Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Après-ski i pro nelyžaře: S jakými outfity zaválíte na horách i v centru velkoměsta?

26. prosince 2022 | 06:00

Après-ski se stal zvučným pojmenováním, statusem a kultem ve světě módy, a rozmohl se tak i ve světě nelyžařů. Odkud se tento název vlastně vzal a jak stylově dostát tomuto módnímu zaříkávadlu?

Pojedeme na hory! Přidáš se?“ Častovali mě touto (pro mě palčivou) otázkou moji blízcí. Pravda je totiž taková, že blízký pohled na svah mám v paměti zarytý jako zastaralou pohlednici z dětství. Ano, přesně tak, vzpomínky ze základky na lyžák jsou totiž jediným živým obrazem zasněžené sjezdovky a jejího zdolávání. A ačkoliv se s pýchou musím pochválit, že jsem byla hned další den přiřazena do lepší skupiny a při lyžování jsem se cítila jako svobodný pták, nikdy jsem se k němu ani k jakýmkoliv zimním radovánkám nevrátila.

Jaké boty zvolit k různým společenským událostem? To se dozvíte ve videu:

Video se připravuje ...
 • VIDEO: Videohub

Takže toho o lyžování vlastně moc nevím, zato holduji módě i večerním radovánkám a aktivitám, které se dějí po lyžovačce. A přesně o tom après-ski je. Jeho doslovný překlad z francouzštiny totiž zní „po lyžování“. Vyznačuje se tedy zábavou po sjezdovém maratonu.

A jaké kousky dokonale odráží tento fenomén? Ikonickým kouskem jsou bezesporu sněhule, boty, se kterými obstojíte před mrazy, vysokým sněhem i nepříjemným promočením. Nemusíte s nimi však otálet až do zimní dovolené, vytáhnout je můžete i ve sněžných podmínkách v městské džungli. Protože outdoor je to, co nyní hýbe světem, a kdo jiný by tomu měl rozumět více než my, čeští samorosti, kteří dávno vládnou funkčnímu a sportovnímu oblečení?

Na omšelé softshellové bundy i mikiny, na které máme doteď živé vzpomínky z přelomu tisíciletí, zapomeňte. Přicházíme s cool iterací, která přijde vhod zarytým lyžařům, horským povalečům i příznivcům módy. Které další kousky odráží skutečný styl „po lyžovačce“?

Řekněte to svetrem i kuklou

Kožichy jsou jednoznačnými oblíbenci nejen na horách, ale i v centru velkoměsta. Abyste v něm ale nevypadala jako nevzhledná medvědice, dbejte na jediné stylingové pravidlo, které zní: dejte balanc proporcím. Tedy k jinak rozměrnému kabátu už nevolte příliš široké kalhoty či boty, které přidávají na rozměru. V takovém looku byste si přišla příliš utopeně. Ideální volbou tak budou džíny či kalhoty rovného či upnutějšího střihu. Zkombinujte ho se svetrem s roztomilým, líbivým lyžařským motivem a nechte zpod něj rošťácky vykukovat elegantní košili. Kukla je pak zlatým hřebem outfitu, který dotvoří ten správný styling après-ski. Více o nich se můžete dočíst v našem článku zde:

Nákupní tipy: kabát Zara, 4299 Kč; svetr OYSHO, 1199 Kč; košile Massimo Dutti, 1895 Kč; džíny Mango, 899 Kč; kozačky Gino Rossi, prodává CCC, 3999 Kč; kukla H&M, 599 Kč; kabelka Mango, 899 Kč

Sněhule i teplá péřovka v hlavní roli

Nebojte, nepřijdete ani o pořádnou péřovku, která vás ochrání před silnými mrazy. Doplňte ji kotníkovými sněhulemi i double rolákem. Skvělým kombem bude totiž tričko s vysokým stojáčkem, který se bude vyjímat zpod úpletového svetru se zapínáním na zip.  

Nákupní tipy: bunda OYSHO, 2999 Kč; svetr Mango, 899 Kč; rolák Mango, 799 Kč; džíny s.Oliver, 1699 Kč; sněhule Deichmann, 1199 Kč

Doplňky, které potěší i zahřejí

Pokud se letos daří nějakému doplňku, tak jsou to rozhodně klapky. Slyšíte správně, máme tu návrat z dětství, který uchvátil dospělý svět. Skvělými módními doplňky budou i trendy ponožky či crossbody kabelka v barvě připomínající zimní království.  

Nákupní tipy: kabát H&M, 4999 Kč; tričko Mango, 499 Kč; džíny Mango, 1299 Kč; sněhule CCC, po slevě 2728 Kč; kabelka FOLBEUR, 6500 Kč; ponožky OYSHO, 299 Kč; klapky OYSHO, 499 Kč

Originální outfit na hory vybírejte na našem internetovém srovnávači cen Zboží Dáma.

Na další après-ski kousky se podívejte do naší fotogalerie:

Autor: Žaneta Podlahová