Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

S tímto trikem budete stylová i v závějích! Přitom nezaplatíte ani korunu

8. prosince 2023 | 06:00

Šály i čepice jsou bezesporu těmi nejdůležitějšími zimními doplňky. Ovšem při jejich oblékání i následném nošení leckdy zažíváme pocity zoufalosti. Často si totiž nevíme rady s efektním uvázáním šály a chvilkové nošení čepice se nám nevzhledně otlačí do čela. Máme pro vás jeden trik z Instagramu, díky kterému už nebudete mít pocit marnosti. A postačí vám k tomu jemná šálka, kterou jistě máte za ta léta ve svém módním ansámblu.

Chcete si konečně efektně, rychle a stylově uvázat svou šálu? A co říkáte na to, že byste z ní vytvořila cool kombo 2v1? Myslíme tím šálu i kapuci, která vám nevytvoří na čele nevzhledné vroubky tak jako upnutá čepice. Račte se s námi inspirovat trikem, který obletěl sociální sítě!

Další zimní inspiraci načerpejte v módním videu:

Video se připravuje ...
Fashion tips: Jak vrstvit oblečení na podzim a v zimě? • VIDEO: Videohub

Potřebovat k tomu budete jemnější šálku, ideálně z měkké žakárové tkaniny nebo hebkého kašmíru, který vás vskutku zahřeje. A jak na to nejefektnější uvázání? Nejprve obmotejte šálu kolem krku tak, abyste začala zepředu. Cíp z každé strany provlečte vně šály, aby se vám vytvořila smyčka. Poté už stačí zadní část šály povytáhnout a navléknout na hlavu jako kapuci. Pro snadnější pochopení se podívejte do videa níže:

Svou estetikou takto uvázaná šála budí dojem „babuška styl“ a nebudete daleko od pravdy ani tehdy, kdy vám bude věrně připomínat balaclavu, kterou lze nosit i bez zakrytí poloviny tváře. Nechvalně proslulá kukla, kterou mnozí z nás mají spojenou s lyžařským mundúrem, je však nyní na aktuálním módním výsluní, a z dětské bolístky se tak přerodila ve vskutku elegantní trend. Odkud se název balaclava vzal a kdo ji nosil? To se dozvíte v našem článku zde:

Trendy šály za skvělé ceny vybírejte na našem internetovém srovnávači cen Zboží Dáma.

Na ty nejlepší šálky k tomuto elegantnímu stylu vázání se podívejte do naší fotogalerie:

Autor: Žaneta Podlahová