Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Jak ve vteřině přeměnit denní outfit ve večerní? Tyhle triky vám usnadní život!

27. listopadu 2023 | 06:00

Sezona společenských událostí pomalu sílí ve své intenzitě s blížícím se koncem roku. Je tak dost možné, že i vás čekají nejrůznější večírky, jenže čas na vymýšlení večerního stylingu i kompletní převlečení se hledá v pracovním koloběhu stěží. Račte se inspirovat jednoduchými tipy, jak okořenit primární základ nadčasových denních kousků atributy s párty estetikou.  

Přeměna siluety i reliéfu

Není snad spolehlivějšího kousku, než je nesmrtelné, snadno kombinovatelné sako, jež udává módní status současné doby. Zpodobňuje totiž tolik všestranný módní atribut, který si může obléknout kdokoliv bez ohledu na věk i postavu. Není tak divu, že se sako stalo stěžejním bodem pro denní i večerní nošení. Na den ho ledabyle přehoďte přes top s vysokým stojáčkem prostých linií, ten také vytvoří symbiózu se saténovou sukní midi délky. Její sofistikovaný vzhled i jinak business nádech modelu stylisticky vybalancujte robustními chelsea boots, které vám poskytnou komfort nošení po celý den. Večer je jen vyměňte za vysoké kozačky na podpatku a hladký povrch sukně vyměňte za flitrovaný model. Ten celý vzhled rozzáří, dodá jistou dávku mladistvosti a šmrncu. Uvolněnou denní siluetu saka přeměňte v projmutou s důrazem na pas, toho v cuku letu docílíte s pomocí upevnění opasku.

A závěrem? Pokud vás čeká opravdu noblesní večírek, sáhněte po tylových či saténových dlouhých operních rukavičkách, které již druhou sezonu drží módní tah na branku, stejně tak jako opulentní 3D květiny připevněné kolem krku na choker náhrdelníku.

Nákupní tipy z s.Oliver: dlouhé sako ze směsi s viskózou, 3999 Kč; bavlněné tričko s dlouhým rukávem, 649 Kč; saténová sukně s gumou v pase, 1699 Kč;  chelsea boots, 2499 Kč; kožený opasek, 549 Kč; flitrová sukně s rozparkem, 3599 Kč; make-up/bižuterie – archiv ostatních firem

Na celkovou proměnu denních looků ve večerní se podívejte na našem instagramovém profilu Blesk pro ženy.

Z denimu do noblesy

Jestli čas hraje opravdu proti vám, obyčejný look postavený na ikonickém kabátu, roláku, džínách a kozačkách přeměníte doslova ve vteřině změnou spodního dílu. Denimové streetstylové kalhoty vyměňte za elegantní palazzo kalhoty a rázem se přemění kompletní nálada modelu. Stylu naproti půjdete navíc v momentě, kdy se sladíte tón v tónu. A červená je letošní výzvou!

Nákupní tipy z s.Oliver: pletený pulovr s rolákovým límcem, 999 Kč; wide leg džíny, 1999 Kč; kabát z vlněné směsi, 5799 Kč; kotníkové kozačky na podpatku, 2299 Kč; červené kalhoty z viskózového streče, 2799 Kč

Menší za větší

Černé šaty s dlouhým rukávem jsou na podzim i v zimě sázkou na jistotu – stejně tak jako kožená bundička, na kterou lze navrstvit i vlněný kabát v případě nevlídného počasí. Večer motorkářský svrchník prohoďte za třpytivý chundelatý svetřík a velkou shopper kabelku vyměňte za malou variantu.

Nákupní tipy z s.Oliver: dlouhé šaty se třpytivým efektem, 1999 Kč; černý křivák, 2999 Kč; velká kabelka, 1699 Kč; pletený pulovr s efektní přízí, 1999 Kč; stříbrná kabelka s detailem uzlu, 1399 Kč

Stylový outfit za skvělou cenu pořídíte na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Kousky s párty estetikou i nadčasové modely najdete v naší fotogalerii. 

Autor: Žaneta Podlahová