Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Kabelky jako vizitka první dámy: Se kterými sklidila ovace a která upadla v zapomnění?

Video se připravuje ...
Kabelky první dámy Evy Pavlové: Která je nej a kde jde o krok stranou?
VIDEO: Videoredakce ženských titulů
1. prosince 2023 | 06:00

Kabelka je naší vizitkou. Fakt, který s oblibou říká Lucie Kalousová stojící za prémiovou značkou kabelek Patrick Poppet. Jak moc velkou vizitku jimi vysílá první dáma Eva Pavlová a doplňuje je citlivě ke zbytku looku? Na to nám neodpověděl nikdo jiný než erudovaná designérka ze světa těchto důležitých doplňků.

Poppetky jsou zhmotněné vize designérky Lucie Kalousové. Věnuje péči každému jejich drobnému detailu, především jsou však tvořeny s láskou. Ne nadarmo tak netradiční název Patrick Poppet skýtá jméno jejího syna a výraz „poppet“ pocházející z angličtiny značí „zlatíčko“. Její kvalitní, ručně vyráběné kabelky vás tak chytnou za srdce. A které kabelky první dámy zase naopak chytly za srdce designérku Lucii? Zeptaly jsme se jí nejen na konkrétní modely vynesené Evou Pavlovou, ale také na její styl kabelek v obecném pojetí.

Osobní vizitka

Kabelka je jakýmsi šperkem, konečnou tečkou za osobním stylem odrážejícím náš charakter. „Kabelku potřebuje každá žena. Je to naše vizitka, říkáme tím světu, jaké jsme, co se nám líbí. Zda máme rády extravaganci, nebo spíše chaos... Zda vnitřek naší kabelky je změtí zápisníků, klíčů a rtěnek, nebo naopak preferujeme řád a pořádek,“ potvrzuje majitelka značky kabelek Patrick Poppet.

My jsme se tak zaměřily na to, jaké preference vedou ve stylu první dámy Evy Pavlové. Co lze z něho vyčíst? „Velmi kvituji to, že si vybírá lokální návrháře, podporuje tamní značky a volí převážně kabelky z kůže, což je za mě nejlepší materiál,“ vysvětluje v úvodu Lucie Kalousová a dodává, že její výběr kabelek je tak čirou inspirací.

Lokální značky

Jak již designérka zmínila, prim ve výběru kabelek první dámy hrají především zlaté české ručičky. Ostatně design zdejších umělců uchvátil i v Londýně, kde se nedávno psala historie. Na slavnostní recepci Karla III. v rámci jeho korunovace totiž vynesla designérský skvost pocházející z autorské tvorby Andrey Vytlačilové. Hedvábný model se vyjímal nejen svou blankytně modrou barvou a působivou výšivkou, ale i bukovým madlem vytvořeným ze součástek nábytkářské firmy TON. Dekorovaly ji navíc krystaly z českého skla Preciosa. Kabelka tak zpodobňovala poctu českému řemeslu, a jak poznamenala Lucie, kabelka byla jedinečným modelem, který zcela dotvořil celý outfit.

V módním ansámblu Evy Pavlové mají však če(s)tné zastoupení i kvalitní kožené kabelky značky FOLBEUR. Za touto značkou stojí česká návrhářka Markéta Folberová. Kabelky se vyznačují nejen minimalistickým designem a nadčasovostí, ale i čistými liniemi a špičkovou italskou kůží, která jim vtiskává působivou barvu i osobitý styl.

Eva Pavlová vynesla jeden z nejvýraznějších modelů značky – konkrétně MACARON PETIT ROSSO z kolekce ROBOT. A to při příležitosti druhého kola prezidentských voleb. Vidět jsme ji však mohli i v jemnější béžové variantě, tou Eva Pavlová doplnila smaragdové šaty od Kateřiny Geislerové, jež se vyjímaly pod béžovým kabátem. A jak ji zhodnotila Lucie? „Velmi jí ladila k celému outfitu, je to vlastně taková nedbalá elegance. Dá se určitě unosit i na další příležitosti. A velikost? Za mě je také určitě fajn, že tam prostě dáte vše, co potřebujete.“

Sháníte trendy kabelku za skvělou cenu? Vyzkoušejte náš internetový srovnávač Zboží Dáma a ušetříte!

A kdy první dáma uhnula ze svého stylu? To se dozvíte v úvodním rozhovoru!

Autor: Žaneta Podlahová, Tereza Víchová