Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Nudíte se o svátcích? Vytřiďte si šatník! Tohle je ten nejlepší způsob, jak na to

25. prosince 2022 | 06:00

S koncem roku máme přirozeně nutkavý pocit rekapitulovat, očistit se a dávat si novoroční předsevzetí. A právě vytřídění šatníku přijde v tuto dobu vhod. Ukončíte tak další kapitolu svého života a vkročíte do nového roku s čistým štítem.

Jak ale opravdu efektivně vytřídit šatník? „Do svého šatníku se zásadně pusťte, když máte neutrální náladu. Pokud budete impulzivní, vyhodíte to, co by se vyplatilo nechat, a pokud budete naopak v nostalgické náladě, nevytřídíte vůbec nic,“ říká Ľubica Kmeť Jakušová v jednom z dílů pořadu Štýlovečka.

Ideální je pak také třídit v období před novou sezonou, tudíž je teď ta pravá chvíle, kdy se s předstihem – a s vyhnutím se bezhlavým nákupům – připravíte na jaro a léto. Je to stejné jako s nákupem potravin. Pokud si neuděláte seznam a půjdete do supermarketu hladová, zjevně nakoupíte to, na co momentálně budete mít chuť, ne to, co budete potřebovat na zítřejší oběd či večeři.

Pokud se tedy nacházíte v ideální náladě a nikam nespěcháte, můžete se do toho směle pustit. Nezapomínejte však na to, že musíte ze svého šatníku vyndat všechno. A když říkáme všechno, máme tím na mysli úplně všechno! Včetně doplňků, jako jsou opasky, kabelky, boty, spodní prádlo, pokrývky hlavy, punčošky, šperky nebo vlasové doplňky.

Poté oblečení a doplňky rozdělte do následujících tří kopiček. Nechávám – daruji – ke švadleně. Do sekce „nechávám“ se dostane pouze to oblečení, které není nikterak zničené, neztratilo barvu, je nadčasové a perfektně sedí. Darujte pak to, v čem se necítíte dobře. To poznáte velmi jednoduše – ani jste nevěděla, že jste onen kousek měla ve skříni, a ani po jeho nošení netoužíte...

Potřebujete oživit šatník? Stylové kousky za nejvýhodnější ceny nakupujte na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Jaké další kroky povedou k efektivně vytříděnému šatníku? Na to se podívejte v úvodním videu!

Autor: Žaneta Podlahová