Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Zimní trendy podle designérky celebrit: Které vám chybí v šatníku?

Video se připravuje ...
Módní trendy zimní sezóny 2023/24
VIDEO: Videoredakce ženských titulů
6. prosince 2023 | 06:00

S teplotami pod bodem mrazu a sněhovou nadílkou i v nížinách udeřila zima, ačkoliv však oficiálně ještě nezačala. A s další novou sezonou přichází nejen změna počasí, ale i šatníku s kralujícími módními trendy. Které jsou letos v popředí zájmu a které evergreeny se opakují rok co rok? Zimní garderobou vás provede designérka Jana Horejšová vystupující pod udržitelnou značkou ON THE BOAT.

Něco červeného, něco metalického

Vyčnívající barvou v letošní paletě je bezesporu energická červená. A může se ukázat v mnoha podobách – v tajemném, tmavě rudém tónu vína, v energickém zbarvení šafránu nebo ve smyslné, saturované červeni. Vedle energie zavání i slavnostní náladou, to nám potvrdila i designérka Jana Horejšová a dodala, že tento odstín bude dominovat do počátku jara.

Červené však hravě konkuruje obdobně okázalá barva hodná závěrečných oslav roku i zimního období. Stříbrná se třpytivými metalickými odlesky je to, oč tu běží. Vynikne zejména na saténu, pletenině, ale i doplňcích. „Můžeme si pořídit stříbrnou kabelku či boty, které se dají využít pro vícero sezon. S tímto trendem je nutné nakládat trošičku opatrněji než se zmíněnou vínovou,“ nechala se slyšet designérka vystupující pod udržitelnou značkou ON THE BOAT, a tak potvrzuje pravidlo, že méně je více. Pokud tak nevíte, jak dominantní modely v této barvě mísit s citem, řekněte to doplňky, které využijete po celý rok.

Vrchol sezony

Konec roku dává opětovné slovo lesklým materiálům, především však flitrům. Vedle klasických malých se ale objevují i ve větších rozměrech dekorujících sukně, topy i šaty. Flitrovaná sukně si bude hravě rozumět s úpletovým svetrem, čímž vytvoří ideální kombinaci ke stromečku, ale i do prostor kanceláře. Flitrovaný top pak půjde ruku v ruce se saténovou midi sukní.

Evergreeny, které nikdy nevyjdou ze hry

„Jeden kvalitní kabát,“ tak odpověděla rozhodně designérka na otázku, co by žádné ženě nemělo v šatníku chybět. Ideální je ve stylu trenčkotu či v klasickém střihu v barvě camel. „Může být lehce oversized a určitě bych se nebála kvality materiálu – kdyby to byl kašmír nebo vlna, zvolte ho v příměsi s polyesterem, aby lépe držel tvar,“ dodala o tomto nestárnoucím kousku Jana Horejšová. Dále doplnila, že mezi další kvalitní a nadčasové atributy patří vlněný svetr, dobře padnoucí džíny, bílé tričko, ale i kovbojské boty.

Stylový zimní outfit za výhodnou cenu pořídíte na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Jaké další trendy vyzdvihla designérka? To se dozvíte v úvodním videu!

Autor: Žaneta Podlahová, Tereza Víchová