Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

  • Když nevíte co na sebe: 5 kombinací s džíny, které budete točit pořád dokola
    7. října 2023 | 06:00

    Ačkoliv sukně upevnily svou pozici a budou dominovat letošnímu podzimu a zimě, přece jen se svých oblíbených džínů nevzdáme. Navíc uspokojí všechny naše nálady a nabízí pro mnohé větší komfort. Jak je ale ozvláštnit tak, aby nevypadaly příliš rutinně a fádně? Připravily jsme pro vás pár stylistických vzorců na každý den v týdnu, které odrážejí styl i žádoucí pohodlí.

  • Mistrovské vrstvení

    Vrstvení je na podzim skloňováno ve všech pádech, avšak přeložit si ho do praxe dá leckdy značnou práci. Pokud chcete vyzrát na teplotní výkyvy mezi ránem a odpoledními hodinami, poslouží vám věrně kombinace s basicovým rolákem, jenž bude hravě vykukovat zpod košile. Na ni pak už jen navrstvěte sako v oversized střihu nebo minimalistický kabát čistých linií. Pokud zvolíte košili v denimovém odstínu modré totožném, jako jsou vaše džíny, stylu půjdete naproti. Double denim je totiž jedním ze stěžejních trendů nejen této sezony, ale celého roku. Až na zem dosahujícím širokým džínům s vysokým pasem bude lichotit, pokud horní oděvy – vyjma vnějšího svrchníku – budou zastrčené do kalhot. Opticky se vám tak prodlouží silueta. A obutí? Look zkuste ozvláštnit nízkými semišovými kovbojkami nebo kotníčkovými kozačkami na zavazování.

    Jaké další trendy budou dominovat letošnímu podzimu? To se dozvíte ve videu:

    Video se připravuje ...
     • VIDEO: Videoredakce ženských webů

  • Trvalá posedlost monochromatickým stylingem

    Uhněte od stereotypů a oblíbené modré džíny rovného střihu zkuste vyměnit za 3/4 či lehce flare jeans světlých tónů. Zejména totiž na podzim vyniknou v kombinaci obdobných barev, čímž se zasloužíte o námi velmi oblíbený monochromatický styling. Nejenže ten v bělostných barvách vám dodá do tváře jas, ale také dostanete do svého stylu kýžený šmrnc. Šik kombinací budou decentní zvonáče s úpletovým topem, na němž bude navrstven nadčasový kardigan vhodný pro všechny typy postav. Více o těchto svetřících se dočtete v našem článku níže. Nebo vsaďte na béžové džíny rovného střihu, které půjdou ruku v ruce s pleteným svetrem s roztomilým copánkovým vzorem.

  • Pletená poezie

    Mezi kardigany jsme si letos obzvláště oblíbily ten v estetice francouzské elegance. Je charakteristický svým kontrastním lemováním podél zapínání, případně i na kapsách, ale i opulentními knoflíky a vysokým kulatým výstřihem, čímž věrně připomíná luxusní kabátek. Nemusí však zpodobňovat dominantní svrchní část. Ba naopak, navrstvit na něj můžete trenčkot, sako a pod ním můžete nechat lehce nakouknout na basic tričko či košili s límečkem. A džíny? Zkuste pro tento look šedé odstíny denimu po vzoru influencerky Alvy Sperle.

  • Lekce francouzského šarmu

    Buklé sako či kabátek, to je to, oč tu běží. Není divu, že tento svrchník ze strukturované látky svým navýsost naleštěným vzhledem uchvátil i samotnou ikonu vytříbeného stylu – princeznu Catherine. Buklé hodné chladnějšího počasí zkuste rošťácky ozvláštnit pruhovaným trikem, aby té francouzské estetiky nebylo málo. Doplňte širokými wide-leg džínami, mokasínami s robustní podrážkou či snovými balerínami.

  • Mix nejžádanějších barev podzimu

    Červená paleta barev ovládne sezonu. A bude tvořit dokonalou symbiózu s další konkurenční barvou – elegantní šedou. Pokud tak výrazná barva karmínu či červeného vína ještě nemá ve vašem šatníku žádné zastoupení, zdařilou volbou bude na doplňcích v podobě bot či kabelek. Pokud si však troufáte, řekněte to kabátem! Ten se bude vyjímat na jinak celošedém looku.

     

    Skvěle padnoucí džíny pro všechny typy postav vybírejte na našem internetovém srovnávači cen Zboží Dáma.

Autor: Žaneta Podlahová
Klíčová slova:  trendy, móda, podzimní trendy 2023
Diskuse ke článku
.