Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Zpozorněte! Tyhle trendy z ulic New Yorku ovládnou jarní sezonu

17. února 2022 | 06:00

New Yorkem se prohnala módní bouře různorodého stylingu při příležitosti týdne módy. Které výstřely z ulic americké velmoci budou kralovat jarní sezoně? Ze street stylu lze predikovat opravdovou podívanou. Odvážnou, výraznou, ale ne prvoplánově vyzývavou.

Zima sice ještě nekončí, ale vzhledem k současným slunečním záchvěvům, prodlužujícím se dnům a polehounce se zvyšující teplotě se už bytostně těšíme na první jarní dny. A s novou sezonou nepochybně přijdou i nové trendy, které nás budou doprovázet při denních rutinách i společenských událostech. Ty nejhlavnější z nich už odkryly probíhající týdny módy, nejdřív Paříž, Kodaň, nyní i New York, který předá štafetu Londýnu. Než se tomu ale stane, v našem hledáčku je dnes velkoměsto za velkou louží. Které modely vzbudily v ulicích tu největší pozornost?

Jednoznačně pestrá škála saturovaných barev – od elektrické modré přes šťavnatou oranžovou po přeslazenou růžovou i uklidňující zeleň. Ty dominovaly především na širokých a dlouhých kalhotách, které poskytují maximální komfort, ale přitom vypadají velmi elegantně a šik. Převážná většina hostů fashion weeku je zkombinovala s oversized saky, která nejsou na módním poli vůbec žádnou novinkou. Naopak tento trend probublává už několikátou sezonou a lze říct, že opravdu neexistuje nadčasovější oblečení, se kterým lze vytvořit nespočet stylů. Ovšem otázkou je, zda znovuobjevené trendy v podobě bomber bund a kožených křiváků, které především na jaře zesílí ve své oblibě, nezastíní tolik oblíbená saka. Uvidíme, zda letos tento trend dočasně dobublá.

A jelikož jsme narazily na módní comebacky, jeden specifický už ožil a bude pokračovat i v následující sezoně. Není zaměřen na daný oděv, nýbrž na styling jakožto takový. Řeč je o nošení šatů přes kalhoty. V newyorských ulicích byly viděny především maxi šaty rozepnuté v oblasti pasu, které daly vyniknout volným kalhotám. Tento styling můžete nosit i v podobě košilových šatů na skinny džíny, což ocení především baculky. Více o tomto trendu se můžete dočíst v našem článku zde:

I již zmíněná maxi délka bude rezonovat společností, a to jak na sukních, tak i šatech. Nahradí tak midi délku, která za poslední dekádu byla akceptovatelná napříč generacemi. Maxi střih si však absolutně protiřečí s převládající módou Y2K, která naopak vyznívá mini délkou. Letos tak stylingy zažijí extrémy. Budou se dramaticky přít a kontrastovat – tak tomu vlastně bylo i na počátku nového tisíciletí. Kontroverzní odhalené trendy vycházely s elegantní protistranou malých černých i ležérních basic triček a tílek.

A co náš ještě čeká? Těšit se můžete na hebkou, vášnivou i roztomilou texturu peří, která bude dekorovat lemy kalhot, rukávů košil nebo bude postavena jako dominantní prvek v podobě šatů. Ty se však budou hodit spíše na speciální příležitosti letních svateb, večírků či oslav narozenin. Jaro bude ve znamení i všeho sexy – ale rafinovaně sexy! Především půjde o smyslné průstřihy na šatech, boty na platformě, balonové rukávy i sukně, ale i co-ord sety.

Stylový outfit za nejlepší ceny najdete na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Na veškerou newyorskou inspiraci se podívejte v naší fotogalerii:

Další módní inspiraci naleznete ve videu: 

Video se připravuje ...
Jak nosit čelenku: Jednoduché tipy, které vám vykouzlí krásný účes! • VIDEO: Petr Němeček

Autor: Žaneta Podlahová