Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Konec nákupům: Tyto triky z vás udělají módní ikonu a nezaplatíte ani korunu

  • Konec nákupům: Tyto triky z vás udělají módní ikonu a nezaplatíte ani korunu
    27. listopadu 2023 | 06:00

    Dokonalý look nemusí nutně znamenat nákupní honbu za zbrusu novými módními trendy a přemíru nového oblečení. Kouzlo a základ úspěchu tkví především v tom, jak si efektivně i efektně poradit se stávajícími kousky ve svém šatníku. A že opravdu stačí málo, dokazují influencerky na sociální síti Instagram, která už dávno zpodobňuje novodobou módní bibli.

    Se kterými triky nejen ušetříte, ale zároveň dodáte svému stylu naprosto jiný rozměr? Račte se inspirovat na následujících stránkách!

  • Zapínání knoflíků jinak aneb Prodloužení siluety

    Milujete oversized kardigany na knoflíky, ale po čase jejich nošení jste zjistila, že by se k vašim sukním do pasu či kalhotám spíše hodil vypasovanější model, který prokáže vaší siluetě lepší službu? Žádný problém, nové nákupy nejsou třeba. Stačí si pohrát se zapínáním knoflíků. Místo jejich klasického postupného zapínání provlečte druhý knoflík třetí dírkou na protilehlé straně, a naopak – třetí knoflík protilehlou druhou dírkou. Možná vám to zpočátku bude připadat složité, ale po zhlédnutí videa pochopíte, že je tohle kouzlo doslova v mžiku hotové! Toto zkrácení huňatého svetru tak opticky přidá pár centimetrů navíc vaší postavě, a navíc dá vyniknout spodním dílům.

  • Švadlena netřeba: Pásek či šátek zúží kalhoty a zkrátí svetr

    Pokud však vaše svetry v nadměrném střihu nedisponují knoflíky, šikovné zapínání nahraďte opaskem. Stačí ho připevnit na dolní část huňatého oblíbence, kdy jeho konec nahrňte směrem nahoru do oblasti pasu. Poté stačí jen horní část svetru přes pásek překlopit. Opasek není ale jediným pomocníkem. Je to i šátek, kterým si kupříkladu zúžíte kalhoty. Jak na to, to se dozvíte v našem videu:

    Video se připravuje ...
    Nejlepší pomocník: 5 způsobů, jak nosit šátek • VIDEO: Videohub/Kristýna Juřicová

    A do třetice tu pro vás máme ještě jeden tip, protože nejsme žádní troškaři! Pokud jsou vaše dolní díly na zapínání háček-očko, lidově řečeno babka-dědek, postačí připevnit dovnitř na horní lem kalhot, sukní nebo džínů připínáček. I za jeho pomoci tak docílíte zúžení spodních dílů. Celý postup naleznete v přiloženém videu:

  • Obráceně aneb Zcela jiný oděv s důrazem na pas

    Večírková sezona začíná a s ní i nošení veškerých elegantních halenek. Pokud se však domníváte, že je na vás vaši známí viděli nesčetněkrát, nemusíte okamžitě propadat panice, že nemáte co na sebe, a utíkat ihned na unáhlené nákupy. Stačí halenku obléct obráceně. Přesněji řečeno – vklouzněte do jednoho rukávu a druhý dvakrát obmotejte prostředkem halenky. Poté stačí zapnout knoflíky na zádech, blůzku upravit v oblasti krku a zastrkat do spodního dílu. Na videonávod se podívejte zde:

  • Crossbody kabelka, nebo ledvinka? Obojí!

    Už vás nebaví nosit klasickou crossbody kabelku přes jedno rameno? Ulevte mu a začněte nosit svou malou oblíbenkyni v pase jako ledvinku. Jak na to? Na opasku vytvořte smyčku, kterou pak provlečete celou kabelku. Jak jednoduché!

  • Uvázání v hlavní roli

    „Když zavážete jakýkoliv kabát klasicky ledabyle, nikdy nebude vypadat luxusně,“ říká v návodu influencerka Miroslava Dobiš Michalková a radí, že elegantně bude vyznívat tehdy, když na jedné straně vytvoříte smyčku a druhou stranu skrze ni provlečete. Jak dodává, je to velmi jednoduché, ale efektní. Druhý způsob spočívá v ploché mašli. Je to sice náročnější způsob, ale za pár vyzkoušení už tento postup budete mít pevně v rukou. Jak na to? To se dozvíte v následujícím videu:

    Její další stylistické triky naleznete v článku zde:

    Stejně tak elegantně může vyznít i šála, a ano – kouzlo opět tkví ve správném vázání. Jeden cíp obmotejte dvakrát kolem druhého a následně ho provlečte vnitřní stranou směrem do strany. Pro lepší pochopení se podívejte na video:

    Potřebujete ušetřit? Velký výběr trendy kousků za výhodné ceny najdete na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Autor: Žaneta Podlahová
Klíčová slova:  trendy, móda, podzimní trendy 2022
Diskuse ke článku
.