahřála, ale přitom se nepotila.“

Návrat k neutrální paletě i výrazné trendy sezony

Paleta se navrátila z pestrobarevných předchozích sezon k unitárnímu základu neutrálních barev. Dominovat tak budou odstíny hnědé, černé, šedé a bílé barvy. S touto paletou tak lze s jednoduchostí vrstvit a kombinovat. Navíc jsou označovány za barvy tichého luxusu. O quiet luxury se dočtete v našich článcích níže. Vedle této barevné souhry však tu a tam vykouknou dominantní červená či vizuálně působivá a uklidňující zelená. 

Stylistka doporučuje

Jaké stěžejní typy kabátů doporučuje stylistka? Jedním ze zástupců je model v oversized střihu pánského typu se vzorem rybí kosti šedého a černého zbarvení. Navíc dominuje manžetami na rukávech i maxi límcem, do kterého se dá v zimě krásně se schoulit. „Hodí se jak do sportovně elegantního střihu a stylu, tak do ryze business módy. Můžete pod něj vrstvit mikinu nebo černé sako, pak k němu patří rovné klasické kalhoty nebo třeba ripped off džíny,“ doplňuje Kamila Vodochodská.

Dalším favoritem je bezesporu ikonický černý z vlny, jenž je základem každého kvalitního šatníku. „Může být ryze do byznysu, ale myslím si, že by se měl stát základem každého kvalitního šatníku ženy, nejen v dress code business casual. Jedná se o sedmdesátiprocentní Virgin Wool, což je nejčistší možnost vlněného vlákna v kombinaci s deseti procenty kašmíru. Kdybyste si mohla dát ruce do kapes, tak byste cítila, jak krásně hřejí už teď,“ pochvalovala si Kamila.

Který typ doplňuje módní žebříček TOP 3 a jaké další svrchníky vedle klasických kabátů budou na módním výsluní? To se dozvíte v úvodním videu.

V naší fotogalerii pak naleznete nákupní tipy na ty nejlepší kabáty. Vzhledem k tomu, že převážná většina disponuje opaskem i výrazným klopovým límcem, vytvoří žádoucí ženskou siluetu, a lichotit tak budou každé postavě.  

Stylový kabát za nejvýhodnější cenu pořídíte na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Autor: Žaneta Podlahová, Tereza Víchová