Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Móda ze Slavíků: Kdo předvedl bezchybný outfit a kdo byl mimo dress code?

24. listopadu 2023 | 22:45

Předávání cen Český slavík se při příchodu hostů přeměnilo v módní show. Pompa rudého běhounu naservírovala hot trendy sezony, přemíru saturovaných barev, omamující třpyt i okázalé garderoby hodné této slavnostní, leč zábavné ceremonie. Kdo v módě klopýtl, kdo představil extravaganci s vkusem a která byla již příliš daleko za hranicí dress codu?

Pánská elegance

Český slavík nabídl módní show s přemírou vydařeného stylingu. Ačkoliv jsou to spíše pánové, kteří si na něj příliš nepotrpí, tentokrát většina z nich společenskou módní etiketu nepodcenila. Při tomto formátu události nelze bazírovat na kompletním smokingu včetně motýlku, přece jen byli tací, kteří ho vynesli – kupříkladu partner zpěvačky a herečky Lucie Vondráčkové MMA zápasník Zdeněk Polívka, rocker Petr Janda, partner Lucie Bílé Radek Filipi či šéfkuchař Přemek Forejt.

Lehce extravagantnější obdobu oblékl MMA zápasník Attila Végh, který se vyjímal v exkluzivně tmavě zeleném smokingu, a jak se nechal slyšet pro TN.cz, cítil se v něm velmi dobře a užíval si jakožto profesionální sportovec elegantní model.

Avšak co by to bylo za Slavíka bez džínů? Tentokrát se jimi provinil zpěvák Petr Bende. Pokud bychom se však v detailu nepodívali, vyzníval by celek jako přívětivý kreativní model.

Ačkoliv jsou smoking i frak pánskou doménou, pro tento večer se mužský šmrnc vkradl i do dámského stylingu, konkrétně u zpěvačky Dary Rolins, která předvedla model s invencí stylu z dílny designéra Borise Hanečky. Vyjímal se svou trendy fuchsiovou tonalitou, širokými kalhotami a vrchním dílem s projmutým ženským pasem. Příznačně zvoleny byly i doplňky v podobě blyštivých podpatků s ostrou špičkou a kabelky s uzlem ve večerní velikosti.

Video: Jaký příběh stojí za šaty Radky Pavlovčinové? 

Video se připravuje ...
Radka Pavlovčinová představuje šaty předávání cen Český slavík 2023 • VIDEO: Videoredakce ženských titulů

Nejzářivější šaty večera

Bezesporu ty nejhlasitější šaty zářící na hony daleko oblékly zpěvačka Markéta Konvičková a rapperka Sharlota. Vzhledem k tomu, že měly jejich róby totožné ukazatele extravagance, stojí za nimi stejná designérka Debbie Brown. Sharlota zazářila v asymetrické siluetě neonových šatů, Markétu pak ozvláštnily enormní mašle. S blond dlouhou hřívou tak představila trend s Barbie estetikou. Na signální fuchsiovou vsadila i zpěvačka Monika Absolonová, jejíž postavě lichotil střih obepínající siluetu. Velmi obdobný odstín vynesla i herečka Tatiana Dyková, která však oproti ostatním dámám vsadila na krátký střih koktejlek, který je však již za hranou black tie – byť šaty byly v kreativním pojetí.

Bez módního pochybení

Jeden z nejelegantnějších modelů předvedla herečka Patricie Pagáčová, jejíž róba dosahovala invence stylu a stejně tak prvotřídního splnění dress codu. Dlouhé večerní z dílny designérky Sandry Markové disponovaly velmi decentní vlečkou, působivými detaily v podobě kapes, ale i zčásti průsvitným materiálem s dekorativním motivem hvězd, tolik příznačným pro tento večer.

Sofistikovaný černý model vynesla i moderátorka Iveta Vítová Lutovská, a to z dílny sourozeneckého dua PONER. Vyjímaly se siluetou mořské panny, k níž náležely dlouhé operní rukavičky.

Slavnostní outfit inspirovaný celebritami vybírejte za skvělé ceny na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Jak to slušelo ostatním hostům, se podívejte ve fotogalerii.

Autor: Žaneta Podlahová