Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Klasické šály i čepice možná letos odložíte. Tyto doplňky vás překvapí!

9. prosince 2022 | 06:00

Šály i čepice jsou naprostými zimními nezbytnostmi. Letos se ale zaměříme na jejich konkurenty – cool balaclavy i nákrčníky. Čím jsou tyto doplňky tolik praktické a jak je nosit, abyste byla konečně v teple a přitom netratila na stylu?

Dost možná při jejich oblékání a následném nošení zažíváte pocity zoufalosti. Šála se vám všemožně kroutí jako oživlá žížala, která ne a nejde uvázat tak, abyste s finálním výsledkem byla spokojená. A pokud ji jen tak ledabyle obmotáte a schováte pod kabát, najednou si připadáte jako objemný sněhulák. Čepice se pro změnu po několika minutách otlačí do našeho čela a zelektrizuje nám vlasy tak, že máme zaděláno na nepříjemný vstup do pracovního dne. Malichernosti, které nám však při ranním spěchu na náladě nepřidají. Na tuhle každoroční marnivost máme docela obstojné řešení. Hřejivé nákrčníky, límce i balaclavy! Jdete do toho s námi?

Tip na video: V jakém second handu seženete to nejlepší zimní oblečení?

Video se připravuje ...
 • VIDEO: Videohub

Krk ve stylovém teple

Pokud vás vázání šál už značně irituje, praktickou a hřejivou náhradou bude úpletový nákrčník. Rolákový límec snadno navrstvíte na další svetry, košile či trička s vysokým stojáčkem, zároveň krásně vklouzne do kabátů i bund. Na tělo vám navíc díky otevřené konstrukci připomínající kratší vestu připadne další hřejivá vrstva, a to se počítá! Nákrčníky naleznete v různých variantách – ať už v úpletové rolákové verzi nebo jako nižší rolák s předním zipem, či dokonce jako péřový límec s kapucí. Ten chytře zpodobňuje 2v1, a pověsí tak na hřebík čepici i šálu.

Výběr těch nejlepších praktických zimních doplňků naleznete v naší fotogalerii:

Od nevzhledné kukly k hot trendu

Minulou zimu vystřelila do módních výšin kukla alias balaclava jakožto módní terminus technicus, a letos tomu nebude jinak. První zmínky o tomto označení přitom se stylem nemají co do činění, nýbrž s válkou. V období krymské války, ve které se odehrála v roce 1854 bitva u Balaklavy, ji totiž nosili britští vojáci jako ochranu před mrazivým počasím.

Mnozí z nás ji mají spíše spojenou s nechvalně proslulým lyžařským mundúrem. Tyto módní bolístky, které si neseme především z dětství, se však přerodily v ryzí trend a nyní jsou stylovější než kdy dříve. Navíc jsou opravdu praktické. Nosit je můžete hned na několik způsobů. Jako již zmíněný nákrčník, čepici (která vám rozhodně vzorek do čela neotlačí), kapuci nebo vše dohromady, kdy vám zakryje i ústa. Univerzálním doplňkem vám bude v základní paletě barev, jako jsou šedá, černá či béžová. Tohle barevné spektrum je navíc mezi hřejivými doplňky na aktuálním módním výsluní.

Velký výběr stylových zimních doplňků najdete na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Autor: Žaneta Podlahová